Har du hørt om Niacinamid? Dette er en aktiv form for  B3-vitamin. Det er et svært etterspurt ingrediens i hudpleieprodukter. Den kalles «ingrediensen som virker mot alt». Noen serier selger produkter med dette som eneste ingrediens, mens andre bruker det sammen med andre ingredienser.

Hva gjør Niacinamid i huden?

 • Niacinamid hjelper viktige enzymer i huden med å gjøre jobben sin, som f.eks å danne kollagen og lipider,  som igjen støtter hudens barrierefunksjon og elastisitet.
 • Enzymene er også viktige antioksidanter, og er derfor en viktig beskyttelse mot frie radiakler.
 • Innholdet av disse enzymene i cellene våre minsker med alderen. Nicinamid på huden bevarer disse enzymene lengre i cellene.
 • I tillegg har niacinamid en anti-inflammatorisk effekt, ved at den hemmer et proteinkompleks som påvirker inflammasjon i huden.

 

 

Hvilken effekt kan du forvente av  Niacinamid i et hudpleieprodukt?

Niacinamid har effekt på alt fra store porer til aldrende hud. Porene oppleves som større når de blir fylt med smuss og talg som blir mørkt når det oksiderer. Når elastisiteten forsterkes i huden vil porene trekke seg sammen, og dermed virke mindre. En velfungerende hudbarriere gjør huden mindre reaktiv mot irriterende ingredienser. Den anti-inflammatoriske egenskaper har også en fin effekt på akne. Niacinamid har også lenge blitt brukt i Asia,  fordi den fremmer en jevn pigmentering på huden.

7 grunner til å bruke Niacinamid på huden:

 1. Reduserer vanntap i huden
 2. Reduserer talgproduksjon, som også kan føre til finere porer
 3. Styrker hudbarrieren med ceramider og bedrer fuktighetsballansen
 4. Reparerer solskader, som rynker og pigmentforandringer
 5. Reduserer betennelser og rødhet i huden
 6. Øker mikrosirkulasjonen
 7. Motvirker urenheter og acne

 

 

Produkter jeg bruker som inneholder Niacinamid:

PCA Skin Hyaluronic Acid Boosting Serum

Dette er en avansert hyaluronsyreformel som plumper og fukter huden i dybden. Denne blandingen gir en dypere, langsiktig effekt på tre nivå: på overflaten, dypere i huden og forbedrer hudens egen hyaluronsyre produksjon. Den er en redning for dehydrert hud og jeg bruker dette serumet omtrent hver dag, hele året. PS: dette serumet er svært godt egnet i kombinasjon med filler for å bevare resultatet lenger.

I tillegg til hyaluronsyre i flere molekylstørrelser inneholder dette serumet altså også Niacinamide, som er en svært beroligende antioksidant som leverer flere viktige fordeler til huden. Hjelper på å forhindre fukttap og styrker barrierefunksjonen. Å styrke barrierefunksjonen er ekstremt viktig for at huden skal være sunn og holde på en jevn hudtone. I tillegg til hjelper den på å redusere rødhet og misfarging av huden

Kr. 1590

 

 

Elixir Niactil Advanced PRO

Niactil Advanced Pro er en videreutvikling av produktet Niactil 4%, men med flere andre aktive virkestoffer. Krem-gelen inneholder syren (PHA) som gir en lett peeling, fremmer en bedre fuktighet og gir en mer finporet og glattere hudtone. Produktet er aktivt, men snilt på huden og reduserer rødhet, tørr hud, fine linjer og ujevn hudtone. Demper inflammasjoner som reduserer utbrudd av Rosacea, psoriasis og melasma. Den fungerer som en antioksidant og vil derfor ikke gjøre huden så sol-sensitiv som andre syrer.

Kr. 995,00

 

 

Dr. Ankerstjerne SUPERFOOD multipurpose vitamin facegel

En ultrahydrerende antioksidant vitamin bombe! Denne, nesten for god til å være sann multifunksjonsgelen, er fullpakket med høydose vitamin B3 (Niacinamid 4%), Vitamin B5 ( Dexpanthenol 5%), Vitamin A, Vitamin E og Sea Buckthorn ekstrakt som er rik på Vitamin C. De aktive virkestoffene bidrar med en lang rekke veldokumenterte effekter:

 • Reduserer hyperpigmentering, rynker og fine linjer
 • Forbedrer hudens egen barrierefunksjon og fuktinnhold
 • Motvirker irritasjon og tørrhet gjennom antiinflammatoriske egenskaper
 • Forbedrer hudens struktur og elastisitet gjennom stimulering av
  kollagensyntesen

Produktet er vegansk og inneholder ikke parabener, silikone eller mikroplast.

Kr. 850

 

 

Doctor Babor Lifting Cellular Dual Eye solution (day & night)

Eye Cream Night: Intensivt regenererende, oppstrammende og drenerende anti-aging øyepleie for natten. Den reduserer hevelser og poser huder øynene, miminerer skygger og gir styrke til huden. Gjennom natten reduserer den også rødhet og gir et flott uthvilt blikk på morgenen. 

1.025,00 kr

 

 

Dr. Dennis Gross B₃Adaptive SuperFoods™

Denne helt nye linjen fra Dr. Gross er fantastisk for alle hud! Særlig all sliten og stresset hud, og hud som er litt i ubalanse. Produktene er fylt med niacinamid (B3), superfood og adaptogener som skal bekjempe synlige tegn på aldring grunnet stress. Avansert formuleringsteknologi styrker hudens fuktighetsbarriere som er  svekket av stressfaktorer. Produktene korrigerer og forhindrer tegn på stressindusert aldring som rødhet, tørre flekker og bekymringslinjer.

Daglig stress kan påvirke huden negativt, bryte ned kollagen og bremse sirkulasjonen. Legg merke til at B3Adaptive SuperFoods ™ -komplekset vil øke hudens evne til å takle dette ved hjelp av avokado, kiwi, cordyceps sopp og kakadu plomme via to-lags mikroinnkapsling. Disse essensielle næringsstoffene bidrar til å øke motstandskraften mot stress ved å opprettholde en sunn hudbarriere. Huden blir sterkere, hydrert og får en sunnere hudfarge – ingen tegn til synlig stress.

I denne linjen finner du serum, krem og øyekrem. Prisene ligger på kr. 895 – 1095

 

 

 

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy av leverrandørene. Finn produktene her:

PCA Skin Hyaluronic Acid

Elixir Niactil Pro

Dr. Ankerstjerne Superfood

Dr. Babor Lifting Dual Eye Solution

B₃Adaptive SuperFoods™