Røde nupper, utslett og irritasjon ved barbering er ganske vanlig for menn. Mange sliter med dette innimellom, andre opplever at det sjelden er ro i huden. Barbering er selvfølgelig ikke en hudvennlig behandling, men det er likevel mulig å gjøre dette så skånsomt som mulig for huden.Hvordan barbere uten å irritere huden?

  • Unngå slitt høvel! Et slitt og skittent blad øker risikoen for kutt og irritert hud. Husk å bytte hver 3-4 gang er anbefalt) Husk alltid å rense godt  hver gang du bruker den.
  • Forbered huden! Dette utgjør faktisk en større forskjell enn du tror. Bruk alltid en «pre-shave»  når du barberer deg, og helst en som innholder kamille eller lavender-ekstrakter som reduserer rødhet. Dette produktene mykgjør hårene og vil gjøre barberingen mer skånsom.
  • Bruk en barberingskrem eller gelé! Dette gir en mer skånsom barbering for huden. Mange av disse produktene inneholder også peppermynte og andre ingredienser som kjøler under barbering.
  • Barber deg før du legger deg! Da kan huden heles over natten, og du kan bruke beroligende krem som gjør lindringen og behandlingen om natten. Dersom du må barbere deg på morgenen, gi huden din minst 15-20 minutter hvile før du kler på deg
  • Ikke tørr-barber! Dette irriterer huden aller mest. Hvis du, derimot,  barberer deg i dusjen, vil varmen og vannet åpne porene og mykgjøre hårene, slik at du kan få en tettere og lettere barbering.


David Beckhams første globale groomingvaremerke, HOUSE 99, er en komplett samling av 21 innovative produkter innen hudpleie, hårpleie og grooming. House 99 står for grooming med en miks av britisk frisørkultur og stil med hår, hud, skjegg og en skvett tatoveringskreativitet.
I serien finner du et tyvetalls produkter innen grooming utviklede for å erobre enhver stilambisjon. Noen av nøkkelingrediensene i produktene er quinoa og spirulina, som er spesielt utvalgte av Beckham selv for deres velgjørende karakter. David har vært svært til stede i alle ledd av produksjonen og jeg må si at dette er en herreserie jeg absolutt kan gå god for!

Mindre nupper, rødhet og inngrodde hår

  • Ikke barber deg hver dag: Gi huden pause og mulighet til å lege seg selv.
  • Hva bruker du på huden? Produktene bør inneholde kjølende, mykgjørende og betennelsesdempende ingredienser som aloe vera, kamille og lavendel.
  • Fuktighet! Huden din vil ha fuktighet! Helst et parfymefritt produkt, for å unngå irritasjon.
  • Bruk gjerne et anti-akne produkt eller et beroligende produkt basert på Aloe. Dette vil forebygge nupper og inngrodde hår, irritert og rød hud. Irritasjon reduseres.


MENN fra Janssen Cosmetics tilbyr kraftige, effektive formuleringer som synlig og påtakelig skal forbedre hudens utseende. De er praktiske og lett å bruke og lages i trås med Janssens filosofi om å tilby hudpleie til alle utfordringer.