I dag skriver jeg om en behandling som jeg synes er litt vanskelig å skrive om. Fordi dette er typisk noe som oppfattes som «slanking». Eximia er så mye annet enn slanking. Jeg vet det er mange av dere som trener og lever et sunt liv, som jeg gjør. Så merker man at alder, traumer og hormonelle endringer påvirker kroppen uten at du har kontroll på det. Jeg får stadig spørsmål om behandlinger av cellulitte og generell «sagging» som vi ofte opplever med alderen. Finnes det noen behandling som hjelper?

 

 

Hvordan endres kroppen med alderen?

 • Redusert collagen, elastin og hyaluronsyre i huden gir redusert elastisitet og dermed slappere hud. 
 • Østrogenfall fører ofte med seg endring i lagring av fett. 
 • Med alderen mister vi muskelmasse, noe som bidrar til å øke andelen fett på kroppen. Tap av muskelmasse nedsetter forbrenningen.

Kroppen vår er programmert til å ta vare på og lagre alt den kan i tilfelle dårlige tider, slik at den har ekstra fettstoffer når kroppen virkelig trenger de. «Problemet» er at vi ikke opplever dårlige tider på den måten lenger. Så kroppen lagrer og lagrer og lagrer og lagrer… Noen av disse fettcellene blir da dysfunksjonelle, slik at de ikke lenger klarer å frigjøre fettet slik de skal. De blir såkalte «hvite fettceller».

Trenger vi disse fettcellene?

De siste tiårene har det florert med metoder for å redusere eller fjerne uønsket fett. Det finnes fettfrysing, fettknusing, fettsmelting, fettsuging osv. Problemet er at hver og én av disse metodene ødelegger eller fjerner fettcellene. Fettceller som er ødelagt eller borte kan ikke lagre fett. Dette høres kanskje fordelaktig ut, men det er her det er viktig at vi ikke lar oss lure! Kroppen kommer ikke til å slutte å lagre fett av den grunn. Den kommer til å lagre det andre steder og det er da det begynner å bli skummelt. Når kroppen begynner å lagre fett rundt indre organer har vi en reell økt risiko for en hel rekke skumle sykdommer vi ikke vil ha!

 

 

Hvorfor Eximia?

Eximia har vært i Norge i over 15 år. Det finnes mange gode resultater etter behandlinger med denne maskinen. Ikke uten grunn er dette en av få maskiner som har overlevd på markedet så lenge. Nå har det i tillegg kommet med en ny maskin, som er klassifisert som medisinsk teknisk utstyr. Her jubler nerden i meg!! Dette innebærer nemlig at maskinen har vært gjennom en hel rekke kvalitetskontroller, og aller viktigst er det at alle teknologiene på maskinen er veldokumenterte. Dette betyr at med Eximia Med-maskin kan  du være trygg på at de ulike behandlingene man kan gjøre med maskinen har god effekt med medisinsk dokumentasjon.

Hvordan kan Eximia hjelpe?

Med Eximia kan man redusere fett i uønskede områder, uten kirurgi. Behandlingen medfører ikke noe smerter eller ubehag. Ved hjelp av Eximias patenterte teknologi kalt «laserporasjon», som er en kombinasjon av elektroporasjon og lavfrekvent laser, klarer vi å stimulere de hvite fettcellene til å «slippe» fettet. Laseren spalter triglyserider i fettcellen til frie fettsyrer. Dette fettet frigjøres i kroppen, hvor det omdannes til energi, som da kan forbrennes på vanlig måte. I tillegg stimuleres de hvite, dysfunksjonelle fettcellene, slik at de fremover ikke bare kommer til å lagre, men også slippe fettet igjen.

Eximia øker blodsirkulasjonen, stimulerer cellemetabolismen som fører til økt produksjon av collagen og elastin. Drenasjen skiller ut overflødig væske, proteiner og avfallstoffer som resulterer i strammere kollagenfibre slik at huden fremstеr som glatt og spenstig.

Du kan oppnå denne effekten av en kur med Eximia:

 • Øker blod- og lymfesirkulasjonen, reduserer ødemer/ væskeansamlinger
 • Øker transport av fett og avfallsstoffer
 • Øker næringsutvekslingen i celler og vev
 • Øker forbrenningen
 • Styrker immunforsvaret
 • Øker kollagen og elastin produksjonen i huden
 • Strammer opp slapp hud og reduserer strekkmerker
 • Reduserer lokale fettansamlinger 
 • Reduserer cellulitter / appelsinhud
 • Reduserer smerter ved muskel – og leddplager og reduserer rekonvalesenstid etter hard trening
 • Reduserer spenninger i kroppen

 

 

Min erfaring med Eximia:

Jeg har tidligere teste og vært veldig fornøyd med den opprinnelige Eximia maskinen og var veldig spent på om jeg ville merke noen forskjell. I første omgang er det trygt å vite at det jeg betaler for faktisk gir dokumenterte resultater. Utover dette er min erfaring at den nye Eximia Med-maskinen føles mer skånsom under behandlingene, samtidig som jeg ser raskere og bedre resultater. Behandlingen var ikke veldig smertefull tidligere heller, men har du dårlig lymfesirkulasjon vil all bevegelse av vevet føles vondt helt til sirkulasjonen funger mer som den skal. Eximia-Med maskinen er mindre smertefull fra start. Jeg ser også bedre og raskere resultater. Min erfaring:

 • En ppstrammende effekt på huden.
 • Merkbart mindre cellulitte på kun 10 behandlinger
 • Utrolig positiv effekt på min dårlige sirkulasjon

Dette er resultater jeg ikke har opplevd av god trening og riktig kosthold, fordi årsaken til problemet har bakgrunn i hormoner og traumer. Det varierer hvor mange behandlinger du vil ha behov for, men de fleste vil merke endring etter en kur på 10 behandlinger. Noen merker det allerede etter 5 handlinger, mens andre trenger langt flere. Jeg er så fornøyd at jeg planlegger å vedlikeholde resultatet ved å gjenta behandlingen hver 8. uke fremover. Som trening er dette ferskvare og resultatet må vedlikeholdes. Dette kan du også gjøre ved endret trening, men siden jeg har veldig dårlig sirkulasjon ser jeg at treningen ikke gjør nok med huden og vevet i dybden.

Jeg anbefaler Eximia på det sterkeste!

 

Slik foregår behandling med Eximia

Jeg har fått behandlingen av Maria som jobber hos Colosseum Medi SPA. Hun forklarer nøye hva hun gjør og tar hensyn til kroppens reaksjoner under hele behandlingen. Dette er ikke smertefullt og skal heller ikke være det. Hun  bruker først laser, som gjør at fettcellene lettere “slipper” fettet. Deretter utføres vakummassasje ved hjelp av en kopp tilkoblet maskinens vakuumpumpe. Koppen føres i forskjellige baner ved hjelp av et konstant negativt trykk. Under behandlingen stilles maskinen inn på et eget program som er skreddersydd for hvert enkelt tilfelle. Maskinen bruker positivt og negativt trykk som igjen sikrer en skånsom behandling uten ubehag.

Egne oljer laget for Eximia tilfører næring til huden og en spesialutviklet ultralydgelé effektiviserer behandling av lokale fettansamlinger på for eksempel utsiden av lår og hofter. Behandlingen avsluttes med en spesialutviklet krem som hjelper til med å fremme best mulig resultat.

 

 

 

 

Behandlingene er sponset, men jeg skriver om min erfaring. Jeg har testet behandlingen hos Colosseum Medi SPA. Bor du på sørlandet får du behandlingen hos Renates Dag SPA.