Jeg sliter med tørr lepper hele vinteren. Ikke bare er de såre og knusktørre, men jeg får heller aldri leppestiften til å sitte pent på. Jeg har imidlertid et par tips jeg skal forsøke å benytte meg av denne vinteren:

Bruk peeling på leppene:

Etter en dusj, eller når du renser huden, kan du bruke en leppepeeling for å fjerne de tørre flakene som snurper seg sammen på leppene og ikke slipper noe pleie inn. Gode peelinger til leppene inneholder ofte også pleiende ingredienser som mykgjør leppene. Har du ikke en leppepeeling i skapet, kan du blande olivenolje med sukker. Dette vil gi deg en eksfolierende effekt, som samtidig smaker ganske godt. Avslutt alltid peelingen med å påføre en leppebalm etter at peelingen er vasket av.

 

IMG_0592_Facetune_25-10-2019-20-42-29

 

Hvordan påføre leppestift – steg for steg:

  • Legg alltid et tynt lag leppebalm på leppene før du påfører leppestift.
  • For å unngå at leppestiften blør, bør du dyppe en Q-tip i pudder for så å påføre dette på utsiden av leppene, rundt leppekanten, før du legger på leppestift.
  • Bruk en lipliner og en matt leppefarge på resten av leppen som er så nær leppene og leppefargen du planlegger å bruke som mulig.
  • Synes du lipliner blir litt for markant, kan du faktisk gjøre samme jobb med en concealer i din hudfarge. Dette vil også hindre leppestiften i å renne ut i linjene ved dine lepper.

 

IMG_0607_Facetune_25-10-2019-20-38-07

 

Unngå falming av leppestiften

Fyll hele leppen med liplineren, men bruk siden av spissen ikke tuppen som når du legger rundt leppekanten. Eller klapp litt av leppestiften på hele leppen med fingertuppen. I siste tilfelle må du jevne kantene til slutt, eventuelt med en concealer.
Fyll inn farge på leppene med en leppepensel, følg liplineren. Start midt på øverste leppe og gå ut til hver side, gjenta det samme på underleppen. Ikke ødelegg liplineren, men beveg deg rett på innsiden av denne.  Press leppene forsiktig mot en cleanex, påfør et tynt lag pudder på toppen av dette første laget leppestift før du påfører andre lag leppestift på hele leppen, innenfor lipliner. Ligger det igjen litt pudder på utsiden kan dette lett blåses bort.

 

IMG_0601_Facetune_25-10-2019-20-39-33

 

Slik sitter lipglossen lenge

For å få et varig resultat med gloss bør du påføre 2-3 lag, enten med glossen du skal bruke (hvis den er farget) eller en ganske lik leppestift. La dette sitte i et par minutter før du presser leppene mot en cleanex som vil fjerne det shiny laget. Påfør deretter et nytt lag gloss. Dette vil sitte betraktelig bedre enn et enkelt lag med lipgloss. Det gir et sensuelt uttrykk å påføre lipgloss midt på underleppe, om du planlegger å bruke leppestift alene.

 

IMG_0604_Facetune_25-10-2019-20-38-42

 

Dristige røde lepper uten at det blir «for mye»

Røde lepper kan «gjøre» et helt antrekk, det kan erstatte smykker og virkelig være «prikken over ièn»! Mest sofistikert er en matt rød farge, men har du tørre lepper kan du kanskje gå for en mer fuktighetsgivende variant.
Du bør være forsiktig med gloss eller leppestift  med mye shine når du velger røde lepper, dette kan lett bli for mye.
Hold øyensminken nøytral når du bruker en rød leppestift! Nøytrale farger på skyggen, tynn liner og et lett strøk mascara. Ellers blir det for mye av alt. Det samme gjelder rougen, hold deg til lite farge og nøytral farge. Ellers kan det lett se ut som om du har kræsjet i makeup.

 

IMG_0616_Facetune_25-10-2019-20-36-30

 

Har du ujevn farge på leppene?

Mange har ujevn farge på leppene og får dermed også ujevn farge på leppestiften når den er påført. Unngå dette ved å bruke foundation over leppene, klem cleanex på leppene og deretter påfører du leppestiften.

 

IMG_0615_Facetune_25-10-2019-20-37-02

 

Har du tørre lepper?

Har du tendens til tørre lepper bør du unngå matte leppestifter, da disse har en tendens til å tørke ut leppene litt. Bruk heller leppestifter med fuktighet eller gloss, det ser bedre ut på tørre lepper.  Det samme gjelder leppestifter som skal sitte lenge, de kan være litt tørre. Bruk da gjerne en leppepomade under.  Tørre sprukne lepper ser heller ikke bra ut i mørke farger eller farger med mye shine, dette vil fremheve tørrheten.  Leppefargede, rosaaktig eller gyllen fersken er fine farger til tørre lepper, disse vil skjule tørrheten optisk.

 

IMG_0599_Facetune_25-10-2019-20-41-25

 

Ta vare på leppene dine!