Jeg kjenner på lykkefølelse når Thalgo lanserer hudpleieprodukter med Spirulina! Jeg har et langt og varmt forhold til spirulina og har hatt svært god effekt av inntak av denne algen. Nå kan jeg bruke den på huden i tillegg.

Hva er Spirulina?

Den lille blågrønne mikroalgen er en av verdens mest kraftfulle næringskilder, og inneholder så mye vitaminer og mineraler at den får bli med astronautene ut i rommet. Spirulina er proppfull av en rekordlang liste med vitaminer, mineraler og antioksidanter. Algen inneholder faktisk mer sink enn spinat, mer betakaroten enn gulrot og mer protein enn egg. Algen gir oss også store mengder jern, B-vitamin, kalsium og vitamin E.

 

 

Funfact:Spirulina har fått være med ut i rommet? Algen er så full av næringsstoffer at NASA sørger for at alle romskip har et lager når astronautene skal forlate jorda.

 

Hva gjør Spirulina så verdifull?

Spirulina inneholder 60 til 70 % rikholdige proteiner, og er dermed den fyldigste vegetabilske proteinkilden som finnes. Spirulina-proteinet er av eksepsjonell kvalitet pga at det inneholder 8 essensielle – og i tillegg 9 øvrige – aminosyrer i riktig sammensetningsforhold til hverandre! Kroppen klarer ikke å produsere disse essensielle aminosyrene selv, og disse må alltid komme utenfra

Vitaminer og mineraler

Vitaminer er nødvendige for vekst, vitalitet og velvære. De regulerer kroppsfunksjonene og øker immunforsvaret. Ingen andre vegetabilske produkter er så rike på vitaminer og mineraler som Spirulina.

  • Spirulina inneholder blant annet alle vitaminene i det viktige B-komplekset. På grunn av den positive effekten på nervesystemet blir disse vitaminene også kalt antistressvitaminer. Den store mengden av B12 er spesielt viktig for vegetarianere, særlig på grunn av at det knapt finnes B12 ellers i vegetabilsk næring.
  • I tillegg inneholder Spirulina mye betakaroten; et stoff som blir omdannet til A-vitaminer i kroppen. A-vitaminer forbedrer immunsystemet og sørger for optimal hud, hår, negler og øyne.
  • Til slutt er Spirulina også rik på E-vitamin.

Disse vitaminene hjelper den fysiske og psykiske prestasjonsevnen, og sørger for vitalitet.

 

 

Fykocyanin

Et av de viktigste stoffene i Spirulina er fykocyanin, et blått fargepigment som ikke finnes i noen annen plante. Akkurat som klorofyll kan fykocyanin lagre mye sollys. Sammen gir de Spirulina den blågrønne fargen. Fykocyanin hjelper til med å skille gift og farlige stoffer ut fra nyrer og lever, beskytter cellene mot frie radikaler, stimulerer bloddannelsen og styrker immunsystemet.

Gamma-Linolen-syre

Det er verdt å merke seg det store innholdet av gamma-linolen-syre i Spirulina. Denne sjeldne fettsyren, som utenom dette kun forekommer i morsmelk og olje fra nattlysplanten, blir i kroppen omdannet til prostaglandiner. Dette er hormonaktige stoffer som har et stort antall funksjoner i kroppen (som å kontrollere blodtrykket). Gamma-linolen-syre har også påvist effekt ved PMS, og den kan i tillegg hjelpe til med å senke kolesterolet.

 

 

Hudpleie fra innsiden

Kroppen vår er oppbygd av næringen vi spiser. Det er altså en nøye sammenheng mellom kvaliteten på maten vi spiser og kvaliteten på kroppen vår. Tørt, slapt hår, og hår som faller ut, er ofte følge av en kronisk mangel på jern og vitamin B og E. Spirulina inneholder akkurat de næringsstoffene som er nødvendige for å holde hud, hår og negler i toppform. I tillegg til dette forbereder det høye innholdet av betakaroten pigmentformingen i huden, slik at man blir raskere, sunnere og mer jevnt brun i solen.

Thalgo Spirulina Boost forebygger hudaldring ?

80% av hudaldring er forårsaket av miljømessig stress. De første tegn på hudaldring starter allerede ved 30-års alderen. For de som lever i urbane strøk; akselererer dette 3 ganger grunnet følgende faktorer forurensning og stress. Dette betyr at for å ivareta god hudhelse og bremse hudaldring er vi nødt til å styrke hudens immunforsvar. Spirulina er en svært reparerende og styrkende ingrediens.

Thalgo Spirulina Boost  bekjemper uren hud

Spirulina kan være et effektivt hjelpemiddel i behandling av kviser og kombinert hud. Ofte er det ubalanse i stoffskiftet som er årsaken til urenhetene. Dersom avfallsstoffene ikke lenger kan skilles ut gjennom de normale utskillingsorganene, bruker kroppen huden som utgang. Spirulina sørger for en optimal balanse i stoffskiftet, og slik blir avfallsstoffene transportert lettere ut av kroppen.

Ved begynnelsen av Spirulina-inntaket kan det hende at det kommer flere kviser (det blir fortgang i utskillingen av stoffer), men etter kort tid vil huden bli bedre. Det samme gjelder ikke ved bruk av hudpleieprodukter med innhold av spirulina.

 

Jeg fikk Spirulina Boost behandling på Bristol SPA i Oslo. Thalgo er kjent for svært faste grep under massasjen og denne behandlingen består ellers i ren nytelse og påfyll. Huden GLØDET etterpå!

 

Thalgo Spirulina Boost produkter til hjemmepleie:

Thalgo Energising Detox Shots

Inneholder spirulina styrket med marint magnesium og vitamin C

  • Effektiv energigiver: tilfører næringsstoffer for å fremme generell metabolisme.
  • Effektiv antioksidant: forhindrer oxidativt stress og aksellerer aldring
  • Grønn juice: et fint pulver som løser seg opp i et glass vann (250ml) for å lage en grønn juice med naturlig smak av mint og sitron.

Sukkerfri og kalorifri søtning, har dermed ingen innvirkning på blodsukkeret. Etter 7 dager loves du at kroppen har fått ny energi og er mer motstandsdyktig mot oxidativt stress. Jeg merket mer energi veldig raskt og kommer til å fortsette med denne! Huden renses fra innsiden med en pose hver dag i 7 dager

Kr. 453 for 7 stk.

 

 

Thalgo Energising Booster Concentrate Ampuller

Disse ampullene glatter ut dine første linjer og gjenoppretter hudens glød med C-vitamin og høymolekylær Hyaluronsyre. Disse herlige coctailampullene gir energi til hele metabolismen for en strålende, glatt og jevn hudfarge/-hudtone. Ampullene er et friskt konsentrat som lett klappes inn i huden og gir umiddelbart strålende hun. Sterk antioksidant som gir fantastisk glød! Bruk en ampulle hver morgen under kremen i 7 dager.

7×1,2ml Kr. 376

 

 

Thalgo Energising Detoxifying Serum

Spirulina styrket med marint magnesium gir energi og glød til huden & er en sterk antioksidant

  • Avgiftene: Gir en frisk og glødende hudfarge
  • Marin mikroorganisme: Denne mikroorganismen etterlikner 3 naturlige avgiftende enzymer som finnes i huden (superoxide dismutase, catalase, glutathione peroxydase)

Dette serumet er en ultrafrisk, raskt absorberende gele med energigivende marinetoner.

30 ml. kr. 325

 

 

Thalgo Energising Anti-Pollution Gel-cream

Denne kremen reduserer dine første linjer, gjenoppretter hudens glød og inneholder spirulina styrket med marint magnesium. Gir energi og glød til huden & er en sterk antioksidant. Micro-patch med alginater fra alger danner en usynlig film på hudoverflaten, og gir fysisk beskyttelse mot luftforurensning (inkludert PM2.5 fine partikler). Den kremen har både friskheten som en gelè og mykheten som en krem. En naturlig silicon liknende følelse med energi givende marine noter; gir herlig frisk duft.

50 ml. kr. 865

 

 

Thalgo Energising Eye Gel

Denne øyegelen glatter ut dine første linjer og gjenoppretter hudens glød. Den påføres lett ved hjelp av «roll-on kuler» og reduserer poser under øynene. Øyegelen inneholder spirulina styrket med marint magnesium som gir energi og glød til huden samtidig som det er en sterk antioksidant. Produktet motvirker hovenhet (poser under øynene) og mørke ringer.

15 ml. kr. 548

 

 

Funfact:

Svært mange idrettsutøvere har oppdaget Spirulina som naturlig kilde for styrke og energi. Utøvere, også i toppklassen, forteller om forbedrede prestasjoner og større utholdenhet etter at de har tatt med denne mikroalgen i sitt daglige kosthold.

 

 

Innholdet er sponset, men jeg har vært spirulinafan i 30 år..