Jeg bruker masker ukentlig. Innimellom flere ganger i uken. Det er fordi masker fungerer som nødløsning når huden ikke spiller helt på lag, og det kan jeg bare innrømme at jeg ofte opplever.

 • Traumatiske hendelser påvirker hele kroppen og derfor også huden, det merker jeg veldig godt for tiden.
 • For lite søvn gir deg en redusert tid hvor huden reparerer skade fra dagen før. Jeg sover omtrent alltid for lite og har ofte behov for en «brannslukker» etter en urolig natt.
 • Huden min har høy talgproduksjon og en tørr overhud. Noen ganger vil jeg matte ned litt ekstra, mens andre ganger føler jeg for å tilføre masse pleie.
 • For at sminken skal sitte pent når jeg skal i et selskap bruker jeg ofte en maske tidligere på dagen som gir meg ekstra glød og jevner hudoverflaten. På denne måten vil sminken sitte bedre og vare lenger.

 

 

Hvordan velger jeg maske?

Det finnes masker i alle prisklasser. Deilige masker, morsomme masker og effektive masker. Jeg tester alt jeg kommer over. Men når jeg virkelig vil se effekt velger jeg alltid en litt mer aktiv maske, en med høyaktive ingredienser som jeg vet gir meg det resultatet jeg ønsker. Jeg har flere varianter på badet, nettopp fordi huden min trenger litt forskjellig pleie fra dag til dag.

PCA SKIN fremmer en sunn hud med vitenskapelig dokumenterte produkter. PCA SKIN er en pålitelig innovatør i utviklingen av svært effektive profesjonelle behandlinger og daglige pleieprodukter. Med masker fra PCA SKIN får du resultatorientert hudpleie som støttes av vitenskapen for å fremme en sunn hud.

 

 

Hvordan får jeg best resultat av en maske?

 1. Rens alltid huden først!
 2. Bruk gjerne en peeling tilpasset din hud som fjerner døde hudceller og smuss skikkelig, slik at masken får fri passasje.
 3. Noen masker vil ha god effekt av et serum på huden før masken legges.
 4. Påfør maske i hele ansiktet, som beskrevet på forpakning. De skal ofte virke i 10-15 min, men noen kan til og med ligge på over natten.
 5. Når masken er fjernet (vasket eller tørket av avhengig av maske) påfører du et serum og en krem tilpasset din hud.

 

Har du testet «multimasking»? Du kan blande to masker i hånden før påføring, for en litt annen effekt. Eller du kan legge hver enkelt maske i forskjellige områder, avhengig av hvordan hud du har i de forskjellige områdene, som vist på bildet.

 

Fra PCA SKIN velger jeg disse maskene:

PCA SKIN Hydrating Mask

Deilig, kremet,  fuktighetsgivende og beroligende maske for tørr, sensitiv og sensitivisert hud. En av PCA skins bestselgende produkter.  Kan gjerne ligge på over natten for svært dehydrert hud. Anbefalt kombinasjon med Hyaluronic Acid Boosting Serum for maksimal fuktighetsgivende effekt.

 • Beroligende og mykgjørende maske med ekstrakter fra havremelk
 • Huden får tilført og holder på viktige fuktighetseffekter i huden
 • Roer ned sensitiv og rød hud, også anbefalt til hud med rosacea
 • Dyp fuktighetsgivende effekt fra panthenol, glyserin og sodium hyaluronate (behandlet hyaluronsyre med mindre molekyler gir penetrertingsevne i huden)

Kr. 750

 

 

PCA SKIN Revitalizing Mask

Denne bruker jeg ofte…Dette er en perfekt maske om man føler seg grå og gusten og trenger en øyeblikkelig boost til huden. Denne kjenner du jobber. La den kun virke i 2,5 minutter. Litt prikking og lett svie er normalt da den inneholder svært aktive ingredienser.

 • Aktive papaya-enzymer blandet med vitamin E og honning beroliger og fukter huden
 • Antioksidanter fra grønn te holder huden beskyttet og sunn
 • Plumper huden
 • Resultatorientert og passer for alle hudtyper

Kr. 750

 

 

PCA SKIN Detoxifying Mask

Denne passer meg perfekt etter en fest eller en litt ekstra stresset periode. Den gir en mer levende, klar og strålende hudtone. Designet med japansk hvitt trekull og kaolin vil denne kremete ansiktsmasken  absorbere overflødig smuss, avgifte, og minimere utseende av porene. Påfør et tynn lag i hele ansiktet, hals og bryst. La masken ligge på til den har tørket. Masken blir lys grå når den er helt tørr. Fjern masken med varmt vann og myke sirkulære bevegelser.

 • Japanese White Charcoal – inneholder flere mineraler og absorberer olje og urenheter fra huden. Har evne til å rense selv de minste porene og er ekstremt effektiv for å avgifte huden
 • Kaolin – en leire som absorberer og renser huden og porer
 • Magnesium Aluminum Silicate – mineral som kommer naturlig fra leire som hjelper å holde på en klar og ren hudtone
 • Glycerin – fuktighetsgivende og emulgator som hydrerer og mykgjør huden

Kr. 750

 

 

PCA SKIN Purifying Mask

Denne masken peeler, avgifter og fjerner urenheter. Huden blir glatt, klar og strålende. Den nærer tykk, grå, dehydrert og stresset hud, normaliserer talgproduksjonen og klarner utbrudd av urenheter. Alle hudtyper vil ha stor nytte av denne masken foruten de som har en hyper-sensitiv hud. Jeg tåler godt aktive ingredienser og har ofte brukt denne masken før en av de andre maskene. Spør din hudterapeut om du kan gjøre det samme.

 • Alger avgifter og booster huden med fukt.
 • Clay Pumice (micro-fine) er en leire – avgifter og absorberer olje og urenheter.
 • Grape Seed Extract exfolierer forsiktig og fjerner talg og smuss fra overhuden.
 • Tea tree leaf olje virker antibakterielt og  fremmer en klar hudfarge.
 •  Lavender Oil virker beroligende

Kr. 750

 

Ikke vær redd for å bruke aktive masker på barn. Hvis de sliter med en hud i ubalanse kan de ha god nytte av en aktive maske. Den kan eventuelt ligge på litt kortere enn på en voksen hud. Barn som ikke sliter med huden trenger ikke så aktive produkter.

 

 

 

Produktene selges i hudpleieklinikker, les mer her: PCA

Dette innlegget er betalt, men erfaringen og meningene er mine private.