Når du ikke har problemer med føttene dine sitter det langt inne å pleie de forebyggende. Jeg lover deg at det er verdt et forsøk. Og jeg vet, av erfaring, at det minste litte problem med føttene er så begrensende. Det koster så lite. Her kan du lese hvordan du kan ta vare på føttene, akkurat så avansert som du vil ha det.

 

 

Fotpleie for «nybegynnere»:

Hvis du ikke orker tanken på å smøre føttene en gang daglig kan du gå for en spray. Enklere blir det ikke! Herbal lotion, eller Caring Foot spray. Forfriskende og kjølende, som myker opp hard hud og forebygger kløe og sopp. Inneholder eteriske oljer fra rosmarin, dvergfuru og lavendel. Karbamid, allantoin og mentol er viktige virkestoffer. Bare å spraye på! Litt avhengig av doseringen kan man smøre det litt inn, la det lufttørke litt, eller ta på seg strømper/sko rett etter spraying.  Enkel måte å ta vare på huden! Super for gravide etc, som sliter med å bøye seg ned til føttene.  

 

IMG_0636

 

Enkel fotpleie:

Smøring av føttene en gang i blandt kan vel alle få til? Kanskje får du til og med smurt de en gang hver dag? Gehwol har mange alternative fotkremer, så du kan finne akkurat den som passer deg. Jeg er glad i Fusskraft Grønn! En forfriskende krem for normal til svett hud, som kan brukes av alle. Den inneholder eterisk olje fra dvergfuru, som er et typisk kjennetegn for flere av Gehwol produktene. Den trekker hurtig inn, og er også et typisk «mannfolk produkt». Den har gode pleiestoffer i seg, som sheasmør, jojobaolje og aloe vera. Den er derfor lettere i konsistensen enn noen av de rikere Gehwol kremene. Egner seg utmerket som daglig krem, og super å smøre seg med på morgenen før jobb og aktiviteter. Den inneholder også Deozink, som forebygger svette, vond lukt og soppangrep! Det rette valget når man skal ha på seg tette sko en hel dag.

 

IMG_0641

 

Fotpleie for deg som ønsker å gå «all-in» hjemme:

Føler du deg hjemme i denne kategorien så ønsker du nok både fotbad, fil og fotkrem til hjemmebruk. Gehwol har 6 forskjellige fotbad, jeg er veldig glad i Refreshing bath som er kjølende, oppfriskende og mykgjørende på hard hud. Karbamid og algeekstrakter gir masse fuktighet til huden, og sørger for at den holder seg myk og smidig. Å ta fotbad regelmessig er en enkel forsikring og behagelig måte å ta vare på huden din. Det forebygger sprekkdannelser, sår og tørr hud.

Når fotbadet og filingen er gjort anbefaler jeg Leg Vitality, og/eller med. Express foam. Leg Vitality trekker fort inn i huden, og gir et glatt og smidig resultat. Avokadoolje, algeekstrakter og vit-E gjør godt for tørr og flassende hud. Hamamelis motvirker irritasjon, og virker styrkende og støttende på svake kapillærer. En vitaliserende krem for fot og legg.

Express foam er et nydelig alternativ for de som vil ha et duftfritt produkt med en coctail av gode fuktighetsstoffer. Et skum bestående av nattlysolje, Moor-planteekstrakt, Karbamid og Avokadoolje gir huden masse fuktighet, beskytter, forebygger hard hud og sørger for celleregenerering. Kan smøres på hele kroppen, trekker fort inn og føles ikke klissete.

 

IMG_0635

IMG_0640

 

Fotpleie til deg som sliter med eksemhud, psoriasis eller generelt ikke frisk hud: 

Hud som har en sykdom, er spesiell sensitiv, er i ubalanse, er ekstrem tørr og sår trenger spesiell pleie. Å ha en hudsykdom betyr å ha en hudtilstand som hele tiden er i forandring med gode og dårlige perioder. Litt som Berg- og dalbane. Ph verdien i en «syk» hud er som regel annerledes enn frisk normal hud. Det er da viktig med produkter som virker beroligende, demper kløe, har anti-inflammatorisk effekt, demper rødhet, gir nok fuktighet som trekker ned til de dypeste hudlagene og tilfører passe med fettstoffer uten at det føles tettende og tungt. Det er også viktig å få huden til å bli mer motstandsdyktig.

Gehwol med. Sensitive er en spesialkrem for disse tilfellene, som inneholder bl.a mikrosølv. Dette legger seg som et beskyttende lag, og virker klødempende, reduserer rødhet og beskytter mot infeksjoner. Den er lett i konsistensen, og føles meget behagelig på huden. Den har fuktighet og pleiende egenskaper, som balanserer huden.   

 

IMG_0645

 

Jeg går selv jevnlig til fotterapeut og anbefaler alle å gjøre det. Da har du full kontroll på eventuelle ulumskheter du ikke selv ser underf foten, og det er letter for deg å holde det ved like selv. Jeg går hver 8. uke på vinteren og hver 4. uke på sommeren.  

Du vil aldri angre på at du tar vare på føttene dine!

 

IMG_0721

 

 

 

Innlegget er sponset, men dette er mine favoritter fra Gehwol. Vær oppmerksom på at serien er stor og at det finnes produkter til enhver smak.