Er jeg den eneste som føler meg knusktørr i huden nå? Hvorfor opplever vi egentlig tørrhet i huden?

En langvarig svekkelse av hudens beskyttende barriere kan skyldes at fettlaget i overhuden er helt eller delvis forsvunnet. Da mangler huden epidermale lipider som ceramider, fettsyrer og kolesterol som trengs for at huden skal opprettholde en sunn barrierefunksjon. Fukt- og fettbarrieren som normalt binder og holder på vann vil da komme i ubalanse og fuktighetsnivået i huden synker.

 

 

En hudbarriere som fungerer optimalt:

 • Holder på fuktighet
 • Har en lett sur pH
 • Opprettholder mengden lipider som smører huden og holder cellene i struktur. Opprettholder også fuktighetsnivået i huden.

En skadet hudbarriere:

 • Gir økt fuktighetstap fra huden
 • Gjør pHen basisk
 • Reduserer antall fettstoffer/lipider som smører og holder cellene i struktur

 

 

5 tips som hjelper en tørr hud:

For å unngå at tørr hud blir et langvarig problem bør du innføre et par nye rutiner i din hjemmepleie, særlig i vinterferien og når du oppholder deg på fjellet i i kaldere og tørrere luft

 1. Viktigst av alt: Bytt dagkrem! Din lette krem gir ofte ikke nok under en kald skitur. Du trenger et produkt som legger en beskyttende hinne på hudoverflaten, slik at huden ikke mister fuktighet. Og du trenger et produkt som gir fuktighet og næring i dybden. Et slikt produkt bør du egentlig bruke hele vinteren. Spesielt på de dagene som er ekstra kalde.
 2. Du bør peele/skrubbe huden oftere. Når huden er tørr har den en tendens til å binde de tørre, døde cellene til seg i stedet for å la de forsvinne. De danner en tett barriere på overhuden, slik at ingen produkter trekker inn og heller ikke avfallsstoffer trekker ut. Kremen vil faktisk bare virke som et lim, som binder de døde cellene enda bedre fast på overflaten. Peel huden to ganger i uken, med en peeling tilpasset din hud. Dette vil øke effekten av din fuktighetskrem og huden vil bli mindre tørr. Ta med peeling på fjellet!
 3. Du kan godt investere i en fuktighetsmaske. Den kan være en gele- eller kremmaske, som tilfører huden litt ekstra, et par ganger i uken. En del av disse maskene kan du til og med sove med, så da tar det ikke ekstra tid en gang. Jeg sover ofte med en slik maske etter en kald dag i skisporet, da er huden helt på topp dagen etter igjen.
 4. Ikke glem øyepartiet! Her ser vi linjer og aldring først. Tørrhet gir veldig tydelige linjer.. Sørg for at du har en øyekrem som gir deg litt ekstra på vinteren. Bruker du normalt en øyegel kan du gjerne gå over til krem på de kaldeste dagene. Du kan fremdeles få drenerende effekt, som motvirker hovenhet. Et lite tips er å oppbevare produktet i kjøleskapet, hvis du sliter med trøtte, hovene øyne. Da får den uansett en sval og kjølende effekt.
 5. Har du ikke brukt et serum eller en olje under kremen tidligere, kan det være en god ide å prøve dette nå. Disse produktene er  småmolekylære og trekker dypere ned i huden enn din fuktighetskrem. De kan også virke som en katalysator for kremen, ved å trekke de med seg dypere enn normalt. Et serum vil gi deg det lille ekstra, det du kanskje føler at du ikke får av din dagkrem alene. Resultatet kommer raskere enn om du bruker krem alene.

 

 

Disse produktene tar jeg gjerne med på fjellet:

Rike kremer som beskytter overhuden og pleier godt:

Babor Glowing Protect Cream et et nytt vidunder til vinterhud! En helt ny vinterkrem som føles silkemyk på huden!  I denne kremen fungerer COLD PROTECT Shield som et beskyttende skjold mot værrelaterte utfordringer. Sikoriirotekstrakt styrker hudens essensielle barrierefunksjon og kompenserer for mangel på lys med en effekt som ligner på vitamin D. Sheasmør og makadamianøttolje gjenoppretter smidighet i stresset vinterhud. Følelsen av stram og rød hud reduseres merkbart. I tillegg gir pigmenter i kremen den ultimate vintergløden. Kremen er rik og likevel fløyelsaktig, med en tekstur som absorberes raskt i huden. Noe helt annet enn du tidligere har vært vant til fra vinterkremer!

 

Elixir Hydractil Rich En krem som tilfører nødvendige næringsstoffer og tilfører mye fuktighet. Kan brukes for å motvirke tørr hud spesielt i perioder der du er under behandling med fruktsyrer, A- vitaminsyre eller kremer mot acne. Inneholder ikke parfyme, lanolin eller kjemikalier som kan irritere huden. Egner seg godt for normal, irritert og sensitiv hudtilstand.

Serum og olje som fyller huden med fuktighet og næring.

Dr. Schrammek Hyaluron HY+ Performance Serum er et spesialserum med intens fukt og anti-rynkefor alle hudtyper. Den har en unik kombinasjon av hyaluronsyre i både Høymolekyl– og lavmolekyl vekt gjør det mulig å tilføre intens fuktighet og oppnå effektiv antirynke både på hudens overflate og fra innsiden. Høymolekyl hyaluronsyre gir fuktighet på hudens overflate og plumper opp fine linjer og rynker med umiddelbar virkning. Bidrar også til styrket barrierefunksjon.

 

Rejuvenating Face Oil fra Babor er en ansiktsolje som virker beskyttende for tørr hud. Den tilbakestiller den lipide barrieren på hudoverflaten og gjør huden glatt, myk og strålende. Kan også tilsettes i din daglige fuktighetskremen for å gjøre den mer beskyttende og gi huden glød. Denne lette oljen kan brukes alene eller under klimakremen, eller en annen krem, når huden trenger ekstra pleie og glød.

 

Gi huden litt ekstra på natten!

PHARMASKINCARE PH PROTEIN ANTIOXIDANT FOR NIGHT er en kraftfull og rik formulering av aktive ingredienser! Potente soyaplanter skal gi huden essensielle proteinekstrakter, mens druefrøekstrakter og antioksidanter skal jobbe målrettet med hudaldring. Denne luksuriøse kremen skal gi næring til huden, gjenopprette naturlig fuktighet, akselerere cellefornyelsen og gi god langsiktig beskyttelse av huden.

 

Lip balm til sprukne lepper:

BABOR LIP BALM gir både intensiv næring og beskyttelse til grove, tørre lepper. Den er med meg hele dagen på vinteren.

Peeling gjør jeg enkelt!

Elixir Pads 10% bruker jeg tre ganger i uken. Effektiv fruktsyre peeling i pads-form. 👌. Gjør huden glatt og skinnende, gir hudfornyelse og hudforbedring. Peeling er en viktig del av din hudpleie. Fjerner døde hudceller, gir en naturlig eksfoliering og sunn hud.

 

Maskedilla, selv på fjellet!

Det finnes ikke noe bedre enn å legge en maske som gir huden masse fuktighet etter en lang dag på ski, prøv gjerne en krem eller gel-maske, de kan du til og med la ligge over natten. 🙂 Sjekke her.

 

I samarbeid med Scandinavian Beauty som levere produkter jeg går god for.