En god del av oss er flinke til å bruke SPF i solen! Heldigvis! Men husker du leppene?  Om jeg glemmer dette området får jeg en skikkelig forbrenning, raskt! Det resulterer i sår på leppen i uker etterpå. Dette er ikke lekkert og heller ikke behagelig, så i år har jeg forberedt meg. Det ligger SPF til lepper i vesker, i bilen og på badet. I år skal dette gå bra!

 

travel concept

 

Bruk SPF på leppene!

Leppestift, lipgloss eller ordinær leppepomade er ikke å anbefaler i solen, de kan i verste tilfelle inneholde ingredienser som «steker» leppene eller lager pigmentering på og utenfor leppene.  Det finnes en rekke leppeprodukter med både farge og SPF nå, du finner garantert noe som passer deg både på stranden og til hverdags.

 

remote tropical beaches and countries. travel concept

 

Unngå herpesutbrudd!

Husk også at herpessår lettere oppstår i solen. Etter at du først har fått en herpesinfeksjon vil viruset lagres i nervesystemet for resten av livet. Belastninger på huden, som forkjølelse eller soling, kan få viruset til å bli fraktet fra nervesystemet til huden slik at en ny infeksjon oppstår. Solstift på leppene kan forebygge dette!

 

 

En stift med solfaktor er kjekk å ha i lommen eller vesken fra påske og til sommeren er over.