Renseservietter er fristende i en stresset hverdag. Lett tilgjengelig og raske i bruk. Men er de like effektive som et renseprodukt? Jeg har vært gjennom en omfattende testing av en rekke renseservietter, i alle prisklasser, og her er min konklusjon:

Renseservietter erstatter ikke ent normalt renseprodukt!

Uansett merke og kvalitet.  Ingen av de jeg har testet fjerner absolutt alle rester av makeup, selv ikke med bruke av 2-3 servietter. For best mulig resultat må det rubbes mer på huden enn vi ønsker å gjøre, dette skaper som kjent irritasjon og kan føre til både akne og hudaldring.

 

 

Ingredienser i renseservietter:

Mange av serviettene inneholder pleiende ingredienser som skal gi næring og fuktighet. For en tørr hud vil dette føles bedre. For annen hud er det viktigere at de ikke benytter allergifremkallende og irriterende såpestoffer og alkoholer, som lager en irritasjon i huden når du renser.

Ingredienser ofte brukt i  renseservietter:

 • Glycerin er mykgjørende og bevarer fuktigheten i huden
 • Lauryl glucoside er et nedbrytbart vaskemiddel fra kokosolje
 • Allantoin er sårhelende
 • Citric acid er pHregulernede og en god antioksidant
 • Methylparabenbrukes som konserveringsmiddel (paraben)
 • Benzoic acid er et konserveringsmiddel
 • Panthenol er provitamin B5, smører og gir shine og kan virke reparerende

Disse ingrediensene bør du unngå i renseservietter:

–    Propylene Glycol and Dipropylene Glycol (irritanter)
–    Phenoxyethanol (irritanter)
–    2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Dio (ranger som en høyst irriterende ingrediens)

 

 

Bruk renseservietter slik:

 • Som innledning til en renserutine for helt unge gutter og jenter, som ikke bruker makeup. De som kanskje sliter med litt nupper og skal venne seg til å bruke renseprodukt morgen og kveld.
 • Til morgenrens for de som ikke har fet hud og skiller ut mye avfallsstoffer ila natten. Bedre enn ingenting.
 • Til hytte- eller teltturen hvor du ikke har mulighet til å rense huden på en annen måte
 •  I treningsbagen, for å fjerne svette og talg umiddelbart etter trening. Slik at det ikke utvikler seg til småkviser før du kommer hjem i dusjen.

 

 

Disse bruker jeg ved behov:

 

PCA Skin makeup removing wipes bruker jeg til fjerning av makeup FØR jeg renser som normalt med et renseprodukt. Disse praktiske klutene fjerner enkelt sminke, smuss, olje og urenheter i ett sveip. Uten å gni eller skrubbe, tilføres huden nærende vitamin E som beskytter huden mot frie radikaler. Ekstrakter av aloe, kamille, agurk, marshmallow og havrekjerne beroliger og pleier huden mens glyserin gir fuktighet. Huden føles ren og frisk. Den er også fast inventar i treningsbagen min.

 

Babor CLEANFORMANCE  Deep Cleansing Pads fuktes med vann før bruk og er det nærmeste jeg kommer en ordinær rens i en eneste pad. Disse eksklusive rensepadsene er laget av biologisk nedbrytbart materiale, som aktiveres med vann for å rense dypt ned i porene. De inneholder et pre- og probiotisk kompleks. Bruk: Bruk den strukturerte siden til å forsiktig massere huden i ansiktet. Fjerner sminke og peeler huden lett. Den glatte siden av puten fjerner øyesminke skånsomt og effektivt. Skylles av med mye vann.  De kommer også med refill

 

 

Inneholder produktspons