Hvordan vet du at du bruker det beste hudpleieproduktet for din hud? Det er så mange god e alternativer på markedet. Det finnes ikke kun en serie som passer din hud. Vi merker ganske raskt når vi synes vi får fremgang av produktene, men når vet du om du bruker feil produkt? Kan det hende produktet du har kjøpt gjør mer skade enn nytte. DET er faktisk ganske enkelt å finne ut.  Når jeg velger ut produkter  jeg vil teste er jeg så heldig at jeg vet hvilke ingredienser jeg skal se etter. Jeg vet også at jeg må gi produktene en sjanse. Du kan ikke avfeie et produkt etter et par dagen, du må gi det noen uker før du ser hva det virkelig gjør med huden din.
Det finnes likevel noen helt klare tegn på at huden ikke får det den trenger:

 

Photo of a cheerful beautiful young amazing woman posing isolated over white background wall holding cream take care of her skin.

 

Kløe og rødhet

Noen produkter gir en lett rødme i et par minutter etter påføring, dette er ok. Hvis du derimot opplever lengre rødme og kløe samtidig har du sannsynligvis reagert allergisk på noe i produktet. Det vanligste å reagere på er duftstoffer eller konserveringsmidler, men du kan også reagere allergisk på andre ingredienser.
Er du usikker på om du tåler et produkt kan du selv utføre en patch-test: test en liten mengde produkt på innsiden av armen for å se etter reaksjon, før du påfører det i hele ansiktet.

Brennende følelse og ekstrem rødhet

Når du påfører en peeling er det normalt å kjenne litt lett kløe og se litt rødhet i huden. Hvis dette, derimot, utvikler seg til en ekstremt brennende følelse og kraftig rødme kan det være et tegn på at du bruker et produkt som er for sterkt for deg. Noen føler at dette er et tegn på at produktet virker godt. Det kan til en viss grad stemme. Produktet virker, men om du bruker et produkt som virker FOR kraftig så vil du ikke få noe godt resultat. Dette medfører i stedet at hudens beskyttelsesmekanisme settes i gang; huden produserer dermed mer talg og flere døde hudceller. Dette produktet bør du ikke fortsette med!

 

people, healthcare, dermatology, allergy and skincare concept - unhappy woman suffering from face inch over blue background

 

Flassende, stram hud.

Har du en tørr hud og går til innkjøp av mattende produkter som skal redusere blankhet i huden, gjør du en stor tabbe. Huden vil bli tørr og småflasse, i stedet for å bli myk og smidig. Det samme skjer om du har en fet hudtype og kjøper en veldig rik, tung krem. Da vil du mest sannsynlig oppleve en økt talgproduksjon og en veldig blank hudoverflate.
Opplever du ekstrem tørrhet og flassing skyldes dette ofte at du overdriver bruken av syrer i produktene dine. Eller rett og slett peeler huden for ofte. Fortsetter du denne behandlingen vil du skape en kraftig forstyrrelse og irritasjon i huden som vil ta lang tid å reparere. Med det samme du opplever rødhet og flassing bør du stoppe behandlingen du holder på med og la huden få ro en stund. Det betyr; ingen peeling eller syreholdige produkter før huden er helt i balanse igjen. Se gjerne over innholdsfortegnelse på alle dine produkter slik at du er helt sikker på hva du skal ta en pause fra. Spør din hudterapeut om du trenger hjelp! Når du vil innføre slike produkter igjen er det viktig at du ikke sikter mot like kraftig behandling og at du trapper opp med disse produktene. Rensen med syre som du elsker kan kanskje brukes 3 ganger i uken, i stedet for hver dag?

 

Young female looking at her face in mirror

 

Obs! Noen produkter og behandlinger, som Retin-A og kjemiske peelinger SKAL gi en flassende og litt stram hud en periode. Dette får du beskjed om på forhånd og denne reaksjonen gir seg etter hvert. Alle andre produkter og behandlinger som gir denne følelsen er mest sannsynlig feil for din hud.