Enten du har fet hud med en del acne, eller kun en eneste kvise som dukker opp en gang i måneden, prøver du sikkert like desperat å gjøre noe med dette. RASKT!

 

Young woman squeezing pimple on her forehead on white background

 

Hvorfor er det så feil å tørke ut?

Fordi kroppen er så flink til å håndtere sine egne problemer. Når overhuden tørkes ut av dine desperate forsøk på å kvitte deg med en kvise så sendes signaler dypere ned i huden med beskjed om å produsere mer talg, for «her må det smøres!»  Huden beskytter seg selv mott tørrhet ved å produsere mer talg. Du begir deg inn i en ond sirkel hvor huden virker mindre fet i noen timer før talget inntar overhuden i enda større omfang etter noen dager.

 

Acne on the face of a woman.

 

Hva bør du gjøre?

  • Rens huden morgen og kveld, dette fjerner makeup, smuss og avfallsstoffer som ikke har noe på hudoverflaten å gjøre.
  • Bruke en god fuktighetskrem morgen og kveld, en med lite fett og mye fuktighet som smører huden godt, Bruk gjerne en som regulerer talgproduksjonen, ved behov.
  • Du kan bruke uttørkende produkter på kvisen, men kun dirkete på kvisen og ikke i området hvor kvisen befinner seg. Slutt med denne punktbehandlingen når du merker at kvisen roer seg ned/ trekker seg tilbake. Ikke fortsett lenger enn dette da det kan føre til at talget kapsler seg inn og ikke forsvinner av seg selv.

 

Beautiful Young Woman with Clean Fresh Skin touch own face. Facial treatment. Cosmetology , beauty and spa

 

Konklusjon: Bruk gjerne punktbehandling som tørker ut kun den lille kvisa, men bruk ikke uttørrende produkter i hele området – kun direkte på kvisa. Riktig pleie av huden er essensielt for din hud! På denne måten kan du forebygge og hindre utbrudd.