Selvom vinteren har vært ganske mild, opplever likevel mange tørr hud. Dette skyldes at temperaturen fremdels svinger ute kombinert med kunstig oppvarming inne. Begge deler utfordrer både fuktighetsnivået i huden og barrierefunksjonen.

Hvorfor opplever du tørrhet i huden?

En langvarig svekkelse av hudens beskyttende barriere kan skyldes at fettlaget i overhuden er helt eller delvis forsvunnet. Da mangler huden epidermale lipider som ceramider, fettsyrer og kolesterol som trengs for at huden skal opprettholde en sunn barrierefunksjon. Fukt- og fettbarrieren som normalt binder og holder på vann vil da komme i ubalanse og fuktighetsnivået i huden synker.

 

 

En hudbarriere som fungerer optimalt:

 • Holder på fuktighet
 • Har en lett sur pH
 • Opprettholder mengden lipider som smører huden og holder cellene i struktur. Opprettholder også fuktighetsnivået i huden.

En skadet hudbarriere:

 • Gir økt fuktighetstap fra huden
 • Gjør pHen basisk
 • Reduserer antall fettstoffer/lipider som smører og holder cellene i struktur

 

 

5 tips som vil stabilisere en tørr hud:

For å unngå at tørr hud blir et langvarig problem bør du innføre et par nye rutiner i din hjemmepleie, særlig i vinterferien og når du oppholder deg på fjellet i i kaldere og tørrere luft

 1. Viktigst av alt: Bytt dagkrem! Din lette krem gir ofte ikke nok under en kald skitur. Du trenger et produkt som legger en beskyttende hinne på hudoverflaten, slik at huden ikke mister fuktighet. Og du trenger et produkt som gir fuktighet og næring i dybden. Et slikt produkt bør du egentlig bruke hele vinteren. Spesielt på de dagene som er ekstra kalde.
 2. Du bør peele/skrubbe huden oftere. Når huden er tørr har den en tendens til å binde de tørre, døde cellene til seg i stedet for å la de forsvinne. De danner en tett barriere på overhuden, slik at ingen produkter trekker inn og heller ikke avfallsstoffer trekker ut. Kremen vil faktisk bare virke som et lim, som binder de døde cellene enda bedre fast på overflaten. Peel huden to ganger i uken, med en peeling tilpasset din hud. Dette vil øke effekten av din fuktighetskrem og huden vil bli mindre tørr. Ta med peeling på fjellet!
 3. Du kan godt investere i en fuktighetsmaske. Den kan være en gele- eller kremmaske, som tilfører huden litt ekstra, et par ganger i uken. En del av disse maskene kan du til og med sove med, så da tar det ikke ekstra tid en gang. Jeg sover ofte med en slik maske etter en kald dag i skisporet, da er huden helt på topp dagen etter igjen.
 4. Ikke glem øyepartiet! Her ser vi linjer og aldring først. Tørrhet gir veldig tydelige linjer.. Sørg for at du har en øyekrem som gir deg litt ekstra på vinteren. Bruker du normalt en øyegel kan du gjerne gå over til krem på de kaldeste dagene. Du kan fremdeles få drenerende effekt, som motvirker hovenhet. Et lite tips er å oppbevare produktet i kjøleskapet, hvis du sliter med trøtte, hovene øyne. Da får den uansett en sval og kjølende effekt.
 5. Har du ikke brukt et serum eller en olje under kremen tidligere, kan det være en god ide å prøve dette nå. Disse produktene er  småmolekylære og trekker dypere ned i huden enn din fuktighetskrem. De kan også virke som en katalysator for kremen, ved å trekke de med seg dypere enn normalt. Et serum vil gi deg det lille ekstra, det du kanskje føler at du ikke får av din dagkrem alene. Resultatet kommer raskere enn om du bruker krem alene.

 

 

Disse produktene tar jeg gjerne med på fjellet:

Rike kremer som beskytter overhuden og pleier godt:

 

Environ Focus Care Super Moisturiser+ – nødhjelp til tørst hud! Denne luksuriøse kremen (uten vitamin A) gir rikelig med fuktighet til huden din, og reparerer en ødelagt barrierefunksjon. Den tilfører NMF (naturlig fuktighetsfaktor), og vil gjennomfukte enhver tørr hud. Vitaminer og antioksidanter gir huden en høy beskyttelse mot frie radikaler, og gir også litt ekstra glød til huden. Kremen kan brukes hele året, eller kun i perioder hvor du trenger litt ekstra. Den kan brukes over en av Environs A-vitamin kremer, helt alene som nattkrem – eller rett og slett ved behov. Hvis du har sensitiv, grov hud eller flassende og tørr hud, bør dette produktet brukes i tillegg til en Environ vitamin A-krem. Super Moisturiser+ krem tilfører og bevarer fuktigheten i huden din. Resultatet blir en mykere og mer plumpet hud. 837 kr

Esse Probiotic Ultra Moisturiser er den perfekte krem til tørr hud eller til all hud på vinteren. Dette produktet inneholder prebiotika som gir næring til de gunstige mikrobene på bekostning av de patogene. Et probiotisk ekstrakt tilføres for å snu den mikrobiale balansen i din farvør. Den er også balansert på ph 4,5 for å gi gode vekstvilkår for synergiske arter. LMW hyaluronsyren kan holde opptil ti ganger sin vekt i vann og er derfor inkludert i høye nivåer for å bedre hydreringen. Kigelia lysner solflekker, aldersflekker og jevner hudtonen. Hudens naturlige lipid sammensetning etterlignes for å sikre at den totale helsen i huden bedres. Kr. 640,-

Babor SkinovagePX Skin Protect Cream “Kler” huden i en myk, behagelig kappe. Kremen er utviklet til den kaldeste årstiden og er laget i et begrenset opplag. Innhold av Sikori rot ekstrakt styrker hudens barrierefunksjon på omtrent samme måte som vitamin E. Keratiniseringsprosessen stimuleres og hudens barriere styrkes. Denne effekten legger et sterkt beskyttende «skjold» på hudoverflaten. Shea Butter og Macadamia reparerer og regenererer skadet hud, slik at den blir myk og smidig. Rødhet og stramhet reduseres betraktelig. Samtidig beskytter en alge ekstrakt og Alpine stamceller mot miljørelatert aldring. SKINOVAGEPX produkter, og Winter Protect Cream, inneholder det aktive planteekstraktet OsmoTec, som gjenoppretter den osmotiske balansen slik at ingredienser kan trekke bedre inn. SKINOVAGEPX Winter Protect Cream sørger altså for at huden opprettholder normal beskyttelse og dermed unngår for stort fuktighetstap, samtidig som passasjen av aktive ingredienser optimaliseres – kremen får maks effekt! Kr. 499,-

PCA Skin Apres Peel Hydrating Balm Denne beroligende fuktighetskremen inneholder phytohormonet genistein som skal stimulere kollagenproduksjonen og hemme nedbrytning av friskt kollagen og elastin. Dette er et utmerket valg for normal til tørr hud og forebygger aldringstegn. Nøkkelingredienser: Chasteberry Fruit Extract, Soy Isoflavones, Olive Fruit Oil, Wheat Germ Oil, Hydrolyzed Milk Protein. Såååå deilig! Den er lett og jeg kan med fordel bruke denne under en annen krem når jeg er ekstra tørr. Til vanlig gi denne mer enn nok. Kr. 700,-

 

Reparerende oljer er alltid med. De gir  «det lille ekstra»!

 

Babor Rejuvenating Face Oil Denne lette oljen med innhold av roseekstrakt gir fantastisk glød til huden samtidig som den reparerer hudens barrierefunksjon og styrker hudens beskyttelse mot miljøet rundt oss; forurensing og frie radikaler. Hudens barriere beskytter oss mot rødhet og irritasjon forårsaket av kulde, vind og tørr luft. Macademia nøtteolje og søt mandelolje smører huden og etterlater den fløyelsesmyk. Oljen har i tillegg en nydelig duft. Denne kan brukes rett på huden eller den kan blandes i din krem for å gjøre den litt rikere. Kr. 499,-

 

Gi huden litt ekstra på natten!

 

Kiehl`s Midnight Recovery Concentrate  Serumet arbeider hele natten for å gjennomfukte huden. Resultatet er en uthvilt hud full av glød. Serumet er beriket med nattlysolje, omega-6 fettsyrer og essensielle oljer. To dråper er nok. Deilig konsistens og gir en fantastisk glød! •99,8% Naturlig ingredienser Påfør 2-3 dråper på rengjort hud. Press forsiktig fingertuppene mot kinn, panne og hake for å spre dråpene jevnt, før du forsiktig masserer serumet inn i huden. Kr. 390,-

HORME CITY Pro-oxygen Sleeping Gel – en maske gir litt mer enn kremen når du kan sove med den! En innovativ nattmaske med oksygen som revitaliserer huden og gjør huden fastere og strålende vakker. En ny generasjon anti-stress maske. Når du våkner er huden friskere, mykere og fullstendig revitalisert. Masken booster cellulær respirasjon, strammer opp og gjør huden smidigere, kjemper mot oksidativt stress og gjenvinner hudens naturlige utstråling. Jeg digger nattmasker! Utrolig deilig å få ekstra pleie over natten. Bruker det alltid etter en tøff dag. Kr.

 

Leppekremen jeg er hektet på!

 

IMG_4442 2

Dr. Dennis Gross Hyaluronic Marine Collagen Lip Cushion Jeg lover deg et leppeprodukt utenom det vanlige! Denne skal redefine leppene fra insiden og ut! Leppeområdet må pleies og stimulers ved å stimulere naturlige fuktfaktorer unike for leppehuden for å plumpe og mykgjøre og forbedre teksturen! Hyaluronic Marine Collagen Lip Cushion er en innovativ og ny løsning for å gjenvinne de flotte leppen vi ønsker oss, fuktet, med volum og redefinert leppekant. Selvsagt helt fri fra mineralolje– fukter og beskytter den, fremmer konturene, sirkulasjon uten en seig følelse. Bruk den to ganger daglig, du vil se forskjell! Kr. 390,-

 

Fuktighetsspray har jeg i alle vesker!

 

IMG_4440 2

Thalgo Reviving Marine Mist Thalgo har også gode, rike kremer til tørr hud! I tillegg er denne fuktighetsprayen noe som skiller seg fra andre: Thalgo Reviving Marine Mist er et sjøvannskonsentrat som skal stimulere huden til å lettere oppta aktive stoffer.Den øker opptaket av de aktive ingrediensene du bruker på huden i tillegg til at den gir fuktighet. Denne tør jeg ikke slutte å bruke… Den aktiverer cellefornyelsen og virker oppfriskende som fuktspray gjennom dagen. Kr. 340,- (på bildet ser du en praktisk reise str. Prisen gjelder ordinær str.)

 

Maskedilla, selv på fjellet!

 

PCA SKIN Hydrating Mask Deilig, kremet, fuktighetsgivende og beroligende maske for tørr, sensitiv og sensitivisert hud. En av PCA skins bestselgende produkter. Kan gjerne ligge på over natten for svært dehydrert hud. Anbefalt kombinasjon med Hyaluronic Acid Boosting Serum for maksimal fuktighetsgivende effekt. Beroligende og mykgjørende maske med ekstrakter fra havremelk Huden får tilført og holder på viktige fuktighetseffekter i huden Roer ned sensitiv og rød hud, også anbefalt til hud med rosacea Dyp fuktighetsgivende effekt fra panthenol, glyserin og sodium hyaluronate (behandlet hyaluronsyre med mindre molekyler gir penetrertingsevne i huden) Kr. 750

PRORI LCA fx161 – Hydrofill Masque Dette er en deilig og avkjølende, fuktighetsgivende og opp strammende fuktighetsmaske. Påføres gjerne kald fra kjøleskapet på en varm, betent og irritert hud. Masken kan også påføres på øye og leppeparti.Den passer alle hudtyper. Huden fuktes og revitaliseres. Hudoverflaten plumpes og får økt volum. Fin også på arrdannelser, sensitiv og irritert hud. Den er deilig og sval og gir meg synlig mindre irritert hud og masse fuktighet. Masken inneholder: 2 % LCA Complex (1% Melkesyre, 1 % Vit A, C, E & Provit A), Sericin, algeekstrakter og er vannbasert- kan derfor prikke noe rett etter en kjemisk peel. Kr. 599,-

 

Produktene er levert som arbeidsredskap.