Jeg digger ingefær! Gumler det ofte til lunsj, faktisk. Og selvfølgelig brukte jeg det mot svangerskapskvalme, jeg bruker det mot forkjølelse og jeg lager aldri en juice uten å bruke ingefær i. Hvorfor er denne roten egentlig så populær? Mine døtre vil i alle fall påstå at det ikke er fordi den er god…

 

Portrait of a smiling young beautiful woman drinking tea

 

Ingefær og immunforsvaret

Ingefær er effektivt mot hoste, influensa, forkjølelse og ømme muskler. Tror du forkjølelsen nærmer seg, bør du lage deg en kopp med deilig ingefær-te. Ingefær inneholder store mengder antioksidanter, som styrker immunforsvaret og bekjemper infeksjoner.

Ingefær mot smerte

Hvis du har smerter i forbindelse med menstruasjonen, kan ingefær-te hjelpe.  Ingefær lindrer smerter og virker muskelavslappende.
Forskning har vist at ingefær virker like effektivt mot menstruasjonssmerter som ibuprofen.
Ingefær kan også være smart å drikke hvis du har hodepine? Det sies faktisk at ingefær er like effektiv mot smertene som smertestillende tabletter.

 

Ginger root on cutting board on rustic wooden kitchen table. Selective focus.

 

Ingefær er sirkulasjonsøkende

Vitaminer, mineraler og aminosyrer som finnes i ingefær forbedrer blodsirkulasjonen, hvilket minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Ingefær og fordøyelsen

Ingefær hjelper mot oppblåst mage, fordi den bedrer fordøyelsen. Hos noen kan også ingefær-te bidra til å redusere appetitten.

Ingefær mot kvalme

Du kan dempe reisesyken ved å spise en bit ingefær en halvtime før du skal dra. Ingefær har også en effekt på kvalme ved sykdom, operasjon og svangerskap.

 

Portrait of a smiling young beautiful woman drinking tea