For en stund siden publiserte jeg noen bilder fra da jeg fikk laserbehandling på magen. Det er på tide å forklare hvorfor. 

Jeg har en kronisk betennelse i tarmen, som stort sett er ganske stabil, men innimellom trenger den litt hjelp. Laser fungerer optimalt og raskt. Jeg ønsker meg egentlig en egen laser hjemme, selv om jeg får god hjelp hos Cosmed Helsesenter på Lillestrøm.

 

IMG_3782

 

Hva er laser?

Ordet «laser» er en forkortelse av Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (lysforsterkning ved stimulert stråling). Laser er altså forsterket lys. 

Laserlys er monokromatisk, noe som betyr at det utstråles med bare én bølgelengde, i motsetning til for eksempel sollys, som sprer seg over flere bølgelengder/farger – hvilket blant annet kan sees tydelig i regnvær og solskinn, som når en regnbue strekker seg over himmelen.

Laseren er også sammenhengende, noe som betyr at lysbølgene blir utsendt i fase, det vil si at de svinger i takt, og dermed gir opplevelsen av en større kraft.

Dette gjør laseren egnet til å trenge dypere inn i vev, med en større effekt enn for eksempel sollys eller lyset fra en sykkellykt som ikke er sammenhengende lyskilder.

 

IMG_3781

 

Hvordan virker laserterapi?

Laserterapi baserer seg på et hittil ufravikelig prinsipp fra fysikkens verden, som lyder: «Energi kan ikke skapes, og energi forsvinner aldri. Energi kan i stedet endre form, og overføres fra ett objekt til et annet.»

Med laserbehandling overføres energien fra laserlyset til kroppens celler, hvor det kan benyttes som brennstoff. Laserlyset trenger, med sine helt spesielle egenskaper og energi, dypt inn i vevet til den enkelte celle og inn til hver eneste lille mitokondrie hvor energien absorberes, og dermed overføres. Cellen får derved energi til å uføre alle de oppgaver som den i forveien er programmert til, heriblant kroppens naturlige delingsprosess. Hvis du for eksempel tilfører laserenergi etter en skade, oppnår du en akselerasjon av kroppens naturlige helingsprosess.

 

IMG_3802

Jeg kjenner ingenting, annet enn svak varme, under behandlingen.

 

Laser – mitokondriene – ATP

De fleste celler i kroppen inneholder en eller flere små enheter, kaldt mitokondrier. Funksjonen til mitokondrier er å produsere cellens brensel, ATP, ved hjelp av glukose i blodet. ATP er cellenes brennstoff som brukes til å utføre alle cellens oppgaver.

Eventuell skade, akutt eller kronisk, fører til et energitap i cellen, uttrykt ved en redusert produksjon av ATP.

Denne situasjonen er gjenskapt i laboratorieforsøk, hvor levende celler har blitt brakt under næringstress, dvs. at de ikke får ernæring i en gitt tidsperiode. Dette fører til en ubalanse i det elektriske membranpotensialet, samt en reduksjon av produksjon av ATP. Ved tilførsel av laserlys – og ingenting annet – har man påvist en normalisering av samtlige parametere, herunder en forøkelse og dermed normalisering av ATP-produksjon til 100 %.

 

 

Laser øker aktiviteten i cellene

Biostimulerende laserterapi akselererer alle faser av kroppens naturlige helingsprosess. Laserterapi gir energi til cellene ved å styrke produksjon av ATP, hvilket fører til en vesentlig forøkelse av celleaktiviteten. Dette fører blant annet til en hurtigere koagulasjon ved akutte skader, hvilket igjen reduserer ødem og hevelser.

  1. Laserterapi virker sterkt dempende på inflammasjoner, både i kroniske og akutte tilfeller.
  2. Laserterapi øker dannelsen av kollagenvev, og medvirker derved til en hurtigere sårheling.
  3. Laserterapi mobiliserer kroppens naturlige immunforsvar, og styrker evnen til å bekjempe angrep fra bakterier, virus og sopp.
  4. Blodstrømmen økes selv i områder med redusert sirkulasjon og/eller kroniske muskelspenninger.
  5. Laserterapi virker smertedempende, dels ved å redusere det problem som har forårsaket smerten i første omgang. Dels ved å stimulere kroppens produksjon av endorfin og encephalin.

Biostimulerende laserterapi har ingen kjente bivirkninger. Det hjelper bare kroppen med å gjøre det den allerede er programmerte til, bare langt raskere.

 

IMG_0020

 

Konklusjon

Alle disse faktorer er dokumentert gjennom tusenvis av vitenskapelige undersøkelser gjennom de siste 35 år.  Laser har vært brukt i årevis, og er godt dokumentert, altså ikke oppspinn.  Jeg har selv erfart og sett gode resultater på idrettsskader, betennelser i tarm og mage, dårlig sirkulasjon, kronisk skade i rygg og ved akne. Laser vil ha effekt på all celleskade, altså hele kroppen.  Jeg får alltid god effekt av laser, ofte etter få behandlinger. 

 

IMG_3803

 

PS: Biostimulerende laserterapi har mange navn: myk laser, kald laser, lav intensitet-laser, lav energi-laser. Den internasjonalt anerkjente betegnelse er: Low Level Laser Therapy, LLLT. 

 

 

For mer info, sjekk: Cosmed Helsesenter

 

 

Behandlingen er sponset, men jeg har brukt laser i lang tid til forskjellige idrettsskader, magen min og hudproblemer.