For kort tid siden fikk jeg møte Trevor Steyn, grunnlegger av Esse Probiotic Skincare. Han ga oss en innføring i viktigheten av å ta hensyn til bakteriene på huden vår for å oppnå optimalt resultat. Temaet «bakterier og helse» strekker seg langt utover huden vår og er virkelig spennende, men jeg skal forsøke å forklare hvordan dette kan påvirke huden i første omgang. Vi kommer til å se mye probiotisk hudpleie i fremtiden. Esse Probiotic Skincare er verdensledende innen forskning på hudprobiotika og har allerede god erfaring innenfor dette området. Esse kan vise til fantastiske resultater.  Serien har vunnet flere priser for sine produker.

 

Engasjert Trevor Steyn, grunnlegger av Esse Probiotic Skincare

 

På og i din kropp er det 360 ganger så mange bakterielle gener som menneskelige gener; 23.000 menneskelige gener kontra 8.280.000 bakterielle gener. Føler du deg fremdeles menneskelig?

Funn fra prosjektet Human Mircobiome i 2009  flyttet det konvensjonelle synet på hud og Esse begynte å se på huden som et økologisk miljø med menneskelige og mikrobialske celler. De begynte så prosessen med å inkorporere dette nye synet i utviklingen av sine produkter.

Selskapet forsker aktivt på bruken av de nye probiotiske artene og leveringsmetoder for å bremse aldringen og optimalisere hudpleie.

 

PastedGraphic-1

 

Kort innføring i uttrykk

 • Microbe: encellet organisme
 • Microbiome: alle microber som lever i og på deg. Totalt 1.000.000.000.000 pr.  menneske.
 • Probiotic: en levende og nyttig microbe

 

 

Det mikrobielle miljøet før og nå

Våre forfedre hadde langt flere microber på huden enn vi har i dag. Dagens livsstil er en virkelig trussel for det microbiome miljøet.  Vår moderne livsstil sørger for at vi mister en del av de nødvendige microbene i og på kroppen vår. Årsaker til dette er:

 • Behandlet vann
 • Desinfeksjon
 • Antibiotika
 • Keisersnitt
 • Kosmetikk og såpe av noen slag
 • Manipulering av mat og miljøet rundt oss.

 

PastedGraphic-2

 

Hvorfor probiotika på huden?

 1. Probiotika produserer blant annet hyaluronsyre og melkesyre i huden. Når du tilfører huden en dråpe Esse Probiotic Serum eller Esse Sensitive Serum, tilfører du 50.000.000 små fabrikker som produserer disse syrene i huden din. Hyaluronsyre og melkesyre er de beste fuktighetsfatorene vi har/ kan tilføre huden!
 2. Probiotiske microber snakker med cellene i stratum corneum, slik at de sørger for en tettere struktur i hudbarrieren.
 3. Menneskecellene har mottakere for microber, hvis disse mottakerne er okkupert av positive microber kan ikke de negative feste seg til cellen og bryte den ned.

Den optimale hudtilstanden er avhengig av de probiotiske mikrobene som bor på og i den. Uten disse mikrobene vil ikke huden din kunne utføre sine grunnleggende funksjoner og huden vil eldes raskere.
Esse skaper et miljø på huden som favoriserer veksten av de gunstige mikrobene. Den bruker prebiotiske elementer for å selektivt mate de gode mikrobene og inkluderer LEVENDE probiotiske mikrober i to av serumene for å gjøre funksjonelle endringer i hudens mikrobiom.

Esse har ingen tro på at man må skade huden i en søken etter kortvarige resultater, men at optimalisering av hudhelse vil bremse aldring både i et kortsiktig og i et langsiktig perspektiv.

 

 

Mikrobilelt mangfold er det som har beskyttet oss for farlige sykdommer i all tid, eller på den annen side har mangelen på mikrobielt mangfold gjort oss lett å smitte. Dette mangfoldet på huden er viktig for en god hudhelse og dermed en velfungerende hud, uten plager og uten for tidlig aldring.

IMG_3056

 

Helt fra oppstarten har Esse holdt seg til sine kjerneprinsipper: Sertifisert organisk, vegan og ikke-forsket på dyr. De støtter rettferdig handel og er et karbonnøytralt selskap.

Sertifisert organisk : Esse har fulgt den organiske standarden til Ecocert helt siden starten. Ecocert håndhever en minimum organisk prosentandel og forbyr ingredienser de anser som utrygge eller ikke-bærekraftige. De reviderer også våre produksjonsfasiliteter og sikrer at alle våre råmaterialer kan spores tilbake til sitt opprinnelsessted. Ecocert regulerer emballasjen vi bruker. De sikrer at materialene er trygge for kunden og at de ikke avgir stoffer som kan trekke inn i produktet over tid. De overvåker også hvor mye av emballasjen som kan resirkuleres.

Phytotrade Afrika: Esse har forpliktet seg til rettferdig handel (Fair Trade) med naturlige produkter og vi er en godkjent PhytoTrade Afrika partner. PhytoTrade Afrika jobber for å utvikle rettferdig handel og bærekraftige, naturlige produkter. PhytoTrade overvåker den bærekraftige innhøstningen av viltvoksende planter av bygdesamfunn i Zimbabwe, Zambia, Namibia, Malawi, Botswana, Swaziland og Sør-Afrika. Den rettferdige handelen med naturlige produkter har hevet levestandarden til flere ti-tusener.

Vegan: Esse er godkjent av Vegan Society. Dette betyr at ingen animalske produkter brukes i våre produktgrupper. www.vegansociety.com For a full listing of the availability of Vegan products in South African visit the Vegan SA website www.vegansa.com Med fremveksten av markedsførings slagord som «human gårdsdrift» og «omsorg for dyrene» på flere og flere dyreprodukter, så glattes det over at man fremdeles avliver dyr for mennesker velferd. Vi har ingen tro på å bruke NOE animalske produkter i våre hudpleie produkter … ikke engang bivoks.

Ikke testet på dyr : Esse er godkjent av Beauty Without Cruelty. Ingen av våre produkter blir testet på dyr og vi bruker ikke ingredienser fra leverandører som tester på dyr. Det er mange alternativer til å bruke dyr i forskning. Våre produkter er testet på menneskelige frivillige. Resultatene viser at Esse produktene er mindre irriterende på huden enn distillert vann. Esse har også blitt med i PeTA sitt program mot dyremishandling og vi er godkjent som et selskap som jobber mot dyremishandling hos PeTA.org. People for the Ethical Treatment of Animals (PeTA) ble opprettet i 1980 og er dedikert til å etablere og forsvare dyrenes rettigheter. De er en internasjonal ideell organisasjon basert i Norfolk, Virginia med underavdelinger over hele verden. PeTA er verdens største organisasjon for beskyttelse av dyrenes rettigheter.

 

Her er jeg sammen med Esse gjengen i Norge, Trevor og hans engasjerte kone.

 

 

 

 

Dette innlegger er ikke sponset, men skal gi deg et grunnlag for å vite hvorfor det dukker opp stadige flere probiotiske produkter på markedet. Bildene er tatt av fotograf Jeanette Bækkevold.