Vi er vel egentlig litt lei uttrykket «glød»? Men likevel veldig opptatt av å oppnå denne utstrålingen. Det dukker stadig opp både hudpleie og make-up som gir huden din glød, men i hovedsak handler dette om god hudhelse, med en touch av make-up.

 

 

 

4 veier til sunn, lekker glød:

1. God hudpleierutine – den eneste veien til ekte glød!

Riktig hudpleie morgen og kveld er et must om du ønsker deg sunn glød! Har du tørr hud kan du pøse påmeld olje og fet krem under din foundation. Jeg har høy talgproduksjon, så dette passer ikke min hud. Jeg bruker alltid serum, under en dagkrem med SPF. Husk at det også finnes dagkrem som gir deg bittelitt glød, dette er likevel aldri det avgjørende når jeg velger dagkrem.

2. Primer

Bruk gjerne en glødgivende primer over dagkremen. Gjerne en med lysreflekterende partikler. En som matter akkurat passe og som er lett å legge foundation over er mitt valg. Påfør den enten over hele ansiktet eller på utvalgte punkter som kinnbeina og nesebeinet.

3. Foundation

Valg av foundation er avgjørende.  Velg gjerne en foundation med glødgivende virkning. Nå finnes det både lettere varianter som minner om BB-kremer og fargede dagkremer, og mer dekkende produkter som likevel gir naturlig glød. Uansett hva du velger, kan du med fordel påføre foundation med en fuktet makeupsvamp. Da blir resultatet naturlig og jevnt, og hudens naturlige glød skinner gjennom. Samtidig unngår du at makeupen føles og ser for tykk og kladdete ut. Ikke velg en ultramatt foundation om du ønsker glød. Jeg, som har blank hudoverflaten, velger ofte en lett mattende foundation. Da bli huden min akkurat passe matt ette en time. Er du tørr bør du velge en foundation med mer fuktighet, eventuelt en BB cream. Dette vil gi en sunn, og ikke livløs, glød til hudoverflaten din. Husk at det er viktig å velge riktig farge på foundation. Velger du en som er for mørk vil du faktisk både se eldre og mer grå og livløs ut.

4. Highlighter

Avslutt med en highlighter /illuminator /luminizer / glow enhancer. Kjært barn har mange navn. Disse kommer også i flere former og konsistenser, som stift, flytende krem eller pudder. Dette produktet inneholde lysreflekterende og skinnende partikler som gir huden den etterlengtede gløden. Hva slags highlighter du velger, er egentlig en smakssak. Generelt sett er flytende kremer og stifter gode alternativer dersom du har tørr hud, mens pudderbaserte highlightere kan gi et mer holdbart resultat hvis du har fet hud. Påfør highlighter på kinnbeina og hakespissen, langs nesebeinet, over amorbuen og øyenbrynene, innerst i øyekrokene og ved tinningene hvis du vil at resultatet skal se ut som naturlig glød. Men husk alltid å bruke highligter med måte, det er kort vei fra glød til «drag».

 

 

Disse produktene gir meg ekstra glød akkurat nå:

Min hudpleierutine er solid og den viktigste årsaken til at huden som regel ser sunn og strålende ut. Jeg har likevel et par triks jeg tyr til når jeg trenger litt ekstra hjelp. På et par sekunder kan du tilføre den lille ekstra  gløden.

 

Glo Skin Beauty Shimmer Brick inneholder fire skimrende mineral-nyanser som kan benyttes både på kinnbena, øynene og leppene. Denne har vært en favoritt i flere år! Bruk hver nyanse for seg for subtil highlight og farge, eller miks alle sammen for maksimal effekt og glød. Kr. 499

 

IMG_2235

Vita Liberta Beauty Blur Beauty Blur er en farget askepottkrem for ansiktet med BB-Cream egenskaper. Gir huden min umiddelbart en nydelig glød  med en touch av shimmer. Jevner ut ujevnheter og er lett dekkende. Proppfull av Aloe Vera og Shea Butter som fukter, pleier og nærer huden med lysreflekterende partikler for både highlighting og contour effekt for en naturlig solkysset glød. Denne virkelig elsker jeg! På en god dag kan jeg bruke denne som foundation, alene over dagkremen, Ellers bruker jeg den over dagkrem og under en lett foundation. Denne er min desiderte glød-favoritt! kr. 429,-

 

IMG_9094

Jane Iredale In Touch® Highlighter En superheldig kremhighlighter som gir naturlig glød og lys til ansiktet. Bruk på ansiktets høyeste punkter – kinnben, brynsben, langs neseryggen og på amorbuen i overkant av leppene. Har den alltid i vesken og den gir umieelbart litt glød og en liten løft ved påføring i løpet av dagen. Kr. 345,-

 

IMG_9092

Yves Saint Laurent Couture Highlighter Denne elsket jeg fra første stund! Yves Saint Laurent Couture Highlighter er en unik highlighter som gir en silkebløt og naturlig glød til kinnene. Den har en enestående oppbyggbar tekstur, som gjør fargen enkel å arbeide med helt uten å drysse. Couture Highlighter kan også brukes våt for å få en høyere fargemetning. Den kommer i en rekke farger og med forskjellige finisher – matt, sateng eller perlemor. Sistnevnt er min favoritt! Kr. 399,-

 

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy.