Er du en av de som sliter med tørt hår?  Jeg har i utgangspunktet ikke tørt hår, men på vinteren tørker jeg ut over alt. I tillegg har jeg en datter som har kronisk tørt hår. Det er hårtypen hennes, og ingenting som kan klippes eller behandles vekk. Det må bare tas hensyn til i valget av hårprodukter. Hun er derfor en perfekt prøvekanin når jeg vil teste produkter til tørt hår!Hvorfor har du tørt hår?

På vinteren vil tørt, varmt inneklima og kuldegrader ute gjør sitt for å strippe håret for fett og fuktighet, og før du aner ordet av det, er håret både tørt, slapt og livløst.  Det samme skjer faktisk på sommeren, men nå er årsaken sol, saltvann og klorvann. Våren og høsten er den eneste tiden hvor håret får litt ro. Men også da kan du selv utsette håret for skade. Dette tørker ut håret ditt:

 • Kjemisk belastning: Bruk av feil vaske- og pleieprodukter, eller for mye stylingprodukter, farge og bleking.
 • Mekanisk belastning: Bruk av mindre skånsomme kammer og børster, strikk, klemmer og spenner.
 • Termisk belastning: Bruk av fønere, rettetenger og krølltenger.


Hvordan pleie tørt hår?

De som sliter med tørt hår opplever at det er best å ikke vaske håret hver dag. De blir også veldig sensitive for hvilke produkter de bruker. Men hva med de som opplever tørt hår og fet hodebunn? Jo, de må ta omtrent de samme hensynene når de velger produkter og det kan hende de føler for å vaske håret litt oftere enn de med både tørr hodebunn og tørt hår. Du bruker annen sjampo til fet hodebunn, men til lengdene bruker du samme balsam og kur når lengdene er tørre.Tips til tørt hår med fet hodebunn:

Husk at hyppig vask med uegnet sjampo kan forstyrre hodebunnens balanse og dermed øke talgproduksjonen. Man bør også være forsiktig med bruk av for kaldt eller for varmt vann ved vask og pleie av hår, da dette stimulerer mikrosirkulasjonen i huden, hvilket deretter kan øke talgproduksjonenJoico Moisture Recovery til knusktørt hår

Moisture Recovery er en  fuktighetsrik pleieserie som gjenoppbygger og tilfører all den fuktigheten håret ditt trenger. Serien passer alle hårtyper, og kan fint kombineres med andre hårpleieprodukter. JOICO Mosture Recovery Treatment Balm en til to ganger i uken eller etter behov gjør underverker på tørre tupper. Moisture Recovery Shampoo og Conditoner kan brukes daglig.

Denne serien passer perfekt til mitt kombinerte hår og til min datters knusktørre hår. Vi opplever at Treatment Balm bør brukes med varsomhet om du ikke er svært tørr i lengdene! Jeg satt inn hele håret med den en gang og fikk det ikke ut på flere dager. I etterkant har jeg kun brukt den helt ytterst i tuppene og der er den helt unik! Min datter bruker denne i større deler av håret enn jeg kan gjøre, men fremdeles med varsomhet. Den reparerer all tørrhet!! Virkelig en brannslukker! De andre produktene kan med fordel brukes daglig av alle som opplever tørt hår. Produktene inneholder:

 • Bio-Advanced Peptide Complex™
 • Hydramine Sea Complex™
 • Gjenoppbyggende fuktighetsbehandling
 • Motvirker tørt hår som er vanskelig å style
 • Gjør håret fuktighetsrikt, mykt og medgjørlig

Moisture Recovery Shampoo: Shampoo for alle hårtyper som pleier, styrker og tilfører fuktighet til håret. Gjenoppretter fuktighetsbalansen og gir deg et sunt, mykt og medgjørlig hår. Anbefalt til alle hårtyper, spesielt tørre hår. Bevarer vitale væsker i håret og tilfører maksimal fuktighet. Hindrer uttørring. Fargesikker.
Moisture Recovery Conditioner: Conditioner for tørt hår som gir maksimalt med fuktighet, gjenoppretter fuktighetsbalansen og gir deg et sunt, mykt og medgjørlig hår. Pleier og styrker håret og bevarer fuktigheten hele dagen.
Moisture Recovery Treatment Balm: Intensiv fuktighetskur for tørt hår som gir fuktighet, elastisitet, mykhet og nytt liv til tykt, grovt og uregjerlig hår. Mykgjør skjellaget og gir glans. Rik på Oleic Acid (Omega-9) og Omega-6. Inneholder mykgjørende midler med rikelig av lipider. Har en blanding av 6 essensielle fettsyrer. Beskytter håret og gir det elastisitet.


Eksklusive Oribe Moisture & Control

Oribe ble grunnlagt av den kjente skjønnhetsprofilen og kjendisfrisøren Oribe og industriveteranene Daniel Kaner og Tev Finger med et mål om å skape et nytenkende hårpleiemerke som hadde den mest kresne kunden i tankene – fra valg av ingredienser til forpakningen. Luksuriøse Oribe har utviklet hårprodukter for spesifikke behov innen pleie og styling, men som har flere funksjoner enn en; en olje som gir hold eller en gelé som pleier –
Hverdagsluksus inn i hver minste detalj.Oribe Moisture & Control

Oribe Moisture & Control er egentlig laget til krøllet, tykt og tørt hår. Produktene egner seg likevel godt til knusktørt hår alene. De skal temme det tykke, tørre og uregjerlige håret – og det gjør virkelig disse produktene. De lover dette:

 • Dyptvirkende næring og intensiv fukt
 • Pleier og reparerer hår som er skadet av kjemisk styling, varmestyling og omgivelsenes uttørkende og skadelige effekter på håret og hårfargen
 • Gjør håret eventyrlig mykt, glansfullt, blankt og vakkert
 • Styrker og gjør håret lettere å gre
 • Motvirker og forhindrer frizz
 • Inneholder ingen parabener eller natriumklorid
 • Kan brukes i farget og keratinbehandlet hår
 • UV-beskyttelse for håret

Oribe Moisture & Control Shampoo: Shampoo for tykt og krøllete hår, som gir øyeblikkelig fuktighet og etterlater håret glatt, mykt og glansende. Mykgjør til og med det mest krøllete, tykkeste og hardeste håret, og etterlater håret glatt, mykt og kontrollert. Denne er super til tørt hår, men litt hund om du har fet hodebunn. Veldig fin til krøllet, tørt hår.

Oribe Moisture & Control Intense Conditioner : Denne ekstra dyptvirkende balsamen pleier umiddelbart og intensivt selv skikkelig grove krøller, reparerer skadet hår og gjør håret lettere å gre. Håret blir herlig blankt, silkeglatt og mykere enn noensinne. Denne gir fin næring til alle tørre hårtyper.

Oribe Moisture & Control Deep Treatment Masque : Beskytter det ytre laget og reparerer skadet hår. Dypt pleiende, flokeløsende og gjenoppretter elastisiteten. Motvirker frizz. For hår som trenger dyptgående pleie og reparere skader. Ren nytelse for tørre tupper eller lengder.
Oribe Moisture & Control Priming Lotion: Forenkler hårrutinene dine. Denne silkemyke leave-in-balsamen glatter umiddelbart ut håret og løser opp floker samt forhindrer skader. Vår ultra-hydrerende formel med cupuacu- og mangofrøsmør gir fukt og glatter ut for friskt hår og friske krøller som er klare for styling. En floketemmer!

Produktene er sponset som arbeidsverktøy