Gensammensetningen er ikke nok til å forklare verken vårt indre eller ytre. Det er viktig å studere om genene er skrudd av eller på i tillegg.  Omsorgssvikt, mobbing, røyking og kosthold kan påvirke genene våre, og til og med føre videre avskrudde gener. Ordtaket om at alt ligger i genene, er dermed en sannhet med store modifikasjoner. Alle levende organismer er produkter av arv og miljø, og ved å modifisere genene, påvirker miljøet i stor grad hvor mye et gen bestemmer en organismes egenskaper. I de senere årene har det blitt klart at disse miljøeffektene ikke bare kan overføres fra celle til celle gjennom celledelingen, men også til neste generasjon gjennom kjønnscellene. Dette kalles epigenetisk arv.

Miljø og livsstil akselererer hudaldring langt utover hva ditt eget DNA dikterer. Forskning viser at over 50% av synlige aldringstegn skyldes miljø, som inkluderer blant annet sol, forurensning, klima, søvn, diett og stress.

Genetisk aktivitet kan faktisk kontrolleres, enten det skjer ved livsstil, kosthold eller av aktive stoffer som tilføres kroppen eller huden.

 

Female hands with cosmetis cream over dna and molecules background.

 

 

Epigenetikk i hudpleie

Miljøet kan påvirke vår biologiske alder helt ned på cellenivå, det betyr at genetikk ikke alene er utslagsgivende for hudens helse og utseende, men at dette faktisk kan påvirkes utenfra. Hva betyr det med hensyn til hudaldrinag? Den gode nyheten er at gener ikke bestemmer alt: bare ca. 30% av aldringen er genetisk forhåndsbestemt. De resterende 70% kan påvirkes av livsstil og av det vi absorberer gjennom maten vi spiser, samt gjennom aktive ingredienser som leveres til huden. Våre levekår bestemmer derfor i stor grad hvordan vi eldes. Hvis vi lykkes med å holde de gode celleegenskapene aktivert over lengre tid, eldes vi langsomt. Derfor er våre gener ikke vår skjebne, som tidligere har blitt antatt. Det er langt mer et spørsmål om hvordan vi klarer å aktivere de gode celleegenskapene. For å si det enkelt: Hvis du kan «flippe» cellebryteren, vil du eldes saktere.

 

æyekrem2

 

Babor Skinovage

En hudcelle har samme underliggende DNA som en for eksempel en levercelle, men det kan oppfylle helt forskjellige oppgaver fordi byggeblokkene er «slått på» annerledes. Hvilke byggesteiner som er aktivert, er ikke bestemt utelukkende av våre gener. For det meste kan vi påvirke dette selv.Alle produktene i denne linjen til Babor er basert på forskning på epigenetikk. EpigenTech Power Peptide, som brukes i alle SKINOVAGE-produkter sikrer at informasjonen som er ansvarlig for å opprettholde ungdommelig hud, kan transkriberes og oversettes til handling over en lengre periode, nede i huden. Dette holder celler ungdommelig og aktive over lengre tid.

Babor Intensive Repair Cream

Dette er et produkt fra denne linjen som er spesielt aktuelt nå og samtidig spesielt reparerende. En ekstra rik krem som stimulerer hudens regenerering. Kremen stimulerer cellefornyelsen og er optimal for pleie av arr. Resultatet gir en glattere hud med forbedret utseende på arr.

 • EpigenTech Power Peptide er en nøkkelingrendiens som hindrer epigenetisk aldring ved å forlenge cellens mulighet til transport av informasjon som er  ansvarlig for å opprettholde en ungdommelig funksjon i huden. dette betyr at hudcellene jobber «som ungdom» lenger. Sterkere celler fremmer hudhelse og en ungdommelig glød.
 • Biogen Plant Extract støtter regenereringen
 • Gelée Royale: bidronningens fôrsaft fremmer regenerasjon
 • Kakaosmør pleier huden smidig
 • Sesamolje, maisolje

Kr. 920

 

IMG_9757

 

Dermalogica Phyto-Nature Serum

Phyto-Nature Firming Serum er et tofase-serum som stimulerer hudens naturlige funksjoner. Spenst, struktur og glød forbedres både umiddelbart og på lang sikt. Peptider og urteekstrakter bidrar til å motvirke synlige tegn på aldring, og camu camu og hyluronsyre gir en volumeffekt på huden og fine linjer jevnes ut.

 • Biomimetiske peptider, safirbundet for å gi stabilitet og biotilgjengelighet i huden, øker fibroblastaktiviteten i cellene og virker oppstrammende.I tillegg stimulerer de hudens egne «ungdomsproteiner» og reduserer proteiner som trigger aldring.
 • Camu Camu fra Amazonas, bærekraftig høstet fra Peru, gir langvarig glød. Denne superfrukten blir også kalt «ungdomsfrukten», og inneholder 60 ganger mer vitamin C enn appelsin. Camu Camu har blitt villhøstet av urbefolkningen i over 700 år for å fremme god helse og et langt liv.
 • Ekstrakt fra Marokkansk Steinrose, en ekstremt hardfør plante som har evnen til å spire selv etter brann, bidrar til å
  nøytralisere skadelige frie radikaler.
 • Grønne kaffebønner fra Madagaskar jobber sammen med hudens mikrobiom og gir energi til huden samtidig som den reduserer synligheten av linjer og rynker

Kr. 2245

 

IMG_7544

 

One.gen / 0,1

Michaela Karlsson fra  Young Skin AS jobber med One.gen / 0,1 som tilbyr en ny dimensjon innen hudpleie, med analyse av ditt eget unike DNA. Det bestemmer hudens spesifikke behov, og retter seg mot dem med personlig, høyteknologisk genomisk hudpleie. De aktive ingrediensene i ditt skreddersydde eliksir balanserer hudens svakheter og fremmer hudens beste egenskaper.

Jeg tror ikke vi er helt i mål enda, sier hun. Da skulle vi i teorien kunne kurere kreft og leve evig. Endringer i genetikk er ikke noe som skjer plutselig . Det krever gjentatt eksponering for en stimuli, som feks forurensning, kosthold eller forskjellige livsvaner. Vi kan imidlertid nå langt med de rette ingrediensene:

 • Peptider hemmer eller stopper noe fra å skje eller motsatt får noe til å skje.
 • Antioksidanter vil  bevare cellene og øke dess levetid og således da DNA vårt. Dette er ingredienser som jobber på cellenivå og som gir instrukser til nøyaktig de cellene som trenger å få beskjed.
 • Growth factors er også en veldig effektiv ingrediens her som får cellene til å jobbe og fornye seg

Les mer om den fantastiske hudpleien med One.gen / 0,1 her: DNA Hudpleie

 IMG_7350

Inneholder produktspons