Tørr hud føles ofte stram og er rød, irritert og flasser lett. Mange er også plaget med kløe i huden. Tørr hud får fort små sprekker, noe som gjør huden mer utsatt for eksem og hudinfeksjoner. Vinteren er høysesong for tørr hud.

Årsaker til tørr hud

Hvor tørr huden er, har sammenheng med mengden fett i overhuden. Dette fettlaget holder på hudens fuktighet og virker som en barriere mot omgivelsene. Overhudens fettinnhold er arvelig betinget, men kan også påvirkes av tørr luft, vinterkulde, sol, hyppig vask med sterk såpe og varmt vann.

 

IMG_3123

 

Bruker du bodylotion hele vinteren?

Jeg gjør faktisk det. Først og fremst fordi jeg slipper kløe, men også som et ledd i å bevare en god hudhelse. Er du klar over at huden blir mer tørr med alderen? Det betyr også at huden på kroppen trenger litt hjelp for å opprettholde normale funksjoner og holde seg best mulig. Fuktighet er essensielt. En god bodylotion bør også ivareta barrierefunksjonen og produksjon av collagen og elastin. Den kan stimulere sirkulasjonen, virke vanndrivende, kjølende og varmende. En bodylotion er omtrent like avansert som en dagkrem.

6 tips som forebygger tørr hud:

  1. Bruk lunkent vann når du dusjer
  2. Bruk en mild såpe med lav pH-verdi eller en dusjolje eller dusjkrem
  3. Klapp huden tørr, ikke gni
  4. Bruk fuktighetskrem eller lotion etter dusj eller bad.
  5. Bruk solkrem ved soling, og vær nøye med å smøre inn kroppen etterpå.
  6. Fuktighetskremen gir ekstra god effekt hvis den smøres på en lett fuktig hud

 

Dette er en nydelig hand & body wash fra Babor med bittesmå korn som øker eksfolieringen i huden. På den måten virker din etterfølgende bodylotion bedre.

 

Produkttips, disse liker jeg akkurat nå:

 

Elixir Glyactil Smooting bodylotion: En unik bodylotion med aktive ingredienser. Inneholder høy konsentrasjon av glykolsyre (10%). Gjør huden skinnende og smidig, har peelende effekt. Mange sliter med nupper (Keratosis og Pilaris) og urenheter på kroppen. Denne kremen forebygger og hjelper mot urenheter, og gjør huden glatt og ren. Fungerer godt for ru hud på armer, ben og føtter. Anbefales også som total hudforbedring på hele kroppen. Kr. 890

 

IMG_0335

Babor ReVersive Anti-Aging Glow Body Cream – synlig glød til huden! Denne deilige kremen skal fremme hudens regenerering og forbedrer hudtonen, gjenopprette hudens ungdommelige utstråling. Glow-tech pigmenter gir en luksuriøs glød til huden, den smører godt og det er betryggende at den kanskje kan motvirke tyngdekraftens effekt på huden… Rik, silkeaktig tekstur med den eksklusive ReVersive duften. Kr 879

 

Sothys har nydelige konsistenser på sine produkter til kropp, denne er intet unntak: Nutri-melting balm En original formel, beriket med egenskaper for nutri-komfort sammen med teksturen til en smeltende og behagelig balm. Dette er en næringsrik, hydrerende lipid-boost med mykgjørende egenskaper.

 

IMG_4021

Esse Probiotic Rich Body Moisturiser inneholder prebiotika som gir ekstra næring til de gunstige mikrobene på bekostning av patogene.Den er også balansert på pH 4,5 for å fremme veksten av de synergistiske artene. En utmerket pleiende kroppskrem som passer for tørr, dehydrert hud eller hud som sliter med resultatene av tørt vær. Rooibos og Grapefrukt frø ekstrakt hjelper huden å bekjempe miljømessige angrep og sikrer en bedre Vitamin C produksjon som bedrer hudtilstanden. Marula oljen er rik på omega 6 og tilbyr rik næring uten å etterlate et fettlag. Kigelia ekstrakt hjelper huden å bli fastere i tilegg til å bedre og forhindre ujevn pigmentering. Denne pleier huden min godt, samtidig som den også pleier «probiotisk samvittighet». Kr. 480,-

 

IMG_4022

Iku De-stress body Organic Soufflé Denne deilige kremen gir  kroppen din litt ekstra oppmerksomhet! Den har en deilig soufle.konsistens i tillegg til at den virker beroligende både på huden og sinnet.  Den har en trippel-smør blanding som fukter og mykgjør huden umiddelbart. Perfekt til hjemme-SPA! Kr. 675,-

 

IMG_4018

Korres Pure Greek Olive Body Milk – koster mindre og pleier bra! Pure Greek Olive-serien fanger alle de verdifulle egenskapene til extra-virgin olivenolje fra Kreta, og gir optimal pleie til huden: •Med organisk dyrket olivenolje og ekstrakt fra olivenblader; en naturlig kilde til både mineraler, aminosyrer, antioksidanter og rikelig med vitamin A og E •Produktene skal gi optimal naturlig pleie for huden; tilføre huden næring i dybden, binde og holde på fuktighet, mykgjøre og gjenopprette hudens elastisitet Disse kommer i forskjellige dufter, alle tilfører huden god fuktighet. Kr. 169,-

 

IMG_9960

CeraVe Moisturising Cream – effekt fra apoteket! Denne kremen er fra en apotekserie som er svært godt kjent i utlandet. Den er akkurat lansert i Norge.  Denne ser kjedelig ut, men den virker. Den fukter meget tørr hud Styrker den beskyttende hudbarrieren med essensielle ceramider og hyaluronsyre, slik at huden bedre bevarer fuktigheten. Den er parfymefri og kan brukes av alle. Den gir deg ikke kommedoner og kan brukes av allergikere. Kr. 260,-

 

 

 

Produktene er sponset av leverandørene, men jeg skriver kun om produkter jeg liker.