Make-up som kan skifte farge, eller tilpasse seg din hudfarge er stort for tiden. Men hvordan virker egentlig dette? Og kan et produkt virkelig tilpasse seg din hudfarge?

Foundation som tilpasser seg din hudtone

Foundation, BB-Cream eller CC-Cream som tilpasser seg din hudfarge høres jo ideelt ut! For hvem leter ikke etter den rette nyansen godt og lenge, kanskje til og med uten hell? Men hvordan virker disse produktene?  

Som regel inneholder disse produktene et innkapslet pigment, som betyr at fargestoffet er pakket inn i et annet stoff. Når du legger på produktet og jobber det utover huden frigis pigmentet og du vil oppleve at fargen kommer til syne. Dermed stemmer det at den «endrer» farge, men det stemmer dessverre ikke at den tilpasser seg din hudfarge. Grunnen til at den blir forskjellig på deg og din venninne skyldes heller at dere i utgangspunktet har forskjellig hudtone under denne kremen. Det finnes imidlertid mange slike kremer som jeg liker veldig godt! Det er som regel de som er helt lyse i huden eller helt mørke som sliter med slike kremer. For meg fungerer de like individuelt som annen foundation. Noen liker jeg og andre ikke, men det skyldes altså ikke at de tilpasser seg huden min.

 

 

Hvordan tester du foundation som endrer farge?

Produktene som hevder å skifte farge kommer merkelig nok likevel i flere fargetoner. Så hvordan velger du? Du er nødt til å teste produktet på huden, nær der du skal bruke det. Pass på at produktet varmes opp når du legger det på huden, slik at pigmentet frigis og du kan bedømme om fargen passer deg.  Dessverre finner det sjelden slike produkter til veldig lys eller veldig mørk hud.

 

 

Funfact: Leppestift som endrer farge kan sammenliknes med rødkål.. Denne kålen endrer farge til rød når du senker pH-verdien. Akkurat det samme skjer med røde pigmenter i slike leppestifter. Produktene inneholder et rødt fargestoff i et basisk produkt som i likhet med rødkål endrer farge når det kommer i kontakt med huden din som er naturlig sur. Hvis det i det hele tatt blir variasjoner i denne fargen, skyldes det hudens pH-verdi.