Vi er veldig opptatt av glød! Nesten til det kjedsommelige.. Men det er nå slik at ingenting beskriver en sunn hud bedre enn nettopp «glød». En god hudhelse er et resultat av en god hudpleierutine, samt et par make-up tips. Selvfølgelig får vi en lekker glød av frisk luft og aktivitet også. Og sist, men absolutt ikke minst: mat har betydning for kroppens helse og dermed også hudens helse, og glød..
Krydder er ikke bare en ingrediens som gir maten ekstra smak, men krydder kan faktisk også gjøre underverker for kroppen og huden vår. Noen må spises, andre kan påføres direkte på huden. Krydder inneholder antioksidanter, virker antiinflammatorisk, bekjemper hudaldring og inneholder vitaminer og mineraler. Tenker du på dette når du krydrer maten?

Kanel

Kanel er antibakteriell og kan faktisk legges direkte på sår for å hinder infeksjoner.  Kanel er også full av antioksidanter og bremser dermed hudaldring, samtidig som den kan reparerer skade som allerede har skjedd i huden. Kanel øker blodsirkulasjonen og normaliserer celleregenereringen. Påføres kanel direkte på huden vil den virke varmende og stimulerende, så vær forsiktig om du har sensitiv hud! Når du bruker kanel direkte på huden eller i hudpleieprodukter skal det brukes i små mengder, da det ellers kan virke irriterende på sensitiv hud.

Gurkemeie

Gurkemeie har 20 antiinflamatioriske komponenter, og har positiv effekt på inflammasjoner og gikt.  Gurkemeie brukes i helsedrikker og kosthold og er viden kjent for sin effekt. Når det kommer til hudpleie og kroppen vår kan gurkemeie hjelpe på flere måter: Behandling av eksem og psoriasis, behandling av tørr hud og hudaldring, og i  kombinasjon med andre ingredienser kan den også virke beroligende.

Ingefær

Denne er full av antioksidanter som beskytter huden mot fri radikal skade. Den virker stimulerende og varmende og kan både bleke huden og gjøre den «strammere» Den brukes dermed både i fotprodukter, kroppsprodukter og masker. Super tilsatt i massasjeprodukter for å roe betennelse og smerte. Dette krydderet bør ikke brukes direkte på akne eller sensitiv hud da det er veldig stimulerende.

Sterk pepper

Som chilly, cayenne og paprika er rike på Vitamin A og C. De beskytter mot fri radikal skade. En del av disse inneholder også capsaicin som beskytter mot UV-skade. Disse er for sterke å påføre huden direkte, de bør spises. Føler du likevel for å teste på huden må dette kun gjøres på kroppen, blandet med andre ingredienser.

Er du ikke så flik til å bruke krydder, så anbefaler jeg at du prøver deg frem litt. Det vil både smaksløkene og huden sette pris på.
Obs: Alvorlig akne og rosacea skal begrense inntaket av krydder.