Serum, krem, øyekrem, primer, foundation og rens. Det er ikke rart det kan bli forvirrende å vite rekkefølgen for påføringen av alle disse produktene. Ikke nok med det! Jeg hører også stadig feil informasjon fra «de som bør vite dette» og det hjelper jo ikke. Hudpleie skal verken være komplisert eller ta lang tid, er du i tvil anbefaler jeg alltid at du følges opp av en hudterapeut. Jeg skal likevel gi deg en enkel oversikt over når du skal gjøre hva i din hudpleierutine:

 

smøre krem liten

 

Hva skjer om du ikke påfører akkurat i denne rekkefølgen?

Det vil stort sett ikke skje noen skade ved feil påføring, med du kan risikere at produktene rett og slett ikke vil virke like godt.  Når det er sagt finnes det også  ingredienser som ikke skal brukes sammen, enten fordi de bremser hverandres effekt eller fordi de sammen kan skape kraftige reaksjoner. Er dine produkter ment til å brukes sammen vil det gi best effekt på huden om de brukes i riktig rekkefølge.  På morgenen kan synet av serum, krem, øyekrem, SPF og makeup få deg til å droppe alt i ren forvirring. Ikke fortvil!

En hovedregel er at det letteste produktet skal på først og SPF skal alltid på til slutt, under makeup.

 

Closeup portrait of beautiful young woman with towel on head isolated on gray background, enjoying day spa, beauty treatment concept

 

Er du usikker kan du stille deg selv disse spørsmålene:

  • Hvor rask trekker produktet inn etter det er påført huden?
  • En konsistensen på produktet lett etter tungt?
  • Hva skal produktet gjøre for huden din? Skal det bekjempe akne, virker reparerende eller beskyttende?

 

cropped view of girl applying cosmetic cream on face

 

Din daglige hudpleierutine:

  1. Rens huden, morgen og kveld. Bruker du make-up bør du utføre en dobbel rens på kvelden. Dette er første steg til god hjemmepleie og uten denne rutinen vil du absolutt ikke få i nærheten av samme effekt av de resterende produktene.
  2. Hvis din rens skal etterfølges av en toner, skal dette skje etter at rensen er fjernet.
  3. Påfør et serum, konsentrat eller ampulle etter at toneren er påført. Disse produktene skal virke i dybden og har ingen beskyttende effekt.
  4. Etter påføring av serum, konsentrat eller ampulle  bør du ta en liten pause, for at produktet skal trekke godt inn i huden. Sett på kaffe, puss tenner eller fiks håret slik at du ikke opplever dødtid. Det er ikke snakk om mange minutter før du kan gå videre.
  5. Neste steg er å påføre dagkrem. Vi bruker fuktighetskrem, tilpasset hudtype, for at serumet skal forsegles i huden og få maksimal effekt. Vi bruker det også for å pleie overhuden og å beskytte huden mot tap av fuktighet, solstråler og forurensing utenfra. Dagkremen erstattes av nattkrem på natten, denne virker mer reparerende enn dagkremen.
  6. Påfør øyekrem på øyebenet under og over øyet. Bruk svært lite produkt.
  7. Siste steg, før makeup, er SPF. Inneholder din dagkrem SPF trenger du ikke noe i tillegg til denne på vinteren. Finn en krem med SPF som passer din hud og som gjør det enkelt å legge makeup over. Husk å legge SPF på ansikt, hals, bryst og ører.

 

Young woman with soft towel on her head looking in mirror while taking care of her face