Jeg får mange spørsmål om cellulitt. Hva dette kommer av, om man kan behandle det med kremer eller behandlinger. La meg først presisere at cellulitt er svært normalt og forekommer på alle kroppsfasonger. Normalvektige har ca 40 billioner fettceller og vi skiller mellom hvite og brune fettceller.
Brune fettceller danner varme og brenner kalorier, mens de hvite lagrer energi for senere bruk. Disse kan lagre for mye fett om man spiser for mange  kalorier eller har for liten daglig aktivitet. Det er likevel viktig å huske at fettcellene våre har en viktig funksjon i kroppen vår og det er ikke meningen at vi ikke skal ha fett på kroppen.

 

 

Årsker til Cellulitt:

Studier viser at hvite fettceller ikke bare blir større i omfang, men at de kan dele seg om de blir for store. Langtidsstudier viser at man danner nye antall fettceller frem til 20 års alderen, og bytter ut ca 10% årlig. Etter fylte 20 år er antallet fettceller rimelig stabilt.

Arv: Genetiske faktorer som fordeling av kroppsfett, metabolismehastighet, etnisitet og hudtykkelse kan påvirke utviklingen av cellulitter. 

Hormoner: Kvinnelige hormoner påvirker fordelingen av fett på kroppen. Ettersom kvinner blir eldre, vil østrogennivået reduseres. Dette kan bidra til å gi endret hudstruktur. Likevel kan ikke tilstanden behandles med hormonterapi. Tilstanden kan forekomme hos begge kjønn, men i større grad hos kvinner. Dette skyldes at fordelingen av fett, muskel og bindevev er annerledes hos menn og kvinner.

Alder: Huden blir mindre elastisk og tynnere gjennom årene. Stoffskiftet blir lavere rundt 30 års alderen, noe som gjør at man legger lettere på seg enn før. Bindevevet vårt, som holder fettcellene på plass, blir dårligere ved økt alder og huden opptrer ikke like fast og fin som i 20 års alderen. Hvis man har for mye avfallsstoffer i kroppen får man generelt en dårligere forbrenning, fordi man bruker mye energi på å få bort avfallsstoffene i stedet for å fettforbrenne energilagrene i fettcellene.

Livsstil: Lite fysisk aktivitet og usunne matvarer kan øke risikoen for cellulitt og i alle fall gjøre det mer synlig.

 

 

Behandling av Cellulitt:

Etter mange år i bransjen ser jeg stadig gode resultater av både behandlinger og produkter. Det finnes også mye som ikke virker.. Dette bør du tenke på før du velger fremgang:

  1. Trening kan bidra til at musklene blir faste og huden strammere. Fettvev vil dermed forbrennes og kan derfor være et gunstig tiltak for å redusere cellulitter. 
  2. Spis mye frukt og grønnsaker, fiberrik mat og drikk mye vann.
  3. Røyk gjør hunden mindre elastisk og kan dermed forverre tilstanden. Les mer om røykeslutt her. 
  4. Kombiner et sunt kosthold med fysisk aktivitet og trening. 

Cellulitt er vanskelig å behandle og det må ofte holdes ved like for å opprettholde resultatet. Gjennom årene har jeg sett gode resultater med disse behandlingene:

 

 

Celluform injeksjonsbehandling

Dette høres kanskje skummelt ut, men jeg lover at det motsatte er tilfelle.  Celluform, som er syntetisk gallesyre, injiseres i de mest utsatte områdeene. Serumet injiseres i fettvevet i underhuden og tømmer fettcellene for fett.Celluform inneholder også et molekyl som løser opp fettceller permanent, og ett virkestoff som gjør fettet helt tynt og i stand til å brytes ned av kroppen. Fettcellene som blir ødelagt under behandling er ødelagt for alltid, men kroppen kan selvfølgelig lage nye fettceller og de fettcellene som ikke fjernes kan bli større slik at man igjen kan få cellulitt i fremtiden. Ingen andre celler enn fettceller påvirkes av behandlingen. Dette er en forholdsvis dyr, men svært effektiv behandling som kun utføres etter medisinsk konsultasjon. Jeg har fulgt Dr. Kingsley Mariadasan gjennom en rekke slike behandlinger og henviser deg videre til han for spørsmål om denne behandlingen: Strømmen Laser

 

Eximia:

Eximia øker blodsirkulasjonen, stimulerer cellemetabolismen som fører til økt produksjon av collagen og elastin. Drenasjen skiller ut overflødig væske, proteiner og avfallstoffer som resulterer i strammere kollagenfibre slik at huden fremstеr som glatt og spenstig. Du kan oppnå denne effekten av en kur med Eximia. Laseren spalter triglyserider i fettcellen til frie fettsyrer som ved hjelp av albuminet fraktes med blodet ut til organer og vev hvor det forbrennes. Eximia øker blodsirkulasjonen og stimulerer cellemetabolismen som fører til økt produksjon av collagen og elastin. Drenasjen skiller ut overflødig væske, proteiner og avfallstoffer som resulterer i strammere kollagenfibre slik at huden fremstеr som glatt og spenstig. Les mer her.

 

 

LPG:

Redusert lymfesirkulasjon kan føre til hudproblemer som poser under øynene, akne og følelse av å bli oppblåst. I kroppen vil fett og avfallsstoffer samle seg og danne fibroser under huden som viser seg som cellulitter. Det er ofte vondt å ta på kropp og hud der det er dårlig lymfesirkulasjon og til slutt kan du oppleve problemer med ledd og muskler. LPG sørger blant annet for at kroppen blir kvitt overflødig væske slik at huden blir fastere og glattere, hevelser reduseres, musklene får bedre tonus og cellulitter synes mindre. Les mer her.

 

 

Ultratone Dreamshaper:

Dreamshaper er biostimulering på sitt beste. Behandlingen kan sammenlignes med trening. På 30 minutter forbrennes 223 kalorier. Til sammenligning forbrenner man 225 kalorier ved en halv times aktiv trening og 195 kalorier ved rask gange.  Dreamshaper er langt mer avansert enn det mest avanserte utstyret vi har jobbet med frem til nå. Overflødig fett fjernes med en kombinasjon av kavitasjon og biostimulasjon, en teknikk utviklet av Ultratone, som brister fettmembranen i fettcellen, og det løsnede fettet borttransporteres via blodbanene og lymfesystemet, i forbindelse med at musklene dine aktiveres og styrkes. Få konsultasjon her: Cosmed

 

 

 

Produkter til hjemmebruk:

 

NuBODY er det første FDA-godkjente mikrostrømapparatet for hjemmebruk med kliniske studier som viser at det effektivt øker spensten i huden. *FDA- U.S Food & Drug Administration, tilsvarer det norske legemiddelverket og mattilsynet. Ved daglig bruk skal denne forme, forbedre spensten samt jevner ut ujevnheter med et tydelig resultat. Huden vil føles både fastere og jevnere samt se mer ungdommelig ut.NuBody

 

Doctor Babor Refine Cellular 3D Cellulite Fluid er et aktivt konsentrat med tredobbel effekt på cellulitter. Det hemmer fettcellenes vekst og evne til å lagre fett og gir dermed en jevnere hudoverflate.

 

Fusion PPC+ Cream med PPC som bryter ned fett i lokale fettansamlinger. Koffein stimulerer mikrosirkulasjonen L-carnitine omdanner fettsyrer til energi. Fusion

 

Dr. Schrammek CelluContour Body Cream er et spesial produkt for reduksjon av cellulitter. Aktive ingredienser fra valmue og alger stimulerer stoffskiftet og de naturlige detox prosessene i huden. Fettforbrenningen stimuleres og aktiverer reduksjon av vann og fett i problemområdene. Produktet inneholder også guarana som er revitaliserende, sirkulasjonsøkende og drenerende. Den integrerte massasje applikatoren bidrar til økt mekanisk stimulering, som fremmer sirkulasjon og metabolismen. Cellucontour

 

Spør meg gjerne om videre veiledning om både produkter og behandlinger. Behandling av cellulitt er et kostbart og langvarig prosjekt og du bør være sikker på at du ikke bare vil bli venn med dine cellulitter.

Produktene er testet etter sponsing og behandlingene har jeg fulgt over flere år.