Er pris ensbetydende med god kvalitet? Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått dette spørsmålet i løpet av disse årene. Det er dessverre ikke så enkelt å svare på, jeg skal forsøke å gjøre det litt letter å forstå.

 

IMG_8824

 

Hvorfor høy pris?

Høy pris på et hudpleieprodukt kan enten bety at det brukes ingredienser som koster mye, eller det kan bety at du betaler for merkevaren og dermed brandingen (markedsføringen) av dette produktet. Det er helt umulig for en forbruker å vite hva som er hva, uten å sette seg mer inn i ingredienser eller oppsøke en hudterapeut som kan hjelpe. Det finnes en rekke serier som bruker enorme ressurser på markedsføring av sine produkter, det etterlater ikke like store verdier til kjøp av ingredienser. Jeg sier ikke at alle velkjente merker bruker dårligere ingredienser, men det kan forekomme at et slikt produkt koster det samme som et mindre markedsført produkt som inneholder mye mer effektive ingredienser.

 

IMG_5410

 

Hvilket prisnivå bør du ligge på?

Det er  ditt valg hvilket prisnivå du vil ligge på. Det skal alltid være mulig å finne «gode nok» produkter i alle prisklasser. Med dette mener jeg at litt billigere ingredienser ikke alltid er dårlige, de kan bare være mindre kostbare å fremstille og kanskje ikke fult så moderne eller høyteknologiske. Ulempen med billige produkter er ofte  at de tilsettes ingredienser som ikke er hudvennlige eller rett og slett ikke har noen effekt i det hele tatt på huden. Dette er ikke nødvendig. Det eksisterer produkter i nesten alle prisklasser som benytter aktive ingredienser og utelater ingredienser vi ikke vil bruke på huden.  Ny teknologi koster og de billige produktene vil ikke kunne tilby det helt nyeste, men de kan tilby ingredienser med effekt og utelate unødvendige ingredienser.

 

IMG_7036

 

Hva velger jeg?

Er du, som meg, villig til å betale for det nyeste av ingredienser. Det revolusjonerende i vår bransje. Da må
produktene koste litt mer. Og SOM det har utviklet seg på 20 år! De beste produktene for 20 år siden, er langt fra det beste nå. Ingrediensene som ble brukt da brukes fremdeles, men i kombinasjon med ny teknologi. Uten de nye ingrediensene vil produktet nå bli billigere og mer tilgjengelig.

For å unngå å føle deg lurt bør du få hjelp av en hudterapeut. Terapeutene er avhengig av effekt for å tjene på sitt yrke, de har ikke råd til å bruke produkter som kun er dyre fordi de er kjent merkevare.  Det mest irriterende jeg vet om er når et produkt er dobbelt så dyrt som et helt identisk annet produkt. Da betaler jeg for brandingen, mens jeg helt vil betale for effekten på min hud.

 

Facetune_24-10-2018-11-48-07

 

Håper dette hjelper deg!