Jeg har selv opplevd alle kategorier av høy talgproduksjon; mye akne, litt akne, blank hud og irritert hud. Jeg vet det er frustrerende! Jeg har lært mye om hva som skal til for å holde en fet hud i sjakk. Vi gjør dessverre en del feil, i vår desperasjon for å kvitte oss med dette problemet. Disse feilene er forståelige desperate handlinger, som dessverre bare gjør vondt verre.

 

For ivrig renserutine?

Betegnelsen «uren hud» kan få enhver til å gå vel langt i sitt forsøk på å vaske huden. Jeg lover deg et dette ikke stemmer! De som opplever slik hud er alltid de flinkeste til å rense og pleie huden sin! Ikke bli så hysterisk at du renser huden mer enn 2 ganger daglig! Morgen og kveld holder! Og ikke bruk for sterke renseprodukter! Spør en hudterapeut hva din hud trenger. Har du f.eks. sensitiv hud med akne, vil slike sterke renserutiner irritere huden og den vil dermed bare produsere mer talg. Produkter med ingredienser som fruktsyre skal ikke brukes mer enn en gang daglig, eller etter avtale med hudterapeuten din. De vil ellers bare irritere og være for aggressive, hvilket vil gi deg mer talg på sikt.
Slik gjør du: Rens huden morgen og kveld. Bruker du tung makeup, kan du rense huden to ganger på kvelden. Bruk rens med fruktsyre en gang daglig, velg selv om dette blir på morgen eller kveld.

 

 

Bruker du aldri fuktighetskrem?

Mange går i denne fella, da de tenker at dette bare vil gjøre huden mer blank. All hud trenger fuktighet! Du skal ikke bruke kremer med innhold av fettstoffer, det trenger du ikke når du har fet hud. Men du trenger fuktighet! Klimaet, forurensingen, renserutine og makeup er noe av det som daglig tørker ut huden. En tørr hud vil gi underhuden signaler om å smøre, dermed økes talgproduksjonen. Noen av de som går rundt med blanke panner, gjør det faktisk fordi de er for tørre…
Slik gjør du: Bruk en fuktighetskrem tilpasset din hud, alltid med fuktighet men ikke alltid med fett. Jeg er voksen nok til å ha en hud som trenger begge deler, men likevel vil jeg ikke være blank. Jeg bruker en rik nattkrem, mens dagkremen også gir meg masse fuktighet samtidig som den matter ned.

 

 

Benytter du konsekvent ikke olje på huden?

Jeg kan forstå at det høres feil ut å bruke olje på huden, når den likevel er for fet. Men slik er det altså ikke. Noen ansiktsoljer balanserer faktisk talgproduksjonen, tilfører fuktighet og roer huden.
Slik gjør du: Hold deg unna kokosolje, som blir for fet. Andre oljer anbefaler jeg på det sterkeste! Daglig (gjerne på natten) eller ved behov. De har utrolig effekt på balansering av all hud og virker antibakterielle. Få en anbefalt av din hudterapeut!

Mitt tips er å oppsøke en hudterapeut som har lang erfaring og kan vise til gode resultater på akne. Det vil både spare tid og penger å finne behandlingsplan før du tester for mye forskjellig.

Lykke til!