Vi hører og leser stadig motstridende informasjon om huden vår. Særlig hudaldring er et tema som mange snakker om. Hvilke av disse påstandene kan du stole på?

 

 

Hvis din mor ikke har rynker, vil ikke du få det heller

Eller motsatt…… Dette stemmer ikke. Alle eldes forskjellig. Litt avhenger av genetikk, men mest av alt avhenger din hudaldring av hvor godt du tar vare på huden, og kroppen, din.

  • Hvor mye UV-lys utsettes den for?
  • Hvor flink er du med daglig pleie av huden?
  • Mosjonerer du?
  • Har du en sunn livsstil?
  • Røyker du?

Disse faktorene vil være langt mer avgjørende for hvordan din hud eldes enn hvor mange linjer din mor har som godt voksen.

 

 

Fuktighetskremer stopper utviklingen av linjer

Alle har behov for tilførsel av fuktighet, selv de med akne og kombinert hud. En hud med normal fuktighetsbalanse har større sjanse til å opprettholde en god hudhelse. Huden vil se bedre ut, føles mykere, og til og med linjene blir mindre synlige? Fuktighet er viktig for å forebygge hudaldrinag, men en god SPF, sunn livsstil og bruk av antioksidanter i hudpleieproduktene må også være til stede. Fuktighet kan ikke alene forebygge eller bekjempe hudaldring, men tar deg langt på veg. God fuktighetsbalanse sørger nemlig for at hudcellene jobber slik de skal jobbe og dette forebygger og reparerer hudksade som ville ført til hudaldring.

 

 

All solskaden som blir synlig senere i livet, skjer før du fyller 18 år.

Hudskader som resulterer i linjer og pigmentering i voksen alder skyldes ofte usunt solvent før du fylte 18 år. Men vi har likevel til enhver tid  langt mer kontroll over hvordan huden vår eldes enn vi har trodd. Ved daglig bruk av SPF, redusert stressnivå og god daglig hudpleierutine unngår du å utsette huden for enda mer skade. Huden trenger beskyttelse og pleie hele livet, for å bevare god hudhelse og dermed ikke fremskynde hudaldring. En god hudpleierutine bør bestå av:

  • Rens av huden morgen og kveld
  • Bruk Retinol og antioksidanter i hudpleieproduktene dine daglig.
  • Bruk alltid en god SPF!

Hvis du holder deg innendørs får du ingen rynker

Du har kanskje selv tenkt at du ikke trenger SPF siden du nesten ikke er utendørs? Du kan ikke være lenger fra virkeligheten! UVA trenger gjennom glass og dermed vil du utsettes for aldrende solstråler selv inne på et kontor som bare har et vindu i nærheten. Hudskade lagres i huden og bygger seg opp over tid, så selv 15 min i bilen eller noen timer på et forholdsvis mørkt kontor vil legge seg på minnet og etterhvert vises som linjer og pigmentflekker. Dessverre.

 

 

 

Ble du litt klokere eller har du flere myter jeg bør bekrefte eller avkrefte?