Jeg kaster meg ikke lenger over alle nyheter som kommer på markedet. Jeg sjekker i stedet hvor godt dokumentert behandlinger og produkter er, og hvordan det skal gagne min hud før jeg tester. På denne måten kan jeg gi deg en faglig korrekt uttalelse.

Jeg kom faktisk først i kontakt med IPRF behandlingen via min jobb for Scandinavian Beauty, parallelt med dette startet min datter behandlingen av en kneskade med samme teknikk. Jeg leste meg opp og fant at IPRF har god dokumentasjon og er egentlig bare en videreføring av PRP som en rekke leger har jobbet lenge med.

 

 

Hva er egentlig IPRF?

Kroppen vår er verdens mest avanserte maskineri! Den har en enestående evne til å beskytte og reparere seg selv. Det finnes ingen ingredienser, maskiner eller teknologi som like effektivt reparerer skade i din kropp.   Når kroppen din får en skade finnes det faktisk stoffer i blodet ditt – stamceller – som strømmer til og reparerer skaden. Stamceller omgjøres til hvilke som helst andre celler ved behov. Dette kan vi nå dra nytte av ved hjelp av IPRF, vedens mest avanserte hudpleieteknologi.

Hvorfor har jeg testet IPRF?

Jeg «begynner å bli» voksen og har ikke noe ønske om å se ut som om jeg er 25 år. Men jeg ønsker å gjøre det beste ut av huden min slik den er nå, uten at resultatet blir et lammet ansikt med for mye volum i lepper og kinn.

Vi skal alle oppleve aldring av huden. Dette er en degenerativ prosess forårsaket av kronologisk og miljømessig påvirkning. Linjer, rynker og tap av elastisitet indikerer endringer i den dermale strukturen av huden. Når viktige strukturelle fibre som kollagen og elastin reduseres, endres eller skades forårsaker dette endringer i huden.

 • Tap av fasthet og elastisitet i huden
 • Fine linjer og rynker
 • Uregelmessig pigmentering og struktur
 • Forstørrede porer
 • Tørr hud
 • Tap av volum i ansiktet

En av kroppens unike funksjoner et at den hele tiden utvikler nye stamceller, som står parat til å reparere skade i kroppen vår. IPRF er en ny metode som skiller ut disse potente stamcellene fra blodet for å stimulere huden vår til reparasjon og fornyelse. Med en enkel blodprøve kan en konsentrasjon av stamceller fra ditt eget blod samles opp og brukes til å stimulere og behandle huden din for å oppnå enestående resultater:

 • økning i produksjonen av elastiske fibre
 • signifikant forbedring av hudvolum og elastisitet
 • oppstrammende egenskaper og reduksjon i rynkedybde
 • behandler akne-arrdannelse
 • forbedrer hudtekstur og hudtone
 • ingen kjemikalier eller tilsetningsstoffer

Enkelt, effektivt og 100% naturlig!!

 

Hvordan utføres en IPRF behandling?

Selve prosedyren gjennomføres ved at man tar en blodprøve som settes inn i en spesialbygget sentrifuge.  Dermed får man etter få minutters sentrifugering en gjennomsiktig “supervæske” full av potente stamceller og vekstfaktorer som igjen trekkes ut av glassene med en sprøyte, før dette injiseres i de delene av huden man ønsker å behandle. Hele behandlingen tar en time fra man kommer inn døren til man går ut igjen. Behandlingen foregår i fire steg:

1. Blodprøve og sentrifugering

2. IPRF injeksjoner

3. PRF micro-needling med Dermapen

4. Reduksjon av rødhet og nedetid ved hjelp av maske og hudpleieprodukter

Når behandlingen er gjennomført, skal man bruke produkter hjemme på daglig basis som ytterligere stimulerer hudfornyelsen.  IPRF er i utgangspunktet ikke smertefullt, men kan sammenlignes med andre injeksjoner. Man vil kjenne små stikk i huden, og alle vil få tilbud om å få en lokalbedøvende krem som gjør behandlingen helt smertefri. Dette er som regel ikke nødvendig, men alltid et tilbud til de som ønsker det. For meg er det viktig at behandlingen er helt naturlig og 100% trygg å gjennomføre, uten tilsetning av kjemiske stoffer.

 

 

Hvilke resultater kan du forvente av IPRF?

Effekten av IPRF gjør behandlingen overlegen sammenlignet med menneskeskapte produkter for bruk i hudpleiebehandlinger. Ved å bruke pasientens eget blodplasma får vi den reneste og mest naturlige formen for vekstfaktor som er mulig for hver enkelt. IPRF-behandlingene gir et mer langvarige resultater, da de fortsetter å frigjøre vekstfaktorer over tid. Dette er ikke en Red-Carpet behandling som gir umiddelbar glød. Dermapen som brukes under behandlingen gir alltid min hud umiddelbar glød, men dette er individuelt. det jeg er ute etter her er imidlertid en langsiktig hudendring som gir økt volum, mindre synlige linjer og en mer velfungerende hud. Nettopp dette ser jeg også godt på meg selv og på de som har gjennomført første kur på 4 behandlinger. På alle de jeg ha fulgt ser jeg en synlig hudendring. Og endelig er det snakk om en naturlig hudendring, som ikke er kunstig og som heller ikke ser kunstig ut.

For å oppnå optimal effekt må man først gang gjennomføre 3-4 behandlinger med 4-6 ukers mellomrom. Deretter kan man vedlikeholde huden med en behandling med 6 måneders mellomrom. Du vedlikeholder også resultatet med gode hudpleieprodukter til hjemmebruk og ordinære behandlinger mellom hver IPRF behandling.

Er ikke PRF og PRP det samme?

I den siste tiden har PRF (Platelet Rich Fibrin) tatt mer og mer over for PRP. Det er en vesentlig forskjell på disse behandlingene som gjør at man sier at PRF er andre generasjons blodplasma-behandling. Både PRP og PRF utføres ved at man tar en blodprøve av pasienten, før man sentrifugerer blodet i en viss hastighet og tid. Blodet skiller seg, slik at man sitter igjen med et plasma (blodserum) med de stoffene i blodet man ønsker å injisere tilbake i huden for å oppnå ønsket regenererende effekt. PRP og PRF sentrifugeres ulikt, og forskerne har dokumentert at PRF har mer enn 3 ganger bedre effekt. I tillegg tilsettes blodet i PRP et antikoagulerende middel. Dette slipper vi når vi jobber med PRF. Siden koaguleringen er setter i gang den ønskede effekten i huden vil dermed PRF være langt mer effektivt enn PRP.

 

 

IPRF er den nye signaturbehandlingen hos Scandinavian Beauty.

Jeg har gjennomført en kur på 4 behandlinger med IPRF  og har aldri vært så fornøyd med noe tidligere. Kosmetisk sykepleier Bente, hos Colosseum Medi SPA var den første som startet med denne behandlingen i Norge og hun har sett flere svært gode resultater etter tilsvarende kur. Hun kan hud og du er fullstendig trygg på å oppnå et naturlig resultat hos henne! Bor du ikke i Oslo? Spør meg om klinikk nær deg eller bilder av resultater. 👍🏻

 

Denne behandlingen er i følge International Association of Physicians in Esthetic Medicine og American Society of Plastic Surgeons den raskest voksende estetiske behandlingen i USA. Denne teknikken benyttes  i Scandinavian Beauty klinikker, under kyndig veiledning av verdens fremste ekspert på området, Dr. Richard Miron.

 

 

Kilder:

International Association of Physicians in Esthetic Medicine – https://iapam.com/

American Society of Plastic Surgeons – https://www.plasticsurgery.org/

Bilder er tatt hos Colosseum Medi SPA og Eger Clinic Sandvika 

 

behandlingen er delvis sponset