Huden ser mer gusten ut på vinteren enn på sommeren. Vi merker fuktighetstap og en opphopning av døde hudceller på hudoverflaten. Dette er helt naturlige prosesser i huden når været blir kaldt og tørt. Hvis du ikke vil ty til sterke behandlinger som kan fornye huden totalt, finnes det noe annet du kan gjøre for at den sunne gløden skal komme tilbake? Følger du punktene under vil du bevare en sunn hud gjennom hele vinteren.

 

 

Mindre alkohol?

Litt rødvin kan være sunt for kroppen i moderate mengder, men alkohol kan også føre til dehydrering og en gusten hud. Alkohol øker blodtilstrømningen til huden, og dette kan gi deg et litt rødmende utseende, som kan bli permanent over tid. Og tro meg, rødmen kan ikke forveksles med rødmen fra en frisk skitur … De fleste opplever at en helg med mer alkohol enn normalt påvirker huden, så da er det ikke vanskelig å forstå at et langvarig høyt forbruk vil gi en kronisk tørr og gusten hud. Jeg nyter gjerne et glass vin , men tenk over mengden og sørg for å drikke vann ved siden av hvis du vil ta vare på huden din.

Du er hva du spiser

Kvaliteten på maten du spiser påvirker helsen og utseendet til huden din. Jeg anbefaler deg å spise mat som er rik på fettsyrer, for eksempel fisk (spesielt laks), valnøtter og linfrø. Fettsyrer er avgjørende for sunn hud, da de øker kollagen- og cellereproduksjonen under hudens overflate. Dette bidrar til å redusere hudens aldringsprosess.

Spis også mat som er rik på antioksidanter for å bekjempe frie radikaler og betennelse i huden. Spis nøtter og frø som valnøtter og gresskarfrø. Tomater kan beskytte huden mot solskader, og mørk sjokolade er rik på antioksidanter som beskytter og pleier huden. Pass også på at dietten er rik på probiotika. Probiotika finnes blant annet i syrnet melk, yoghurt, surdeigsbrød, melkesyregjæret surkål, ost, spekepølse og smør, og holder tarmkulturen sunn. Sunn tarm, sunn hud. 

 

 

Rens huden!

Du bør rense ansiktet hver dag, to ganger om dagen. Først om morgenen, så før sengetid. Da blir du kvitt smuss, overskuddstalg og forurensing på hudoverflaten, og det fjerner også sminke. Blir sminken liggende kan den tette porene og irritere huden din. Hvis du bruker sminke, bør du faktisk gjøre en dobbel rens på kvelden for å være sikker på at du virkelig har blitt kvitt alle sminke, smuss og talg. Vær nøye med å bruke renseprodukt som passer din hud, slik at ikke denne prosessen skader huden mer en den gagner.

C-vitamin hver dag!

Å spise frukt er flott, men C-vitaminserum er enda bedre. En daglig dose appelsinjuice full av vitamin C holder kanskje forkjølelse unna, men vitamin C er også en næringsrik antioksidant som bekjemper tegn på aldring. Det er i tillegg et kjent hudlysnende middel. Din hud vil definitivt dra nytte av C-vitamin påført lokalt. Det finnes C-vitaminprodukter eller produktlinjer i alle serier, og i alle prisklasser.  

 

 

Peel huden!

Døde hudceller hindrer penetrasjonen av aktive ingredienser.  Døde hudceller er ikke bare døde, de er også tørre og kan se ut som flass. En fuktighetskrem kan binde de døde hudcellene enda bedre til hverandre, og til overflaten. På denne måten vil det virke mot sin hensikt å forsøke å tilføre pleie ved hjelpe av en krem.  Eksfoliering er nøkkelen og du kan eksfoliere på mange forskjellige måter. Du kan bruke en eksfolierende rens, eller skrubbe med en kornpeeling – eller gå enda dypere med  en hudrensingsbørste. Du kan gjerne eksfoliere både ansiktet og huden på kroppen din regelmessig, gjerne en gang i uken.  Hvis du eksfolierer med jevne mellomrom, fjerner du konsekvent den døde huden og tillater nye hudceller å komme til overflaten av huden din, et viktig skritt i riktig retning for å oppnå en jevn og klar hudfarge.

Bruk maske!

Det finnes ansiktsmasker for alle hudtyper, i alle prisklasser. Masker gir deg det lille ekstra, utover din daglige rutine. Jeg elsker masker, men bruker bare de som virkelig gjør noe med huden min. Den siste tiden har det dukket opp mange masker som gir deg glød og jevn hudtone, disse kan alle bruke uansett hvilken hudtype de har. Bruk masken din minst en gang i uken, noen masker kan du bruke hver dag om du ønsker det. 

 

 

Bruk dagkrem hver dag!

Du må alltid avslutte din hudpleierutine med en fuktighetskrem, gjerne en nattkrem på natten. Uten fuktighet vil linjer bli mer synlig og huden vil ikke fremstå som sunn og plumpet. I tillegg tar en dagkrem vare på hudens beskyttende syrekappe slik at den stopper stoffer som ikke skal inn i huden og slipper ut avfallstoffer. Velg gjerne en fuktighetskrem med lysreflekterende effekt, dette gir deg en ekstra jevn og fin overflate. Bruk SPF hele året! Du kan gjerne bytte ut dagkremen med en nattkrem på natten, da denne reparerer og pleier enda bedre i samsvar med hudens døgnrytme.

Suppler gjerne med Make-up!

Strålende hud kommer definitivt fra innsiden, men det skader ikke å bruke make-up som hjelper deg med den siste lille finishen. Sørg for å ikke dekke huden helt, uansett hvilke produkter du velger. Din sunne hud bør lyse gjennom din make-up, ellers vil du bare se mer sliten ut. En BB-cream kan være en god idé. Jeg elsker highlights, som gir deg den lille ekstra gløden. Men ikke overdriv! Du vil ikke se ut som du deltar i et dragshow!

 

IMG_0903