Etter at jeg anbefalte å bruke fotkrem på hendene har veldig mange fortalt at de ikke lenger er like tørre og såre. For det er jo faktisk slik at for hyppig håndvask kan strippe beskyttelsesbarrieren vi har på hudoverflaten. En svakhet her kan for eksempel føre til eksem. Det vil vi jo ikke utsette oss for. Men i disse tider er det heller ikke noe alternativ å trappe ned på håndvasken. Så fortsett med fotkrem eller en rik håndkrem på hendene, og så kan vi i tillegg se litt på hva du vasker hendene med.

 

 

Bruk såpe med nøytral pH-verdi

pH-verdien viser om en væske er sur, nøytral eller basisk. pH-skalaen går fra 0 til 14, der det nøytrale punktet er 7. Verdier over 7 er basiske og verdier under 7 er sure. Håndsåper har ofte høy pH verdi. Dette vil si at de er alkaliske eller basiske. Huden vår befinner seg på den sure delen av skalaen med en pH mellom 5 og 5,5.  Daglig kontakt med sterke basiske produkter kan forstyrre den beskyttende syrekappen. Sliter du med tørr og sår hud på hendene bør du se etter en håndsåpe som er nærmere hudens pH.  Jeg bruker alltid hudvennlige håndsåpe eller dusjgel i min såpedispenser. Så raskt jeg bruker noe som er for basisk merker jeg at huden blir tørr og sår.

Det er en stor pluss om håndvåpen også inneholder pleiende, styrkende ingredienser. På den måten kan du tilføre fuktighet og helende ingredienser mens du vasker hendene.

 

Cosmica HAND SOAP RICH En rik, dermatologisk testet håndsåpe som skånsomt rengjør hendene og tilfører fuktighet i 8 timer. Etterlater hendene umiddelbart myke og smidige. Inneholder Cosmica’s Triple Moist Complex som gir umiddelbar, intensiv og langvarig fuktighet i dybden. Finnes også som refill . Kr.99

 

A-Derma Hydra-Protective Shower Gel Naturlig og skånsom vaskegele til ansikt, kropp og hår Hydra-protective shower gel er en naturlig og skånsom dusjsåpe som rengjør og gir fuktighet til huden. Kan brukes på ansikt, kropp og hår. Dusjsåpen er tilpasset hudens pH og har en frisk og myk konsistens. Mild og behagelig duft. Den er velegnet til alle med sart hud og hodebunn. Inneholder den unike aktive ingrediensen Rhealba® havreekstrakt. Vaskegelen etterlater en usynlig og beskyttende hinne på huden. Huden føles myk, fuktet og i balanse. Bionedbrytbar formulering. Kr. 124

 

A-Derma Ultra-Rich Shower Gel Ultra-rich shower gel er en naturlig og skånsom vaskegele som rengjør og nærer huden. Til ansikt og kropp. Denne ultra nærende dusjsåpen skummer godt og har en mild behagelig duft. Velegnet til tørre og sarte hudtyper. Inneholder den unike aktive ingrediens Rhealba® havreekstrakt. Dusjsåpen etterlater en usynlig og beskyttende hinne på huden og den føles fuktet, myk og i balanse. Bionedbrytbar formulering. Kr. 124

 

Håndkremen som gjør «det lille ekstra»: Mikrobiom: De gode mikrobene på hendene blir konstant fjernet grunnet regelmessig håndvask med sterke kjemiske såper. Mange av disse desinfiserende håndsåpene er utformet for å drepe alle mikrober. Denne kremen inneholder prebiotika som gir næring til mikrobene på bekostning av patogene. Et probiotisk ekstrakt tilføres for å flytte den mikrobialske balansen i din favør. Den er også balansert på pH 4,5 for å fremme veksten av synergiske arter. Aktiv behandling: Marula oljen tilfører næring dypt inn i huden og inneholder anti-oksidanter som samler opp de frie radikalene som skyldes miljømessig stress. Kigelia hjelper å jevne ut hudtonen og lysne solflekker. Rooibos minsker melanom pigmenteringen og har en utmerket anti-aldring og anti-oksiderings egenskaper. Kr. 220

 

Med skånsom og effektiv håndvask og håndkrem som ivaretar hudens bakterieflora vil du nok raskt merke bedring!

 

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy