Julen byr ofte på sene kvelder, fet mat og litt mer alkohol. Men herregud, så hyggelig! Likevel vil de fleste av oss se at huden ikke er like fornøyd?  Det er jo slik at kombinasjonen av fet mat, alkohol og lite søvn ikke gjør underverker for huden, men det finnes hjelp!

 

©John Dowland/6PA/MAXPPP ; FEMME ET BEAUTE

 

Ikke dropp rensen!

Uansett hvor lyst du har til å droppe rensen og kaste deg i seng etter en fest så tenk på dette: «Long last foundation tar godt vare på både avfallsstoffer, røyk og svette. Vil du virkelig sove med dette i ansiktet, i stedet for en reparerende nattkrem som gjør huden godt i løpet av natten? Du vil være glad for at du velger sistnevnte når du våkner med en fresh hud (om ikke annet), i stedet for en hud innsmurt med makeup som i tillegg er sliten og gusten.

Drikk vann!

Alkohol, salt mat, sukkerholdige drinker – alt har uttørkende effekt på kropp og hud. Glemmer du å drikke vann ved siden av drinkene, så bør du i alle fall huske å drikke masse vann i dagene etter festen. Kroppen din vil sette pris på dette og huden vil raskere se bra ut.

 

 

Antioksidanter!

Alle påkjenninger utenfra, stress, alkohol, lite søvn, forurensing, skaper frie radikaler i huden som igjen fører til hudaldring. Antioksidanter bør du få i deg nok av alltid, men tilfør litt ekstra etter en fest. Antioksidanter finner du i hudpleieprodukter og i mat, du kan aldri få for mye av dette. Nøtter, bær, frukter og grønnsaker med sterke farger nøytraliserer frie radikaler og sørger for at huden ikke svekkes «over natten».

Sov!

Jeg elsker sene kvelden, men kan klare meg fint uten poser under øynene. Kroppen kan beskytte seg mot søvnmangel for en kort periode, men på sikt vil dette være usunt for både kropp og hud. Du SKAL ta igjen for tapt søvn. Gi kroppen litt tid til å hente seg inn etter en sen kveld, det vil du ikke angre på!

 

young beautiful woman sleeping in bed

 

HjemmeSPA

Med en kombinasjon av peeling som fjerner døde hudceller og en maske som tilfører masse fuktighet vil du se en umiddelbar effekt og huden din vil ha så godt av dette. Du kan gjerne gjøre dette på ukentlig basis, og likevel en ekstra gang etter en fest. Dette kan du nesten aldri gjøre for mye av!