Jeg har fått flere spørsmål om flass, så jeg har spurt min frisør hva du egentlig kan gjøre med dette. Les og lær, det er ikke så komplisert.

Beautiful woman in bathrobe against mirror in bathroom, morning hygiene, beauty and hair care

 

Hva er flass?

Våre hudceller er stadig under fornyelse. Når hudceller i hodebunnen fornyes vandrer de mot hudoverflaten, hvor de døde hudcellene «dyttes» bort. De som flasser produserer nye celler for raskt til at de gamle rekker å dø i samme tempo. Det blir fler døde hudceller på hudoverflaten og dette kaller vi flass. Når du utsetter deg for ekstreme temperaturer vil du mer sannsynlig utvikle flass.
De som flasser kan også oppleve irritasjon og rødhet I hodebunnen.

Fakta om flass:

 • Flass er en tilstand i hodebunnen hvor det løsner hudflak samtidig som det oppstår kløe i ulik grad.
 • Flass blir ofte bedre med alderen.
 • 50 % av befolkningen i vest Europa har flass
 • Flass er mer vanlig hos menn enn kvinner og aller mest ser vi hos de med fet hud.
 • Noen studier hevder at for mye salt, sukker, krydder eller alkohol gjør flassingen verre.
 • Flass fører ikke til håravfall

 

Dandruff in the hair. Flaky scalp. Seborrhea. Macro shot.

 

Flass er ikke et resultat av en tørr hodebunn! De som tror dette forsøker ofte å unngå å vaske håret for å ikke tørke ut mer. Dette er mot sin hensikt. Har du flass vil du oppleve at du kan bli bedre av jevnlig hårvask med riktig shampo. Husk bare at du ikke må massere hodebunnen for mye når du vasker.

Seboreisk dermatitt

Dette er en hudsykdom hvor huden blir inflammert og/ flasser. Dette er langt mer alvorlig enn vanlig flass, da det gir større og fetere flak enn normalt. Seboreisk dermatitt kan også angripe andre deler av kroppen. Når babyer har dette kaller vi det CRADLE CAP.

beautiful female long hair were photographed in studio on a white background

 

Symptomer på flass:

 • Symptomer på flass eller Seboreisk dermatitt er hvite flak i hodebunnen og i håret. Flakene er også godt synlig på mørke klær.
 • Hodebunnen kan klø og virke stram
 • Voksne med seboreisk dermatitt opplever røde, fete og store flak som faller av.
 • Du kan føle deg sår i hodebunnen
 • Utslett i hodebunnen kan oppstå.

 

Side view of girl washing hair with shampoo in the shower

 

Behandling av flass:

De fleste har ikke behov for besøk hos lege, men klarer seg med en flass shampo. Hvis denne, derimot, ikke virker etter noen uker og du fremdeles har samme problem bør du oppsøke lege. I tilfelle kan du ha Seboreisk dermatitt eller en annen hudsykdom som gir flass og da må du ha medisinsk hjelp.

Goldwell Sensitive Foam Shampoo

Skånsom rengjøring og pleie av håret – beroliger umiddelbart hodebunnen og gir håret et glansfullt og sunt utseende. Uten parfyme og hudnøytral pH. Super til veldig tørr flass!
Kr. 215,-
 IMG_4012

 

Goldwell Anti-Dandruff Shampoo

Bekjemper umiddelbart synlig flass og regulerer prosessene i hodebunnen som motvirker ny flassdannelse, ved regelmessig bruk.
Kr. 215,-
IMG_4011

 

KMSCalifornia Headremedy dandruff shampoo

Skånsom shampo som kontrollerer flass, dryss og kløe samtidig som den gir en sunn og frisk hodebunn. Et spesialutviklet vaskeaktivt system sikrer at shampoen er mild mot hodebunnen og antibakteriell.
Kr. 245,-

IMG_4013

 

Tips:
Ved ekstra tørr hodebunn eller mye flass, la shampoen virke i et par minutter før du skyller ut. Forbedring er en prosess som tar tid. Det er ikke unormalt å oppleve økt kløe i begynnelsen når virkestoffene setter i gang