Jeg fryser på føttene året rundt! Og hendene… Jeg mangler ikke jern, det har jeg sjekket. Jeg har egentlig vent meg til å være kald og synes nesten det er ubehagelig om jeg blir for varm. Men nå har jeg i tillegg begynt å våkne på natten av at føttene er iskalde. Da er det helt umulig å få varmen uten å stå opp og ta en dusj,  bortsett fra når jeg husker å bruke disse produktene fra Gehwol, da fryser jeg aldri.

 

Typiske årsaker til kalde føtter:

 • Dårlig sirkulasjon. Trange sko eller sokker gir redusert sirkulasjon. Røyking gir også redusert sirkulasjon.
 • Arteriosklerose eller åreforkalkning, fører til at åreveggene kan bli helt eller delvis blokkert. Dette medfører nedsatt sirkulasjon.
 • Lite bevegelse i løpet av dagen gir også en generelt dårlig sirkulasjon i hele kroppen.
 • Arv
 • Lie fett på kroppen, fett isolerer og varmer.
 • Tidligere skader i føttene.
 • Nerver som ligger i klem.
 • Lavt stoffskifte.
 • LHL (likfingre) som er en sykdom hvor de små arteriene i huden trekker seg sammen og fører til mindre blodforsyning til de ytre lagene i fingre eller tær.
 • Diabetes, høyt blodsukkernivå over lengre tid kan ødelegge nervene vi har i føttene og føre til ekstremt kalde føtter.

Jeg har alltid hatt dårlig sirkulasjon, særlig i bena. Men jeg har altså funnet min redning i disse produktene fra Gehwol:

 

 

FUSSKRAFT RED Varmende – fotkrem for kalde føtter

GEHWOL FUSSKRAFT RED er en varmende pleiebalsam for tørre, kalde føtter. Veldig behagelig ved trette, medtatte og smertende føtter. Oppkvikkende kamfer, ekstrakter fra paprika og ingefær samt eteriske oljer av rosmarin og dvergfuru stimulerer blodsirkulasjonen og sørger for en behagelig varmefølelse. Denne kremen hjelper omtrent umiddelbart da jeg smører den på, og den holder meg varm gjennom hele natten. Hudvennlige intensive pleiestoffer styrker føttenes tørre og sprukne hud og gjør den glatt og smidig igjen. Den daglige pleie med GEHWOHL FUSSKRAFT RED varmer føttene, holder føttenes hud sunn og gjør den myk.

Et tips: Varmevirkningen forsterkes når du først unner dine føtter et Gehwol Fusskraft Warming Bath Concentrate

Dermatologisk testet. Også egnet for diabetikere.

Kr. 175,-

 

FK_Red_Normal_Skin_TB_75ml_GB_F

 

 

FUSSKRAFT Warming Bath

Fotbadkonsentrat med utsøkte urteekstrakter. Vitaliserer og varmer føtter og ben.
GEHWOL FUSSKRAFT Warming Bath Concentrate inneholder naturlige ekstrakter fra rosmarin og paprika samt en kombinasjon av vitamin E og et vitamin i B-gruppen. Alle tilsetningsstoffer trekker hurtig inn i huden og sørger for en spontan og vedvarende behagelig varme på føttene. Stoffskiftet stimuleres. Fotbadkonsentratet er drøyt i bruk og biologisk nedbrytbart. Finnes ikke bedre for iskalde føtter enn å tilsette denne i et fotbad!

Dermatologisk testet. Egnet for diabetikere.

Kr.  295,-

 

FK_Warming_Bath_Concentrate_FL_150ml_GB_F (2)-pp

 

 

 

Plages du med kalde ben?  Jeg planlegger å kartlegge når jeg fryser mer enn normalt på føttene, for å finne ut om det er noe jeg selv kan gjøre for å bedre situasjonen. For de fleste vil daglig mosjon og røykeslutt hjelpe. Hvis du ikke opplever bedring av dette bør du nok oppsøke en lege som kan hjelpe deg på rett vei. Opplever du en eller flere av disse symptomene sammen med kalde føtter må du oppsøke lege:

 • Nedsatt hårvekst på beina
 • Negleforandringer
 • Begynnende fot- eller beinsår
 • Tærne blir numne eller kalde
 • Tærne bytter farge til hvite eller blålige

 

 

 

 

Dette er ikke et betalt innlegg.