Det finnes en rekke gode hudpleieprodukter på markedet. Og en rekke ikke fult så gode. Helt det samme gjelder også behandlinger i klinikk.

Jeg er selv hudterapeut og du tenker sikkert at jeg har såpass lang erfaring at jeg selv velger det beste til min hud. Joda, jeg vet hvilke ingredienser jeg bør bruke på  huden og jeg vet hvilke konsistenser jeg liker best. Jeg har heller ikke tid til behandlinger som ikke gir meg akkurat det jeg ønsker. Men fremfor alt ønsker jeg resultat og derfor konsulterer også jeg med en profesjonell terapeut som ser min hud «utenfra» og kan tilføre ideer jeg kanskje ikke har tenkt på selv.

 

 

Hva trenger din hud egentlig?

Det finnes noen holdepunkter for deg som ønsker best mulig resultat for huden din og i klinikkene til Scandinavian Beauty jobber de målrettet med disse for hver enkelt klient. La meg ta deg gjennom noe av det du alltid bør tenke på i valg av behandling og produkt.

1. Genetikk

Miljøet kan påvirke vår biologiske alder helt ned på cellenivå, det betyr at genetikk ikke alene er utslagsgivende for hudens helse og utseende, men at dette faktisk kan påvirkes utenfra. Hva betyr det med hensyn til hudaldrinag? Den gode nyheten er at gener ikke bestemmer alt: bare ca. 30% av aldringen er genetisk forhåndsbestemt. De resterende 70% kan påvirkes av livsstil og av det vi absorberer gjennom maten vi spiser, samt gjennom aktive ingredienser som leveres til huden. Våre levekår bestemmer derfor i stor grad hvordan vi eldes. Hvis vi lykkes med å holde de gode celleegenskapene aktivert over lengre tid, eldes vi langsomt. Derfor er våre gener ikke vår skjebne, som tidligere har blitt antatt. Det er langt mer et spørsmål om hvordan vi klarer å aktivere de gode celleegenskapene. For å si det enkelt: Hvis du kan «flippe» cellebryteren, vil du eldes saktere.

 

 

2. Alder

Hudens alder er ekstremt viktig  ta hensyn til i valg av hudpleieprodukter og -behandlinger. Er du for eksempel i 40 årene bør du vite dette:

 • Nå kommer gamle synder til syne. Solariumstimer og sigaretter viser seg i form av redusert kollagenproduksjonen. Solskader har en forsinkelsesprosess på 10-20 år, og blir gjerne veldig synlige i 40-årene. 
 • I denne perioden vil pigmentflekkene dukke opp i flertall både i ansiktet og på kroppen. 
 • I forbindelse med overgangsalderen reduseres også hormonet østrogen dramatisk, og det gjør at huden taper spenst og elastisitet. Det er nå du opplever at huden «faller sammen», og dette skyldes først og fremst østrogenfall. 

Dette kan du gjøre for huden din i denne alderen:

 • Det er på høy tid å introdusere A-vitamin! Retinol virker foryngende og stimulerer kollagenproduksjonen. Det er imidlertid viktig å få hjelp til tilvenning til Retinol av en hudterapeut. 
 • En korrekt hudpleierutine til din hud er viktig! Rens er like viktig i alle aldre, selv om du ikke bruker makeup. Det er ingen vits å investere i serum og maske hvis du ikke renser huden. Uten rens vil du aldri oppnå optimalt resultat av din hudpleierutine. Det samme gjelder bruk av SPF.
 • I 40-årene opplever mange drastiske endringer i hudoverflate og muskler. Det er lett å ty til injeksjoner. Husk at injeksjoner ikke er nok alene, de gir deg ikke en sunn hud og en lekker utstråling. Eventuelle injeksjoner bør komme i tillegg til SPF og god hjemmepleie. 
 • Kollagenproduksjonen er lav, og ingredienser som øker denne produksjonen bør være en del av din hudpleierutine.
 • I forbindelse med østrogenfall kan det være greit å vite at det kan lønne seg å ha litt ekstra fett på kroppen. Det er ikke nå du skal slanke deg! Fettvev produserer østrogen. Når eggstokkene ikke produserer østrogen lenger, kan vi få litt hjelp av fettvevet. 
 • Hyperpigmentering eller aldersflekker er vanlig. Det finnes flere ingredienser som jevner pigment og demper pigmentproduksjonen. 

Se etter Retinol, Peptider, Hyaluronsyre og SPF. Ansiktsoljer føles og gjør godt, samt en syre som holder eksfolieringen på et normalt nivå. 

Nå er det slik at jeg nærmer meg 50 år og dermed er det en god ide å se videre: Hva skjer med huden i denne alderen og hva kan jeg ta hensyn til allerede nå. For en fyldig informasjon om hud i forskjellig alder, klikk her.

3. Årstid

Alle hudtyper har forskjellige behov avhengig av årstiden vi er i. Noen merker dette veldig godt ved at de blir tørre i huden på vinteren, får mer akne på høsten eller pigmentflekker på våren og sommeren. Det finnes konsistenser og ingredienser som passer bedre på vinter enn på sommer, og omvendt. Dette skal din hudterapeut hjelpe deg med slik at du får maksimalt ut av både behandlinger og produkter hele året.

 

 

Min hudpleieplan i samarbeid med Colosseum Medi SPA

Jeg har sterke meninger om hva huden min trenger til enhver tid, men jeg synes likevel det er greit å involvere en flink terapeut som ser huden min «utenfra». Sammen kommer vi frem til hva som er best for meg. I høst ha jeg lagt en hudpleieplan sammen med hudterapeut og kosmetisk sykepleier Bente, som jobber hos Colosseum Medi SPA. En slik plan trenger ikke verken ta mye tid eller kost mye, den tilpasses dine behov. Jeg bruker gode hudpleieprodukter hjemme og aktive behandlinger i klinikk, men nedetid (flassing og rødhet) er som regel ikke noe jeg ønsker meg. Det er faktisk mulig å få de samme resultatene på en langt mer skånsom måte. Dette inneholder min hudpleieplan i vinter:

 • IPRF (den mest brukte medisinske behandlingen i USA de siste årene) som gir gode hudfornymende resultater kun ved hjelp av dine egne stamceller.
 • Kanskje velger jeg å teste en injeksjonsbehandling på halsen min?
 • Dermapen og fuktighet.
 • Retinol i lav konsentrasjon hver dag
 • SPF hver dag for å redusere både hudaldring og pigmentflekker.

Dette betyr at jeg bruker maks 5 min morgen og kveld på huden min. I klinikk starter jeg med en kur på 4 IPRRF behandlinger, etter dette er jeg til en form for klinikkbehandling ca hver 3. mnd. Helt overkommelig og den beste investeringen i min hud.

 

 

 

Annonse:

Alle klinikkene til Scandinavian Beauty jobber på denne måten.

Jeg har fått min konsultasjon hos Colosseum Medi SPA