Nå blir solen sterkere og sterkere og snart er UV-indeksen på over 3. UV-indeksen måler intensiteten på skadelig UV stråling,  fra 3 og oppover anbefales beskyttelse. Jo høyere indekstall desto høyere faktor anbefales. I Norge er daglig UV-indeks på ca 7 hele sommeren, dette kan du faktisk følge med på på yr.no

Jeg bruker SPF hele året. Noen synes nok det er litt hysterisk, men jeg ser at huden min har så godt av dette. Jeg solet meg alt for mye på 80-tallet og har slitt med en del pigementflekker etter dette. De er så og si fraværende nå og det skyldes at jeg har brukt  pigemntkontrollerende produkt på huden hver dag, sammen med SPF, i mange år. Jeg får ikke engang flere pigmentflekker på sommeren.

Jeg vet om mange som er like flinke til å beskytte huden sin som jeg er. De av mine venninner som også var flinke mens vi andre gikk for «svart på en kvart» på 80-tallet har den lekreste huden i dag. Vi andre får gjøre det beste ut av det vi har, og det kan faktisk bli veldig bra! Nå trenger det ikke engang klisse å bruke SPF.

 

Ikke hver dag jeg kan ta morgenturen i Geiranger, men jeg har alltid på SPF likevel. Rett fra sengen, på med treningsklær og SPF – beste starten på dagen!

 

Hvorfor SPF ?

  • Solstrålene står for det meste av hudaldringen. UV-stråling gjør at det dannes frie radikaler i huden. Disse molekylene ødelegger andre molekyler og strukturer i huden, som kollagen og elastin. Når bindevevet svekkes blir huden mindre elastisk og mister sin ungdommelige spenst.
  • Fettstoffer i huden skades også og man kan få tørrere og mer sensitiv hud.
  • Solstrålene vil etterhvert gi deg både for tidlig hudaldring og pigmentflekker. Sliter du med pigmentflekker vil de aldri bli helt borte om du ikke beskytter med SPF hele året. Kun en dag i litt svak sol trigger pigmentflekkene til full blomstring. Bruker du produkter for å jevne pigmenteringen MÅ du bruke SPF samtidig!
  • Sist, men ikke minst, UV-stråler virker også kreftfremkallende.

 

 

Solkrem eller dagkrem med SPF?

Til daglig holder det med en dagkrem, BB-Cream eller foundation med SPF. Når du skal være ute i solen hele dagen bør du imidlertid bytte til en solkrem. En dagkrem gir deg mer intensiv pleie, samtidig som den beskytter deg. En solkrem inneholder mindre pleiende ingredienser og har dermed mer plass til solfilter – dette trenger du når du skal solbade. Du kan selvfølgelig bruke en aktiv dagkrem under en solkrem, for maks hudpleiende effekt. Finn ut hva som passer deg best, i tillegg til hvilken konsistens som passer deg best.

 

Produktforslag

SPF jeg nettopp har oppdaget eller stadig er avhengig av

 

EVY Daily Defense Face Mousse – delig skumkonsistens!

Denne nye favoritten har en sammensetning av aktive ingredienser som gir huden effektiv beskyttelse mot UV-lys, frie radikaler og forurensning. Solkremen beskytter også mot blått lys/HEV-lys fra elektroniske skjermer. Den gir god fuktighet og etterlater ingen hvit hinne. Fungerer fint som primer under sminke. Passer alle hudtyper, også sensitiv hud. Jeg har brukt denne over mine daglige produkter og digger den!
Solkremen er vegansk og fri for konserveringsmidler. Vannresistent og svetteresistent.

Kr. 259

 

 

Doctor Babor Protecting Balm SPF 50 – svært aktivt pleiende!

Babor har akkurat lansert en helt nye solferie, men svært aktive pleiende ingredienser. Halleluja! Denne lette balsamen absorberes raskt og etterlater en ikke-klebrig følelse. I tillegg til signaturen PROTECT CELLULAR aktive ingredienser, inneholder den et kompleks av beta-glucan, N-acetylethanolamine og panthenol, som har en intenst beroligende og regenererende effekt på huden. Jeg føler virkelig at denne pleier huden, mens den beskytter. Den har en «søster» med mer mattende effekt og jeg kommer nok til bruke begge to denne sommeren. 

Kr. 336

 

 

Dermalogica Invisible Physical Defense SPF30 – lett, litt mattende konsistens.

Dette er en lett solkrem som beskytter mot både UV-stråler, blått lys og frie radikaler. Solkremen passer alle, også den sensitive huden som ofte reagerer på solkrem – ingredienser som arganolje og bisabolol roer ned irritasjon og rødhet. Denne fikk jeg ha alene en uke, før min datter overtok. Hun har kombinert hud og synes alt annet blir for klissete. Vi må nok kjøpe flere av denne i sommer.. I motsetning til mange andre solkremer med fysisk filter gir Invisible Physical Defense SPF30 en helt usynlig finish og føles ikke tykk og klissete. Uten kunstig farge eller duft.

Kr. 695

 

 

Dr. Schrammek Solar+ Protect Fluid SPF50 – til voksen hud

Denne er et «MUST HAVE» produkt i vesken i vår- og sommerhalvåret. Et trygghetsprodukt når huden utsettes for sterk UV-eksponering. Christine Schrammek er opptatt av at høyt UV-filter er en belastning for huden over tid og tilbyr derfor et perfekt «ON TOP» produkt over dine daglige kremer ved behov. Denne legger du på når du eksponeres for litt uventet lang til i solen. Den er deilig pleiende og beskyttende. Jeg har ikke lagt den over make-up, men det skal være mulig. Jeg liker den imidlertid veldig godt!

Kr. 595

 

 

Skinceuticals Mineral Matte UV Defense SPF 30 – mattende

En mattende solkrem som hjelper til med å beskytte huden mot solens UVA- og UVB-stråler. Den beskyttende formuleringen er basert på 100 % mineralske UV-filtre. Huden får en jevnere farge og porene reduseres. Solkremens vektløse og lett farvede moussekonsistens etterlater huden med en pudderaktig finish, som optimaliserer etterfølgende påføring av sminke. Huden forblir matt selv i varme, fuktige klimaer. Denne passer fint til kombinert hud i alle aldere.

Kr. 440

 

 

SKIN UP® S forstøver – hightec som både mann og barn digger!

Dette er den første og revolusjonerende sprayenhet uten trykk og helt uten drivgass med evne til å forstøve flytende kremer fra PHIL PHARMA® direkte på kroppen. Når du først har skaffet deg denne enheten, kan du fylle på både SPF og aktive behandlinger mot cellulitt og redusert elastisitet. De som har testet denne til forstøving av SPF, vil aldri bruke noe annet. Du kan fylle på med SPF 10, 30 og 50.

  • Enkel og jevn påføring
  • Du trenger ikke smøre med hendene
  • Produktene klisser over hodet ikke
  • Produktene inneholder virkelig høykvalitetsingredienser.

Forstøver og produkt 2725 kr (Kun produkt som refil 495 kr)

 

 

ME LINE 04: B.B Cream – med farge

Solbeskyttende og dekkende make-up krem. Den gir en frisk, naturlig og jevn hudtone, synlig reduksjon av porer, rødhet og ujevnheter. Den gir en jevnere hudtone og beskytter mot UV-stråling. SPF 30. En over middels dekkende BB cream! Alt i ett for deg som ikke vil bruke dagkrem under, helt opp til deg. Den kommer i fargene light og  medium.

Kr. 695

 

 

 

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy over lang tid.