Opplever du at din hud er i ubalanse? Det er kanskje ikke så lett å svare på dette, for hvordan vet du at huden er i ubalanse? Et sikkert tegn, er at du sliter med å få det resultatet du ønsker deg. Da snakker jeg ikke om mindre rynker på 10 dager, men jeg snakker om at du ikke helt får bukt med tørrhet, kløe og utbrudd av akne. Uansett hvor flink du er, føler du kanskje ikke at du kommer helt i mål?

En hud i ubalansen kan:

 • Være irritert eller sensitiv
 • Oppleves varm, kløende og irritert
 • Slite med tørrhet, flekkviss eller i hele ansiktet
 • Flassing som ikke er selvpåført
 • Slite med akneutbrudd som du ikke helt kan forklare

Sensitiv hud kan være arvelig, men kan også være knyttet til triggere som stress, diett, kosmetikk eller forurensing. Slik hud gjør oss ofte litt desperate, og vi prøver alt vi kommer over som lover bedring. Dette kan i utgangspunktet være årsak til ubalanse, og vil i tilfelle gjøre tilstanden verre.

 

 

Hvorfor er en balansert hud viktig?

Huden vår er et imponerende organ med mange funksjoner. En hud i ubalanse sliter med å gjennomføre alle sine funksjoner, akkurat som en kropp i ubalanse. I slike tilfeller trenger den litt hjelp, og jeg skal forsøke å forklare hvordan du kan hjelpe huden din.

Hvordan skape balanse i huden?

Det er ikke alltid lett å forstå hva huden din trenger, så du bør helst kjenne hudens historie og behov. Vi blir påvirket av det vi spiser, det vi drikker, medisiner, været, forurensning, trening, svetting, produktbruk osv. Men du kommer likevel langt på vei om du tar hensyn til noen fellestrekk ved ubalansert hud.

Hudens bakterieflora – MIKROBIOM 

«Microbiome» er navnet på alle mikrober som lever i og på deg. Totalt 1.000.000.000.000 per menneske! En normalflora er en viktig del av kroppens ytre forsvar. Normalfloraens viktigste funksjon er å hindre skadelige mikroorganismer i å slå seg ned, fordi plassen og næringen er begrenset og bør forbeholdes den sunne floraen. Dermed er normalfloraen kroppens første forsvar mot infeksjoner og irritasjoner.

Bare én av fire celler i menneskekroppen er menneskelige. Resten, 75 % av cellene, er «gjestene» våre (mikrobiom), som opptar alle ytre og indre områder av kroppen vår.

Vi har i mange år hørt snakk om tarmens helse. Mikrobiomet i huden er like følsomt som i tarmen. Hudproblemer starter ofte med ubalanse i hudfloraen. Det er viktig for hudens balanse at hudens mikrobiom er i balanse. Pro- og prebiotika blir en viktig del av en balanserende hudpleierutine. Det eksisterer allerede hudpleieprodukter og faktisk hele serier som tar hensyn til hudens bakterieflora, jeg har jobbet med pionerene på dette området. Dr. Schrammek har alltid vært svært opptatt av å ta vare på hudens helse og det er ikke merkelig at hun nå lanserer et såpass godt probiotisk produkt.

 

 

Kan vi ikke bare fjerne alle onde bakterier?

Vi må ha en overvekt av gode bakterier på hudoverflaten, på den måten er huden i balanse. Hvis de onde bakteriene behandles med for aggressive behandlinger og produkter som stripper hudbarrieren, fører også dette til ødeleggelse av «de gode bakteriene».

Eksempel: Hyppig håndeksem hos sykepleiere (på grunn av desinfeksjon av hendene), fjerner alle typer bakterier og huden blir tørr og sensitivisert.

 

 

Hvorfor bruke hudpleieprodukter basert på pro- og prebiotiske ingredienser 

 • Beskytter og bygger opp mikrobiomet, den mikrobiologiske barrieren
 • Støtter formeringen av de «gode» hudbakteriene
 • Fremmer balansen mellom de enkelte mikroorganismene
 • Stabiliser og regenerer hudbarrieren
 • Fører til en velbalansert og velfungerende hud

Probiotika

Mikroorganismer som i tilstrekkelige mengder gir helsemessige fordeler for verten. Allerede i 2011 presenterte forskere resultater som bekrefter at «gode»   bakterier, og fibrene de bruker til ernæring, bidrar til en forbedring av hudens helse.

Prebiotika

«Ikke-fordøyelige stoffer» som stimulerer veksten eller aktiviteten til eksisterende gode bakterier. Eksempler er: Inulin og oligo-fruktose

Kort sagt: Prebiotika er ernæringen til probiotika.

 

 

Nyheten fra Dr.med. Christine Schrammek: ProbioSense 

Helt i tråd med Dr.med. Christine Schrammeks holistiske behandlingsfilosofi utviklet hun ProbioSense. Allergi spesialisten viser igjen viktigheten av å ikke endre hudens naturlige pH-verdi, men i stedet opprettholde hudens viktige normalflora. På lik linje som den populære Green Peel behandlingen fornyer og forsterker hudbarrieren uten å endre hudens mikrobielle miljø.

I tillegg til pro-og prebiotiske virkestoffer, inneholder ProbioSense naturlige ingredienser som demper rødhet, irritasjon og betennelse. Hudens fuktighetsbalanse og sårheling fremmes, kapillærene styrkes og cellefornyelsen stimuleres. Jeg brukte denne etter laserbehandling, og den sørget for rask tilheling og sunn hudhelse. Et deilig produkt å påføre, og huden elsket den!

Hovedingredienser: Biotilys®, inulin, Phytexcell Mimosa, borgaofrøolje, vitamin E, vitamin A og  hyaluronsyre.

Hvem er ProbioSense for

 • Alle med hud i ubalanse
 • Sensitivisert hud
 • Perioal dermatitt
 • Atopisk eksem
 • I forbindelse med antibiotikakurer
 • I forbindelse med isotretinoin
 • Ved overbehandlet hud
 • Etter kjemiske peelinger
 • Under eller etter kreftbehandling

ProbioSense – en silkemyk krem som styrker huden 

 • Støtter og bygger opp den kjemiske og fysiske hudbarrieren
 • Fremmer hudens mikrobielle miljø med helsefremmende bakterier
 • Demper inflammasjonsprosesser
 • Støtter sårhelingen
 • Styrker kapillærene
 • Styrker kollagenet
 • Stimulerer cellefornyelsen
 • Tilfører huden fuktighet og viktige lipider

 

 

Min erfaring med ProbioSense

På min egne hud har denne fungert som en enestående, reparerende og beroligende nattkrem over lang tid.  Etter min forrige laserbehandling, hvor huden er strippet for beskyttelse, var den helt nødvendig i en oppbyggende prosess i dagene etter behandlingen. Den var sval og deilig å smøre på den sensitive huden og reparerte hudbarrperen raskt! Min datter har nå overtatt min ProbioSense da hun oppdater samme effekt på sin hud. Hun bruker reseptbelagte hudpleieproduktet mot akne og er litt tørr og sensitiv av disse. Hun oppdaget selv at om hun byttet dagproduktet med Probiosense og fortsatte ankebehandlingen på kvelden ble huden  faktisk langt bedre. Den har nå både mindre akne og ser samtidig sunn og rolig ut.

 

 

En perfekt step by step-behandling fra Dr.med. Christine Schrammek for en sensitiv hud i ubalanse

Dr.med. Christine Schrammeks enestående evne til å bygge hudbarrieren sterkere, er i dag viktigere enn noen gang. Stadig flere opplever sensitivisering og ubalansert hud. En sunn og spenstig hud som eldes senere er helt avhengig av en sterk hudbarriere. Sensitiv linjen fra Dr.Schrammek er helt unik for en stresset hud i ubalanse, som opplever rødhet, inflammasjon og irritasjon.

STEP 1 – Sensiderm Cleansing Solution
3 i 1 rens, rengjør huden grundig uten bruk av vann. Inneholder havsalter som remineraliserer og styrker en sensitiv hud. Produktet benyttes direkte på bomullspads. Super Soft Cleanser og Herbal Care Lotion er også ideelle renseprodukter for en sensitiv hud.

STEP 2 –Sensi Calm
Ampullekur med helende, styrkende og fuktighetsgivende egenskaper.

STEP 3 – ProbioSense/Sensiderm Stress Protect Cream/Rosea Calm Cream
Påfør produktet morgen og kveld. Kremene har beroligende og balanserende egenskaper

STEP 4 – Blemish Balm
En foundation med multitalent som virker betennelsesdempende, beroligende og beskyttende. En behandlende foundation som gir en glødende og frisk hudtone.

 

 

 

 

Innlegget er sponset, men jeg forteller om mine erfaringer.