En ansiktsbehandling gir ikke bare velvære, men også synlige resultater. Uten resultater ville ikke klinikkene ha grobunn for videre drift. Og jeg kan love deg at resultatene har utviklet seg i løpet av de 30 årene jeg har vært i bransjen! I dag har vi verktøy vi ikke kunne drømme om for 30 år siden. Det gir oss mulighet til å oppnå langt bedre resultater på kortere tid enn tidligere. Det krever også mer av terapeutene. Vi må kjenne godt til hudens reaksjoner for å unngå uheldige resultater. Men, er du klar over at det er en del ting du kan gjøre selv, før og etter behandlingen, for å oppnå enda bedre resultat?

 

 

Før behandling: bruk ikke reseptbelagt hudpleie!

Noen reseptbelagte hudpleieprodukter gjør huden veldig sensitiv, som Retin-A. Siden en av de viktigste stegene i en hudpleiebehehandling er eksfolieringen (peelingen) er det viktig at huden ikke er sensitivisert på forhånd. I verste tilfelle kan en sensitivisert hud få skade av en eksfoliering, det ønsker vi jo ikke. Stopp med disse produktene 72 t før behandlingen og informere din terapeut om hva du bruker.

Før behandlingen: skaff deg oversikt over alle dine hjemmepleieprodukter

For at din hudterapeut skal kunne gi deg best mulig behandling er det greit at du informerer om hvilke produkter du bruker hjemme og hvordan. Dropper du rensen, og er litt flau over det? Fortell! Dette er viktig informasjon for terapeuten. På denne måten får du rett behandling i klinikken og veiledning i rett pleie hjemme.

Før behandling: Tenk gjennom hva du vil ha ut av behandlingen.

For å få mest mulig ut av behandlingen er det essensielt at du vet hva du vil oppnå. Har du problemer eller utfordringer med huden som du trenger hjelp til? Vil du ha en dramatisk effekt eller en strålende glød før en fest? Dette er det viktig at terapeuten din får vite. Da vil det bli tatt hensyn til hva du ønsker av behandlingen, kanskje fremfor det terapeuten ønsker å hjelpe deg med.

Ikke book en dyprens samme dag som du skal på fest!

Selv en behandling som lover å gi glød samme dag, kan gå galt. Du vil ikke at dette skal skje når du skal på fest noen timer etterpå. Er du usikker på hvordan din hud vil reagere ville jeg booket timen en uke før festen. Er du vant med behandlinger og kjenner din hud, kan du vurdere behandling som gir deg glød 1-2 dager før en fest. Dette kan i så tilfelle gi en fantastisk fin glød til huden selve festdagen.

 

 

Etter en behandling: Ikke gå rett til en date eller et jobbintervju!

Etter en behandling kan huden se litt irritert ut. Dette kan ta flere timer å rette på og er ikke alltid ideelt å legge makeup over.  du trenger ikke vente lenger enn til dagen etter, da vil huden være rolig og fresh. La peelingen, massasjen og de aktive ingrediensene få virke uten videre påkjenning. En tur i badstuen vil irritere og kan gi deg både en reaksjon i form av rødhet og den kan gi deg småkviser du ellers ville sluppet unna.

Etter behandling: Hold deg unna solen.

Som forklart over utsettes huden for stor påkjenning under en hudpleie. Peelingen er så grundig at de døde hudcellene som normalt beskytter litt mot solen, vil være fraværende. Det kan også være brukt ingredienser som vil reagere med kraftig soling eller svette. Men solen er ikke bannlyst. De tar jo hudpleiebehandlinger i varmere land også, men bruk alltid høy SPF! Og hold deg unna direkte solbading hvis du kan unngå det! Da vil resultatet av behandlingen bli så mye bedre!

Etter behandling: sørg for å ha en dialog med din hudterapeut

Det optimale ville være at din hudterapeut ringte deg dagen etter behandling! Men vi vet alle, med tidsnød, at dette sjelden vil skje. Vit likevel at du gjerne kan gi en tilbakemelding om hvordan huden føles. Særlig hvis du opplever at huden oppfører seg annerledes enn den pleier.  Din terapeut kan forklare deg om dette er normalt eller ikke, og hva du eventuelt kan gjøre for å roe et problem. På denne måten vil du kunne gi deg selv rett pleie raskt, og dermed få et enda bedre resultat av behandlingen.

 

 

Virker ikke terapeuten interessert i annet enn din behandling, finn en ny! En god terapeut bryr seg om både behandling og hjemmepleie, samt hvordan huden din oppfører seg til enhver tid. Dette gir både deg og terapeuten best resultater!