Australia ligger på verdenstoppen i forekomst av føflekkreft, eller melanom, men Norge kommer etter med kraftig økende forekomst og dødelighet. Fortsetter vi som nå, kan vi slå Australia! For meg kan det innimellom virke som om dette er et mål for oss nordmenn, men vi bør vel heller kjempe for å komme langt ned på denne statistikken..

Australia har høy forekomst, men stabil dødelighet av melanom. I Norge er imidlertid både forekomst og dødelighet igjen kraftig økende, etter en periode på 90-tallet der kurvene flatet ut, viser tall fra Kreftregisteret. Forekomsten av melanom er mye høyere i Australia enn i Norge, men når det gjelder dødelighet er det nesten ikke forskjell, og dødeligheten i Norge fortsetter å øke.

Det kan være en kostbar affære å kjøpe solkrem til en hel familie. Og når du leser hvilke solprodukter jeg anbefaler deg, så tenker du nok at budsjett for solbeskyttelse må økes betraktelig? Jeg er svært opptatt av at hele familien beskytter seg godt i solen. Hele familien skal ikke ha aktive solprodukter, men hele familien skal ha SPF! Det er vi voksne som er ansvarlig for at barna våre beskyttes tilstrekkelig. 

 

 

Når jeg velger solkrem til min hud:

Jeg koster på meg det mest aktive som finnes av hudpleieprodukter og gjør alt jeg kan for å holde aldringen av huden på avstand. Jeg vet at solen står for det meste av hudaldringen og at UVA strålene er der hele året, enten vi er inne eller ute. Derfor er det ikke nok for meg å «bare» beskytte meg med høy SPF på sommeren. Jeg vil fortsette behandlingen av min hud, ikke sette den på pause, eller i verste tilfelle ødelegge alt jeg har oppnådd i løpet av vinteren. Jeg velger solprodukt med høy SPF, som også inneholder gode ingredienser som bremser hudaldring, reparerer, fukter og tilfører masse antioksidanter. Det er begrenset hvor mange aktive ingredienser man kan putte i et og samme produkt, men jeg går for det med maksimalt innhold, og bruker gjerne denne solkremen over min meget aktive dagkrem. Jeg er opptatt av resultat og synes det er bortkastet å investere i gode produkter resten av året hvis jeg skal spare på solbeskyttelsen.

 

 

Dette er en av mine favoritter fra PCA Skin, men farge som tilpasser seg din hud. Den er også vannfast. PCA Skin Sheer Tint Broad Spectrum SPF 45 Denne er en av bestselgerne i serien! Den anbefalles også av The Skin Cancer Foundation i USA. Det er en farget dagkrem/solkrem som skal tilpasse seg din fargetone! Vannfast solfaktor gir ren beskyttelse med et boost av antioksidanter! Rent fysisk solfilter og vannfast. Antioksidantet ubiquinone bekjemper frie radikaler og motvirker skade. Kan benyttes alene eller under makeup, den vil da fungere som en primer. Elsker konsistensen! Elsker fargen! Kr. 660

 

Denne fra Dr. Schrammek ligger alltid i vesken, i tilfelle jeg trenger påfyll i løpet av dagen. Jeg kan til og med bruke den over make-up! SOLAR+ PROTECT FLUID SPF 50 INNOVATIVT “ON TOP” PRODUKT Et «MUST HAVE» produkt i vesken i vår- og sommerhalvåret. Et trygghetsprodukt når huden utsettes for sterk UV-eksponering. Christine Schrammek er opptatt av at høyt UV-filter er en belastning for huden over tid og tilbyr derfor et perfekt «ON TOP» produkt over dine daglige kremer ved behov. kr 595

 

Glo Skin Beauty har nydelige solprodukter, tilpasse din hun i konsistens og farge. De pleier aktivt mens de beskytter. Glo Skin Beauty Sensitive absorberes raskt samtidig som den gir en bredspektret beskyttelse mot solskader og forebygger aldring. Perfekt for sart og sensitiv hud da den i tillegg inneholder sterke antioksidanter som vitamin E og C og hyaluronsyre som øker fuktighetsnivået i huden. Kr. 589

 

Solkrem til mannen:

Menn er ofte ikke like hysterisk opptatt av hudaldring. De vil gjerne beskytte seg med høy SPF, som pleier litt samtidig som den er vannfast.  Det er viktig for de å smøre seg sjelden. Og kremen bør tåle aktivitet og vann, og føles lett på huden. Ikke klissete!

 

 

Fysisk solfilter med lett konsistens – denne fikk jeg ikke beholde lenge alene! Egener seg godt til både mann, barn og meg og føles lett på huden. Dermalogica invisible physical defense spf30 Lindrende solkrem for alle hudtyper med fysisk solfilter. Gir usynlig finish og beskytter mot UV-stråler, blått lys og frie radikaler.Kr. 695

 

Vannfast, holdbar og med høy SPF! At den kommer i skum er jo enda mer appellerende til menn. Jeg digger også denne! Evy Sunscreen Mousse SPF 30 er en langtidsbeskyttende solkrem til alle hudtyper – denne er perfekt til sensitiv hud Solkremer fra Evy er basert på en grunnformel som er vitenskapelig utviklet for å beskytte deg når du dyrker utendørsaktiviteter. Den legger seg ikke bare på hudoverflaten som andre tradisjonelle solkremer, derfor går den ikke så lett av ved bading, svetting eller håndkletørking. Solkremen varer i ca 6 timer. Den har et to-fasesystem som hjelper huden med selv å bygge opp dens naturlige forsvar. Moussen beskytter huden samtidig ved å forhindre dehydrering. I tillegg til å beskytte mot solen beskytter den også mot andre irriterende stoffer som klor og salt. Passer til alle hudtyper, inkludert sensitiv hud.Kr. 285

 

Solkrem til barna:

Barnas prioritering er å bade mest mulig og helst unngå å bli solbrent, fordi det gjør så vondt! Et vannfast solprodukt, med SPF mellom 15 og 25 passer perfekt! Jeg velger alltid solprodukt med innhold av minst mulig aktive ingredienser foruten litt fuktighet til deres hud. Jeg vil investere i deres fremtidige hud, men jeg må også passe på at det ikke blir for aktivt for barnehuden, de trenger ikke de samme pleiende ingrediensene som jeg bruker på huden min. Fuktighet, antioksidanter og SPF er topp! Ikke smør barna med din «anti-age SPF»!

 

 

Denne er mild på huden og vannfast – kan vel ikke forlange mer til et barn? De bruker villig mer enn nok solkrem, for skum er gøy!! SPF30 – kids. EVY Kids passer for hele familien, men er perfekt egnet for barn som trenger en intensiv og vannfast solbeskyttelse. Som alle EVY-produkter er EVY Kids et mildt og hypoallergent produkt med den høyest mulige UVA-beskyttelsen. Moussen passer for småbarn fra 6-månedersalderen. Den kleber ikke og danner ingen hinne, så huden får puste fritt. Moussen trenger raskt inn i huden og er morsom å leke med. Inneholder ingen konserveringsmidler, parfyme eller nanopartikler.Kr. 219

 

Cool har lenge vært familiens favoritt! Sprayes lett og jevn på hele kroppen og du unngår solkrem blandet med sand. Du kan til og med spraye din egen rygg. Disse er naturlig og delikate på duft, ultralette og oppleves ikke klissete på huden. De er super enkel å bruke og man kommer til overalt, og den fungerer til og med når man sprayer opp ned. DET liker jeg! Solsprayene er vann- og svetteresistent, samt fukter og pleier huden så du både føler velvære med optimal beskyttelse mot solen. Den er super å ha med på tur for å spraye ekstra på utsatte steder og til den som vil ha en enkel og kjapp påføring. Passer alle hudtyper og spesielt ideell for de med en aktiv livsstil og de som trenger solbeskyttelse raskt og enkelt! Kommer både med og uten duft. Vannfast i opptil 40 minutter. Kr. 389,-

 

Må solkrem koste så mye?

Når du velger hudpleieprodukter kan du bestemme deg for hvor mye du vil investere i din hud. Det finnes gode produkter i alle prisklasser. Noen ingredienser koster mer enn andre, de blir dermed også mer aktive.  Velger du disse i din daglige hudpleierutine vil jeg absolutt anbefale å legge deg på samme linje i valg av solprodukter.

 

Helt nye og svært høyteknologiske solprodukter. De benytter til og med ingrediensteknologi som har vunnet Nobel pris! Her er jeg trygg på at alle hudens behov ivaretas like godt som resten av året. Jeg nevner et av ingrediensene her: Protec-komplekset med solsikkeekstrakt og tanniner fra tara-busken beskytter mot foto aldring forårsaket blant annet av blått lys og IR-stråling. Dette plantebaserte komplekset har spesielt høyt antioksidasjonspotensiale. Det støtter mitokondriell aktivitet, og sikrer dermed høye cellulære energinivåer, selv i tilfelle av oksidativt stress. Viktigst av alt: den inneholder et ekstrakt av cassia didymobotrya, som aktiveres i det nøyaktige øyeblikket når UV-stråler angriper DNA, og dermed beskytter huden og reparerer skader som allerede har oppstått. Klart du liker!

 

Virkelig noe av det beste jeg bruker! Alle Thalgos solkremer inneholder en ny generasjons kjemisk filter – ” Sun`ytol Future” som beskytter cellenes DNA og forhindrer solbrenthet, uttørring og for tidlig aldring. Meget skånsom for huden – Blir ikke hvit på huden – Brunfargen kommer gradvis, og hudens ungdommelige utseende bevares. Kr. 390

 

 

 

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy for å kunne vurdere og skrive dette innlegget.

Kilder:
Trude Eid Robsahm ved Kreftregisteret.https://www.kreftregisteret.no/Generelt/Nyheter/Foflekkreft-og-dodelighet-brNorge-kan-havne-pa-niva-med-Australia/
Hudkreftforsker, Adele Green, fra Australia.