Menns hud er generelt fetere, grovere og tykkere enn kvinners. Årsaken til dette er at det mannlige kjønnshormonet, testosteron, påvirker huden. Testosteron påvirker talgproduksjonen, og gjør at menns hud produserer mer talg. Testosteronet forårsaker også økt tykkelse av overhuden og lærhuden, samt økt hårvekst i ansiktet, Dermed er deres hud mer utsatt for urenheter og kviser. Testosteron påvirker også produksjon av kollagen.  

Siden testosteronet øker produksjonen av talg fra talgkjertlene, som smører og beskytter huden, føler ikke menn at de trenger noen fuktighetskrem. Talg smører huden, men gir ingen fuktighet eller beskyttelse. Behovet for en krem er dermed like stort hos en mann som en kvinne.


Det er ofte en terskel for menn å ta vare på huden sin, men når de får noe som virker er de solgt!

Nupper og barbering

Barbering er en tøff behandling for huden, som kan føre til irritasjon og kløe. Små betennelser i hårrøttene kan oppstå etter barbering, disse viser seg som nupper i huden, ofte med gul tupp. For å unngå slike problemer anbefales det at barberingen skjer like etter at ansiktet er vasket, mens hårene fremdeles er myke. Gjerne etter en varm dusj. Menn som bruker høvel bør alltid bruke en god barbergel, som gir fuktighet og forebygger unødig slitasje. Skyll med kjølig vann etter barbering, for å lukke porene. Barberingen avsluttes best med en god, pleiende fuktighetskrem eller balm.

Inngrodde hår er et annet problem menn kan oppleve i forbindelse med barbering. Dette kan forebygges ved bruk av en god skrubb beregnet på ansiktet. Menn som også sliter med uren hud bør få hjelp til å velge riktig peeling til deres hud.Hudaldring på menn

Menn har tykkere og fetere hud med større produksjon av kollagen, derfor viser aldringstegn seg som regel senere hos menn enn de gjør hos kvinner. Det er likevel viktig at menn forebygger tidlig hudaldring. Bruk en krem og solfilter. Undersøkelser viser at de som oftest blir solbrente i Norge er voksne menn. Solbrenthet kan gi økt risiko for hudkreft. 


Doctor Babor PRO er en nylansert og høyaktivt linje fra Babor. Den passer perfekt til både menn og kvinner! Menn elsker den fordi de få høyaktive produkter som gi resultater, på i ikke-jålete forpakning.

Rens til menn

Rens er viktig for å få vekk smuss og overflødig talg som kan forårsake urenheter. De fleste menn foretrekker en genrens som kan stå i dusjen. En som skummer godt og føles som en dusjgel. Sliter du med nupper eller kviser kan rensen med fordel inneholde glycol- eller salisylsyre. Bruker du rensen før du barberer deg, vil du forberede huden og hårene til barbering og derfor oppnå et jevnere og bedre resultat.


Dr. Ankerstjerne er en helnorsk serie som selges på nett. Allerede der en mannen solgt. I tillegg har de aktive ingredienser og lette konsistenser. Min mann elsker disse produktene, særlig rensen!

Skrubb til menn

En god peeling fjerner talg, fett og døde hudceller. Dette reduserer tilstopping av porene og innkapslet talg, som kan føre til kviser og inngrodde hår. En peeling med korn gir økt sirkulasjon og en god følelse i huden. En peeling med glycol- eller salisylsyre vil virke perlende uten at du skrubber. Er du i tvil kan du få hjelp av en hudterapeut når du velger produkt.


Hvis du ikke vil bruke peeling med korn eller syrer, passer denne supert! Dermalocia Daily Resurfacer lysner og jevner hudtonen, skal ikke vaskes av. Den gir en nøyaktig dose av alfa- og betahydroksisyrer (AHA og BHA) og enzymer. m´Mykgjør huden og bidrar til å redusere tegn på for tidlig aldring uten irritasjon eller rødhet. Lysnende risekstrakt bidrar til å gi en jevnere hudtone, mens rooibos og grønn te binder fuktighet for å minimere synligheten av fine linjer. Du tørker bare over med denne etter rensen er fjernet – enten hver dag eller ved behov.

Krem til menn

Siden menns hud ofte er noe fetere, vil lette ansiktskremer, eventuelt lotion, i mange tilfeller være det beste valget. På vinteren kan den lette kremen byttes ut med en tyngre, om du merker at huden er mer tørr. Menn kan med fordel bruke mer aktive ingredienser, som A-vitamin. De trenger ikke nøye seg med produkter som bare luker «mann», velg heller effektive produkter.


ENVIRON er en innovativ og prisbelønt a-vitaminbasert hudpleieserie. Den har tatt verden med storm. Serien er utviklet av hudlege Dr. Des Fernandes som har forsket på a-vitaminets betydning for en sunn og frisk hud. Serien baserer seg på syrebehandlinger i klinikk i kombinasjon med hjemmeprodukter med bl.a høye nok doser av a-vitamin til at huden kan dra nytte av det. Serien gir fantastiske resultater, spesielt på akne, store porer, tørr og sliten hud, linjer og rynker. Disse produktene er godt likt av menn. De lukter ikke og de virker uten å klisse.

Biotherm Homme Sensitive Force Balm er daglig fuktighetspleie spesielt utviklet til sensitiv hud. Den roer huden og gir langvarig beskyttelse. Produktet er beriket med Life Plankton og botaniske ingredienser som hjelper huden med å komme seg etter dagens påvirkninger. Denne er super til de som sliter med sensitiv hud etter barbering eller stive skjortekrager.

Ikke bruk baberskum!

Mange menn opplever å få en sensitiv, sår og fuktighetsfattig hud etter barbering. De bør bruke produkter under barberingen som beskytter huden og ikke virker uttørrende. Vanlig barberskum er alkalisk og har en tendens til å tørke ut huden.

Bad Norwegians er laget av nordmenn i Skandinavnia. Denne serien er for lengst stueren hos menn og mye skyldes nok den maskuline looken og den friske følelsen på huden. Kremene føles tom en touch av tigerbalm og alle produktene er lett å forså og lett å bruke.

Det helt nyeste tilskuddet til denne serien er et produkt som gjør det mulig, og behagelig, å kutte ut ordinært barberskum.