Jeg var dessverre en av de som var for glad i solen på 80 tallet. Og selv om jeg har brukt god beskyttelse i over 25 år nå, så har jeg likevel slitt med ujevn pigmentering som følge av solskade. Og jeg har testet nesten alt som finnes av behandlinger og produkter, mye som virker og noe som ikke virker. Min erfaring er at behandling av pigmentflekker ikke er gjort på et par behandlinger, det er en livsstil. For selv om noen behandlinger raskt kan behandle pigmentering er det ofte en underliggende skade i huden som fører til at produksjonen av melaminet er forhøyet og spredningen ujevn. Problemet vil ofte dukke opp igjen om du ikke tar hensyn til det.

  1. Bruk SPF, hver dag.
  2. Smør deg gjentatte ganger når du soler deg.
  3. Hold deg i skyggen midt på dagen.
  4. Bruk solhatt og solbriller i tillegg til SPF.
  5. Bruk alltid et produkt som behandler og kontrollerer pigmentproduksjonen, i tillegg til dine andre hudpleieprodukter.
  6. Bruk sterke antioksidanter på huden slik at den selv beskytter seg best mulig, i tillegg til beskyttelsen SPF gir deg.

 

 

DOCTOR BABOR Refine Cellular Age Spot Duo

BABOR presenterer endelig det siste tilskuddet i rekken av spesialprodukter:
DOCTOR BABOR Refine Cellular Age Spot Duo-settet inneholder er designet for å minimere pigmentforstyrrelser som oppstår i huden ved aldring, hovedsakelig som respons på UV-eksponering, og for å forhindre dannelse av nye aldersflekker. Jeg har ventet lenge på et slikt behandlingssystem fra Babor. Nå har jeg brukt disse et par måneder og elsker både konsistens og effekt.

 

 

Age Spot Corrector 

Fullpakket med svært effektive og aktive ingredienser, som målrettet reduserer produksjonen av melanin og lipofuscin, som er ansvarlig for UV-indusert hyperpigmentering.  Det gjør de ved å hemme synapsen (altså kontaktflaten mellom to nerver), det er de som lagrer de mørke pigmentene. Samtidig reduserer de pigmentcellenes produksjon, og slik lysner serumet gradvis huden. Dette takket være et effektivt eksopolysakkarid, som er blandet med aminosyrer. 

Og det er ikke alt: Serumet hemmer også prosessene som forårsaker hudirritasjoner, og dermed beskytter den også mot postinflammatorisk hyperpigmentering. 

I tillegg inneholder den vitamin E, som er en effektiv fri-radikalfanger. Produktet har en passe rik konsistens som passer alle hudtyper.

Age Spot Corrector kr. 780,-

 

 

Age Spot Protector SPF 30. 

Denne lette dagkremen med SPF30, vil effektivt forhindre nye pigmentflekker. Den inneholder UVA- og UVB-filtere, samt et trippelrotekstrakt fra urter (Gymnostemma pentaphyllum, Bupleurum falcatum og Atractylodes macrocephala)  som hemmer melaninsyntesen og har en antioksidanteffekt som styrker hudens naturlige beskyttelsesbarriere.  Inneholder også lysreflekterende pigmenter som gir en øyeblikkelig glød. Dette er en SPF jeg kommer til å bruke daglig både sommer og vinter. Jeg liker konsistensen og beskyttelsen, og den ser bra ut på huden.

Age Spot Protector SPF 30 kr.  590,-

 

 

Sammen gir disse produktene en øyeblikkelig strålende hudtone, og reduserer pigmentflekker. For best resultat bruker du Age Spot Protector om dagen, og Age Spot Corrector om natten.  Jeg har fått produktene til testing og kommer til å fortsette å bruke disse videre.