Jeg har vært hektet på lymfedrenasje siden jeg fikk det første gang for 20 år siden. Lymfesystemet jobber sammen med blodsirkulasjonssystemet og renser kroppen for avfallsstoffer, overflødig veske og fett. Det hjelper kroppens immunforsvar, stoffskiftet, samt hydrerer huden. Det er innlysende at lymfesystemet er viktig for en velfungerende kropp og hud. Jeg har alltid hatt en dårlig sirkulasjon og dette merker jeg på både huden min og kroppen. De siste årene er det bena mine som lider mest under dette, til tider er de så vonde at jeg så vidt kan komme bort i huden uten at det er veldig smertefullt.

 

lymfedrenasje

Lymfedrenasje går i retning oppover og utover. Slik tømmes lymfen effektivt.

 

Har du dårlig lymfesirkulasjon?

Noen av tegnene på nedsatt lymesirkulasjon kan være tretthet, lav energi, nedstemthet, søvnproblemer, fordøyelsesproblemer, lett for å fryse, hodepine, ømhet i armer og bein, hevelser/ødem, overvekt og redusert immunforsvar.

Redusert lymfesirkulasjon kan også føre til hudproblemer som poser under øynene, akne og følelse av å bli oppblåst. I kroppen vil fett og avfallsstoffer samle seg og danne fibroser under huden som viser seg som cellulitter. Det er ofte vondt å ta på kropp og hud der det er dårlig lymfesirkulasjon og til slutt kan du oppleve problemer med ledd og muskler. 

 

IMG_5204

Bevegelse er mitt bidrag i hverdagen, treningen holder lymfesirkulasjonen i gang. I tillegg velger jeg trapper og jeg går mye mellom møter. Det holder dessverre ikke alene alltid, men uten en del bevegelse hver dag verker hele kroppen.

 

Hva kan gi deg dårlig lymfesirkulasjon?

 • Uheldig livsstil. 
 • Langvarig stress, hormonell ubalanse, bruk av medisiner, for mye hard trening og dårlige matvaner er en påkjenning for lymfesystemet. I disse tilfellene lages det enda mer avfallsstoffer som skal gjennom lymfesystemet, de hoper seg opp og lymfesystemet stagnerer.
 • Operasjoner eller skader 
 • Dette skaper stans i lymfesystemer, det dannes væskeansamlinger som igjen fører til hevelser / ødem.
 • Raskt vekttap 
 • Fettceller og væske bli liggende igjen mellom cellene og vokse sammen til et fettvev. Det viser seg ved at enkelte kroppsområder som ikke minsker i omfang.

 

IMG_5081

Kaldt og varmt vann om hverandre setter i gang sirkulasjonen. Hvis du i tillegg masserer med lett trykk oppover og utover tømmes lymfen i tillegg.

 

Hva gjør lymfedrenasje?

Lymfesystemet har ikke egen pumpe, det aktiveres ved å puste dypt og ved bevegelse. Siden vi ikke beveger oss nok i dagens samfunnn sliter mange med redusert lymfesustem. Det kan være behov for lymfedrenasje for å hjelpe systemet litt. 

Lymfedrenasje stimulerer lymfesystemet til å øke transporten av overskuddsvæske og slaggprodukter fra vevet tilbake til blodbanene for å renses og transporteres ut av kroppen via urinen.

Allerede etter første behandling kan du føle at du fått mer energi, overskudd, økt forbrenning, bedre fordøyelse og bedre søvnkvalitet. Etter hvert vil du merke at immunsystem forbedres og du blir f.eks. mindre forkjølet.

Dersom kroppen blir kvitt overflødig væske blir huden fastere og glattere, hevelser reduseres, musklene får bedre tonus og cellulitter synes mindre.

 

IMG_9834

Gerd Steinheim har jobber med LPG og lymfedrenasje i en årrekke og er en av de med mest erfaring på dette området i landet.

 

Hva gjør lymfedrenasje for huden i ansiktet?

Lymfedrenasje er en mild massasje som forbedrer fjerning av avfall og lymfe, stimulerer dannelsen av nye lymfekar, organer gjøre bedre arbeid og fremmer cellefornyelsen. Akkurat som i resten av kroppen. Når huden og kroppen fungerer normalt vil du oppleve en god hudhelse, som betyr regulert talgproduksjon, mindre tørr hud og bremset hudaldring. Lær noen teknikker du kan bruke hjemme her: Lymfedrenasje

 

IMG_9836

Huden i ansiktet elsker lymfedrenasje!

 

Lymedrenasje kan hjelpe om du sliter med dette:

 • Ved overvekt
 • Hevelser / ødem i armer og bein
 • Etter operasjoner eller skader (spesielt etter brystkreftoperasjon)
 • Etter raskt vekttap
 • Fibromyalgi o.l. om du har ømhet / vondt i kroppen, spesielt når det flytter seg rundt i kroppen
 • Tilstander som skyldes dårlig immunforsvar (ofte forkjølelser, bihulebetennelser, influensa, verk i kroppen o.l.)
 • Cellulitter, appelsinhud.
 • Lett å få “treningsverk” (stiv og støl) og hodepine etter trening
 • Hevelser i halsen, armer, ben og fingrer
 • Stivhet / vondt / brennende følelse i kroppen og føttene etter å være stille
 • Søvnproblemer
 • Svimmelhet, hodepine
 • Nummenhet i fingrer, armer
 • Kramper og / eller pirringer i bein.
 • Nedstemthet, depresjon, apati
 • Følelsen av å være oppblåst, spesielt etter trening
 • Problemer med å gå ned i vekt
 • Vanskelig å slappe av, indre uro

 

IMG_9835

Vondt når det er nødvendig….

 

Akkurat nå får jeg min lymfedrenasje med LPG hos Beauty Studio Det var sinnsykt vondt da vi startet, men etterhvert som vi hadde holdt på en stund blir det mindre smertefullt. Jeg kjenner på hele kroppen at den fungerer bedre, huden har en bedre glød og bena mine er mindre smertefulle. Jeg blir overlykkelig hvis jeg i tillegg kan utsette cellulittene litt, da dette ofte dukker opp ved sirkulasjonsproblemer. Lymfedrenasje kan også utføres manuelt og du får det i en eller annen for på alle SPA og klinikker. Verdt å prøve, synes jeg!

 

 

Behandlingen er ikke sponset