Vi er heldige i Norge, her har vi svært lite forurensing sammenliknet med andre land. Det betyr likevel ikke at vi er helt uten forurensing hele året. det betyr heller ikke at noen reagerer kraftig på dette, selv i vårt land. Jeg er opptatt av å ivareta hudens helse for at den skal være på sitt beste i forhold til alder og derfor beskytter jeg meg også mot forurensing.

 

 

Hva er luftforurensing egentlig? 

Nitrogenoksider fra veitrafikken, industrielle varmeanlegg, forbrenningsovner og lignende, kombinert med sollys, danner ozon. Ozon på bakkenivå er giftig, og er derfor en indikasjon på graden av luftforurensning.

Huden vår og forurensing

Huden vår utsettes altså stadig for ozonrik luft. Hudens eneste naturlige beskyttende mekanisme mot ozon er E-vitamin. På en forurenset dag, så skal det kun 2 timers ozoneksponering til før hudens E-vitaminnivå er redusert med 25 prosent. Dette resulterer i at hudcellenes vitale prosesser, som reparasjon og regenerering, svekkes. Dette fører igjen til irritasjoner og raskere hudaldring.

 

 

Gusten hud eller glød?

Alle forurensende stoffer som vi omgir oss med, vil feste seg til huden og blande seg med hudens egne avfallsstoffer, samt talg. Blandes dette med miljøforurensinger som støv, kjemikalier og sot, samt makeup og solfilter, vil det rett og slett være oppskriften på en usunn hud.

Er forurensing farlig for all hud?

Forurensing forårsaker irritasjon og inflammasjon i huden, som igjen kan bidra til omtrent alle hudproblemer:

  • Tidlig hudaldring
  • Pigmentflekker
  • Sensitivitet
  • Forværring av akne
  • Trigging av underliggende hudsykdommer som eksem, psoriasis og rosacea.

 

 

Jeg beskytter huden min med produkter fra Hormeta, HORME CITY 

Den siste tiden har jeg brukt denne linjen som gir et essensielt antioksidant-boost til huden som beskytter huden mot påvirkninger fra miljøet rundt oss. Inneholder rikelig av Hormetas unike kompleks av mikromineraler som passer for alle hudtyper.

HORME CITY produktene gir et komplett forsvar mot forurensing, frie radikaler og forebygger mot hudaldring. Huden får nytt liv og en frisk, naturlig glød. Disse produktene passer alle som opplever at huden er litt gusten og sliten. De passer perfekt til en stresset hud og til alle som vil utsette hudaldringen. 

Les gjerne mer om dette her

 

 

 

Innlegget er betalt men produktene har jeg brukt lenge.