Er du en av de som sliter med tørre lepper? Lepper som ser ut til å gå i oppløsning?   Ikke så merkelig, med tanke på at leppene stadig utsettes for temperaturendringer. Det et frustrerende problem, som er vanskelig å gjøre noe med. Men det finnes hjelp!

IMG_8914

Hvorfor tørre lepper?

Huden på leppene er tynnere enn ellers i ansiktet og er derfor enda mer utsatt for irriterende elementer. På vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret med fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft. Fuktigheten formelig trekkes ut av leppene og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet. Har leppene allerede sprukket, forsvinner fuktigheten enda raskere enn du klarer å tilføre ny.

Leppene har heller  ikke den naturlige oljeproduksjonen som resten av ansiktet har.

Før

Gjør dette fore å unngå eller reparere tørre lepper:

Peel leppene: Ikke plukk av tørre flak fra leppene! Peel i stedet. Det finnes flere peelinger regnet til det sarte området på leppene. Resultatet blir så mykt og deilig! Peelingen inneholder ofte pleiende ingredienser i tillegg. Til og med leppestiften vi sitte bedre og se mye freshere ut etter en peeling.

Ha alltid pleie til leppene i nærheten: Ha alltid en god leppepomade i nærheten. En i alle vesker, en på badet, kontoret, skijakken, nattbordet og i bilen. På denne måten vil du alltid bli minnet på å smøre leppene.

Stopp vanntapet! Drikk masse vann! Bruk en luftfukter hjemme, slik at luften blir mindre tørr der.

Beskytt leppene i solen: Bruk SPF når du er utendørs! Leppene er alltid mest utsatt for hudkreft, grunnet den naturlige mangelen på fett og fuktighet. Huden er tynnere her og vi glemmer ofte å beskytte leppene mot solen. Sprukne lepper er enda mer utsatt for å få hudkreft, så det er viktig å bruke en leppebalm med SPF i dette området.

Ikke slikk på leppene! Selv om dette er lettere sagt enn gjort: forsøk å ikke slikke på leppene! Vannet du føler hjelper dine letter i et par sekunder vil trekke ut enda mer fuktighet og gjøre de tørrere på sikt.

IMG_6229

Kan man bli avhengig av leppepomade?

Det går rykter om at man kan bli avhengig av visse typer ingredienser i leppepomade. Det finnes ingen forskning som tyder på at dette stemmer. Det kan imidlertid oppfattes som avhengighet om du bruker en leppepomade som ikke behandler i dybden, men kun legger et lag utenpå leppene. Da må du jo smøre ofte for å bevare dette laget her. Bruker du et produkt som både beskytter på utsiden, men også trekker ned og behandler problemet i dybden så vil du oppleve å stadig bli mindre tørr og dermed få mindre og mindre behov for å smøre deg.

 NB! Vær likevel oppmerksom på at om du sliter med kronisk tørre lepper kan dette være et medisinsk problem og du bør oppsøke lege.

IMG_7087

Peeling til leppene

Akkurat som i ansiktet kan det være nødvendig å peele tørre lepper, for at de aktive ingrediensene i pleieprodukter trekker godt inn og gjør en forskjell. Jeg liker også leppepeeling fordi det umiddelbart plumper leppene og  etterlater de duggfriske.

IMG_7589

Sara Happ The Lip Scrub eliminerer tørr, flassende hud og gjør leppene myke og skinnende. Gir leppene en naturlig glans som vil forføre de fleste. Dekadent. Elegant. Fuktrik. Massèr litt skrubb på leppene med en fast, sirkulær bevegelse. Tørk bort med papir. kr. 229

IMG_7594

Sothys Gommage lip scrub Denne deilige skrubben med sukkerkorn etterlater mykere og mer behagelige lepper. Ideell til å forberede leppene før bruk av Gommage lip balm eller din vanlige leppestift. Bruk: Påfør en liten mengde av produktet på leppene dine og leppekonturen med sirkulære bevegelser, rens så av. Brukes 2 ganger i uken. Denne er helt nydelig! Kr. 399

Maske til leppene:

Ja, det finnes egne masker til leppene og de bør absolutt prøves! Bruk de samtidig som du bruker maske i ansiktet. De som er gelbasert kan du også sove med.

IMG_9197

Janssen Cosmetics Denne deilige masken gir de tørre, skjøre leppene dine en uimotståelig, silkemyk følelse – over natten. Leppene blir fuktige, regenerert og plumpet. Du vil elske den med det samme du tester den! SOS til tørre lepper: Perfekt til daglig pleie av tørre lepper, påfør et tynt lag. Masken kan legges under leppestiften. Virker best som maske over natten! Brukes etter rens. Ingredienser Sheasmør: Virker fuktighetsgivende, utjevnenede, mykgjørende og forhindrer huden å tørke ut. Solsikkevoks: Skaper en behagelig følelse på huden, og virker beskyttende. Candelilla Wax: Beskytter. Linfrøolje: Styrker barrierefunksjonen. Bomullsfrøolje: Rik på vitamin E, som beskytter huden. Parakressekstrakt (spilanthes acmella): reduserer uttrykkslinjer og glatter hudoverflaten. Hyaluronsyre: gir fuktighet. Kr. 447,-

IMG_7592

Sara Happ Sweet Clay Lip Mask Sweet Clay Lip Mask | Restore fra Sara Happ er en tykk og kremet leppemaske med «frosting»-konsistens, som pleier tørre lepper med bentonitt-leire og swertiamarin. Bruk: – Påfør en generøs mengde på leppene – La Sweet Clay Lip Mask virke i 2-20 minutter – Fjern produktet med en varm klut eller tørkepapir Kr. 379,-

Pleie til leppene

Når du bruker et produkt på leppene er det viktig at det ikke bare smører overflaten, men også trekker inn i huden på leppene. Der bør det tilføre og bevare fuktighet, samt reparerer barrierefunksjonen slik at ikke fuktigheten forsvinner ut igjen.

IMG_7597

Sothys Lip balm En smeltende og fuktighets- og næringsgivende formel for å nære og beskytte leppene. Bruk: Påfør på leppene så ofte som nødvendig. Nydelig følelse på leppene! Kr. 399

IMG_4476

Dr.D Gross Hyaluronic Marine Collagen Lip Cushion Hyaluronic Marine Collagen Lip Cushion er en cocktail av VoluMax Complex, hyaluronsyre, marine alger og antioksidanter som jobber sammen for å redusere fine linjer og rynker. Denne formelen gjenoppbygger naturlig volum, og virker reparerende på leppekonturene for å gi et sunnere utseende på leppene. Den glatte formelen låser inn fukt og gir langvarig fukt til tørre, skadede lepper. Når de essensielle proteinene i leppene brytes ned, avtar volumet og tettheten i leppene dine. VoluMax Complex stimulerer produksjonen av essensielle proteiner som forsterker fyldigheten, definisjonen og strukturen. En shot koffein øker sirkulasjonen, og gjenoppliver leppenes naturlige nyanse. Hyaluronic Marine Collagen Lip Cushion er dermed en anti-age leppebehandling som booster fuktighetsnivået samtidig som leppene næres. Skader fra ytre påvirkninger forebygges og behandles. VoluMax Complex, hyaluronsyre og marine alger hjelper til med å forynge leppenes overflate, styrke leppekantens utseende og øke fyldigheten for å få mykere og sunnere lepper.Kr. 390

Les mer om denne her:Dr. Gross

IMG_9945

eos Lip Balm Eos Tip Palm kommer i et uttale varianter. Jeg digger de! Har de i alle vesker, nattbord og en del skuffer.. Balmene er herlige leppepomader som tilfører rikelig med fuktighet og næring – for langvarig myke lepper. eos Visably Soft lip balms inneholder for eksempel mykgjørende oljer, fuktighetsgivende shea butter og de antioksidantrike vitaminene C og E. Noen av produktene inneholder solfilter, mens eos Crystal føles lett på leppen og holder leppene hydrert. Denne varianten inneholder Aloe Vera, kokos og olje fra avokado. 99% naturlig og fri for gluten, parabener og petrolatum. Prisen varierer noe, men ca 70 kr. stemmer stort sett.

Leppepleie med farge:

Hvis du gjerne bruker farge på leppene så sørg for at produktet også pleier og beskytter, slik kan du forebygge skade på huden i dette området.

IMG_7587

Sara Happ One Luxe Gloss :Nydelig rosa lipgloss fra Sara Happ som pleier leppene i tillegg til å gi en fin glans med shimmer. Føles ikke klissete, men myk og deilig på leppene. Kr. 229

IMG_8332

Babor Glossy Age Id Lip Colour er en leppestift med kremet tekstur og intensiv farge. Har en utfyllende effekt og er ekstra beskyttende takket være plantebaserte oljer av høy kvalitet. Gir leppene en naturlig glans og en klassisk finish uten å kladde. Kr 359

Produktene er sponset som arbeidsverktøy for å kunne lage dette innlegget.