Kostene er i kontakt med huden vår daglig, innimellom flere ganger om dagen. De fylles med en kombinasjon av makeuprester, hudpleieprodukter og talg fra hudoverflaten – en grobunn for bakterier! Og disse kostene bruker du igjen og igjen. Du både dupper de i din makeup og bruker de i hele ansiktet. Dermed sprer du bakterier og smuss godt utover både hud og make-up.

 

Makeup room: makeup foundation, powder, bronzer and brushes

Når jeg får spørsmål fra folk som bruker gode hudpleieprodukter om hvorfor de likevel ikke får det resultatet de ønsker på huden, spør jeg alltid om de er flinke til å rense huden sin og om de vasker make-up koster og svamper ofte.  Allerede her kan det ligge en forklaring på hvorfor huden ikke samarbeider.

Make-up koster og akne

De som sliter med akne sminker seg  ofte mye.  Make-up i seg selv trenger ikke gjøre akne verre, men koster som ikke vaskes kan gjøre tilstanden verre. Det brukes ofte svært dekkende makeup og denne blir ikke alltid fjernet godt nok fra huden på kvelden. Så fort de investerer i en god rens og en lett fuktighetskrem, og i tillegg blir flinkere til å vaske sine makeupkoster ser de bedring. Dette er en svært enkel investering i egen hudhelse.

Velg koster av god kvalitet! De er best for huden og mest holdbare. Mange børster er nå laget av ekte hår, og bør pleies deretter. Er du allergisk velger du syntetisk hår. Det er like viktig å holde disse kostene rene!

 

 

Slik vasker du dine make-up koster:

  1. Rengjør kostene en gang i uken med kosteshampo og gjerne litt balsam
  2. Skyll nøye og press forsiktig ut vannet.  Drypp litt shampo i et glass med vann og roter kosten noen ganger i dette vannet, skyll på samme måte (uten sjampoen). Så enkelt blir kostene helt rene.
  3. Form kostene ved hjelp av fingrene
  4. Legg de flatt og la de tørke, slik at du unngår at vannet renner ned i skaftet og løser opp limet som holder hårene på plass.

I tillegg til egne kosteshampoer finnes produkter du daglig kan bruke for å desinfisere dine koster, slik at du er helt sikker på at de er rene til enhver tid. Slike produkter kommer ofte i sprayform og er antibakterielle, pleiende og tørker raskt.

 

 

Jevnlig vask gir økt holdbarhet!

Jevnlig vask av kostene dine vil øke deres holdbarhet. Det samme gjelder også riktig behandling av kostene : Ikke trykk for hardt med kosten verken når du sminker deg eller vasker den. Bruk myke bevegelser slik at kosten holder lengst mulig.

Lykke til!