Når vinteren kommer merker de fleste at huden blir tørr og vanskelig å behandle. Denne endringen begynner allerede nå i høst. Merker du at huden ikke er like fornøyd som den var i sommer? Huden kan føles tørrere og strammere når det blir kaldere ute.

 

 

3 grunner til å endre hudpleierutine på høsten:

  1. Kunstig oppvarming gir mindre fuktighet i luften inne – det blir vanskeligere for huden å både produsere og holde på egen fukt i den tørre inneluften.
  2. På høsten svinger temperaturene veldig og dette er ikke så lett for huden å følge med på – den kan oppleves stram, tørr og irritert.
  3. Luftforurensingen øker på høsten og vintere og denne forurensingen kommer oftest av utslipp fra bilkjøring, piggdekkbruk og vedfyring. Dette såkalte svevestøvet påvirker luftveiene våre veldig, og i tillegg påvirker de huden vår. Partiklene i svevestøvet er mindre enn porene dine og trenger derfor lett ned i huden dersom hudbarrieren din ikke er sterk nok. Dette vil skape ytterligere skade på hudbarrieren som igjen kan føre til tørr hud og kviser.

 

 

3 hudpleierutiner du bør benytte på høsten:

1. Peeling! Du vil aldri få optimal effekt av dine hudpleieprodukter hvis du har for tørr hud. Da hindrer de døde hudcellene passasje av aktive ingredienser inn i huden og produktene dine trekker ikke godt nok inn. Behandling av tørr hud må inkludere en peeling. Husk at du velger en som passer din hudtype. Det finnes grove kornpeelinger, enzympeelinger og syrepeelinger. Alle fjerner overskuddslager av døde og tørre hudceller slik at huden trekker bedre til seg pleie og får en lekker glød.

2. Fuktighet! Det er viktig å tilføre litt mer fuktighet på høsten enn på sommeren. Ikke alle trenger fett i produktene sine, men absolutt alle trenger fuktighet. Selv fet hud – den vil bare kompensere med høyere talgproduksjon om den blir for tørr. Hyaluronsyre et er ingrediens du bør se etter. Særlig de små molekylene som trekker inn i huden og både tilfører og binder fuktighet der inne. Denne ingrediensen binder enorme mengder fuktighet og du vil raskt merke en forskjell. Høyt fuktighetsnivå er essensielt for god hudhelse! Jeg bruker fuktighet i serum, en litt rikere krem og gjerne en fuktighetsmaske hele høsten.

3. Barrierereparerende produkt! Den beskyttende barrieren på hudoverflaten vår sørger for at «inntrengere» som ikke har noe i huden å gjøre holdes ute. Den bevarer også fuktigheten bedre inne i huden. Med en svekket barriere mister huden mer fuktighet enn vi klarer å tilføre og du vil aldri oppnå en god fuktighetsbalansen. Dette kan føre til sår hud med sprekker om det får utvikle seg. En rekke dagkremer har barrierebyggende egenskaper, noen legger til og med en liten beskyttende hinne på hudoverflaten slik at hudens barriere får ro til å reparere seg selv. Jeg bruker aldri produkter som irriterer eller med vilje fjerner denne barrieren. Jeg velger heller en dagkrem som både har SPF og beskytter baiierern min.  Jeg forsegler på en måte de gode ingrediensene jeg bruker så mye penger på i huden.