Jeg er Retinol-fan! Og jeg har sagt flere ganger at jeg kommer til å bruke retinol på huden resten av livet. Voksen hud har god nytte av dette. MEN det er viktig at du bruker Retinol riktig, du ønsker ikke å overbehandlet huden for da vil du oppnå helt motsatt effekt av det du ønsker. Huden skal ikke føles sår og sensitiv. Jeg har samlet noen tips til deg som bruker Retinol her, følger du disse vil du oppleve svært gode resultater av et retinolprodukt.

 

 

Velg riktig Retinol!

Retinol kommer i flere varianter, med ulik konsistens, konsentrasjon og varierte fokusområde. Vil du ha effekt på akne eller fine linjer? Konsistensen og de andre ingrediensene i produktet avgjør om det egner seg til kombinert hud eller tørr hud, akne eller linjer. Her kan din hudterapeut hjelpe deg, med mindre produktet selv forteller hvilken hud det skal brukes på. En terapeut vil analysere din hud og produktene du bruker i tillegg slik at du får akkurat det resultatet du ønsker deg.

Skynd deg langsomt!

Dersom du ikke er vant til å bruke retinol, start forsiktig og metodisk. Start med lav konsentrasjon og øk til en mer konsentrert variant etter hvert. Påfør annenhver eller hver tredje dag når du er nybegynner eller bland din retinol sammen med dagkremen eller serumet for å se hvordan huden din reagerer på styrken. Dersom huden din er sensitiv bør du være enda mer forsiktig. Start med 1-2 ganger i uken i ca en måned. Dersom alt går bra, kan du gradvis øke mengde og frekvens.

Hold deg til planen når du bruker Retinol!

Retinol skal brukes regelmessig på kveldstid og i en lengre periode for å gi resultat. Å bare bruke den litt til og fra, og kun når du husker det, kommer ikke til å gi noe synlig effekt.

Vær forsiktig med syre og Retinol sammen!

Retinol stimulerer hudens cellefornyelse og har en peelende effekt, som betyr at huden kan flasse litt i starten. Å kombinere en så kraftig ingrediens med en syre som også eksfolierer hudens ytre kan gjøre huden sensitiv og svak. Bruk heller en mild syre i morgenrutinen din, og retinol på kvelden. Best av alt er det å følge veiledning fra din terapeut.

 

 

Hvilke ingredienser kombinerer du med Retinol?

Når du bruker retinol bør du passe på at hudpleierutinen din inneholder beroligende og fuktighetsgivende ingredienser for å styrke huden din. Se etter hyaluronsyre i et eller flere av produktene du bruker og du kan med fordel velge en nattkrem eller et serum til sensitiv hud i denne rutinen. Det er viktig å ivareta fuktighetsbalanse og unngå sensitivitet for å få best mulig resultat.

Bruk gjerne øyeprodukt med retinol!

Retinol kan også brukes rundt øyne, men da må du velge et produkt som er spesielt tilpasset denne tynne huden. det finnes nå flere øyekremer som inneholder retinol.

Alltid SPF når du bruker retinol!

Påfør alltid UV-beskyttelse på dagtid. Dersom du ikke er nøye med solbeskyttelse vil selv ikke de mest effektive foryngende ingrediensene klare å gi deg ønsket resultat. Soleksponering gjør generelt skade på huden, men ved bruk av retinol kan skaden bli enda større.

Retinol er ikke for alle

Dessverre er det ikke alle som tåler retinol. Noen kan ha for sensitiv hud. De som oftest opplever dette er de med ekstra tørr hud, rosacea eller eksem Dersom du ikke opplever noe form for effekt etter flere måneders bruk, eller om du fortsatt er rød i huden og flasser, så er nok dessverre ikke retinol noe for deg.

 

 

Her finner du mine retinolfavoritter:Retinol

NB! . Ved graviditet og amming bør du også unngå å bruke retinol.