Opplever du at sminken ruller av huden som små kuler eller pølser?  En irriterende opplevelse da du sannsynligvis ikke har tid til å sminke deg på nytt og heller ikke aner hvor det gikk galt?

 

 

Hvorfor ruller sminken av?

 1. Rent «underlag»

En ren hudoverflate er nødvendig for at sminken skal sitte godt uten å rulle. Bruker du en oljerens eller balm bør du avslutte renserutinen med en gel eller kremrens slik at huden er helt fri for alle produktrester (inkludert olje) før du går videre. Peeler du huden 1-2 dager i uken vet du at hudoverflaten er fri for døde hudceller. Dette gir en jevn og fin overflate som er lett å sminke

 1. La produktene trekke inn

Hvis du lar dine hudpleieprodukter trekke godt inn, lag for lag, i huden før du legger sminke kan du unngå rulling. Hvert lag med serum, dagkrem og solkrem må få «sette seg» før du påfører neste lag for å unngå at de blir liggende blandet på hudoverflaten. Legger du sminke for raskt på flere slike lag vil alle produktene koagulere og rulle av. Husk at solkrem ofte bruker lengst til på å sette seg, så være tålmodig. 

 1. Rekkefølgen på produktene dine

Påfør produktene i rekkefølgen lettest til tykkest. Lett vannaktig konsistens først og fetere oljebaserte produkter til slutt. I tillegg bør du sjekke om du bruker flere silikonbasert produkter. Silikon blir liggende på hudoverflaten og når du bruker flere lag av disse produktene får du også flere lag på hudoverflaten som mest sannsynlig vil klumpe seg sammen og rulle av. (Hvordan vet du hva som inneholder silikon? Se etter endelser som -cone, -siloxane, og -methicone i ingredienslisten. Jo høyere opp på listen desto større blir problemet med rulling..

 

 

 1. Bruker du for mange hudprodukter?

Normalt er det ikke et problem med en hudrutine med mange produkter. En Koreansk rutine kan jo ha minst 12 lag. Men jo flere produkter desto større sjans er det for at noen av de ikke er kompatible. Får du hjelp av en terapeut til å velge produkter er du trygg, men ellers er det stor sannsynlighet for rulling når du bruker flere produkter. Hvilke ingredienser som matcher er jo vitenskap og ikke så lett å vite selv.Sliter du med rulling av krem eller sminke ville jeg teste å kutte ut noen av dine produkter eller å få hjelp til å sette de sammen.  

 1. Passer produktene dine sammen?

Sansynligvis har du kontroll på punktene over. Den vanligste årsaken til at make-up ruller er faktisk at du bruker produkter hvor ingrediensene ikke går godt sammen. Vær oppmerksom på olje- og silikonbaserte produkter. Eller gelbaserte produkter hvor du tydelig merker at noe blir liggende på hudoverflaten. Disse produktene vil ikke mikse godt og de vil ofte klumpe seg og rulle av. 

 

 

Gjør dette for et resultat som ikke ruller av, men sitter godt:

 1. Ren hudoverflate – renseprodukt uten olje
 2. Sjekk ingrediensene – finner du for mange produkter med silikon eller er du sikker på at produktene passer sammen? Du er tryggest på dette om du holder deg til samme hudpleiemerke. 
 3. Legg hudproduktene i riktig rekkefølge – tynnest til tykkest eller vannbasert til mer oljebasert.
 4. Ikke overdriv! Ikke bruk verken for mye krem eller foundation. En liten mengde er ofte nok og blir i alle fall penest på. Det er lettere å skape rulling med mer produkt enn huden klarer å absorbere.
 5. Bruk god tid! La hvert lag sette seg før du går over til neste lag. 
 6. Foundation ruller oftere når du legger på med kost og hender enn en beautyblender.

Nødtips:

Begynner sminken å rulle litt og du kan absolutt ikke gjøre alt på nytt? Stopp, spray med fuktighetsspray og forsiktig tapp over med en beautyblender og et tynt lag foundation eller concealer. Det kan kanskje utsette rullingen noen timer..

 

Håper dette gjorde deg klokere?