Synes du det er mye mas om hvordan du skal ta vare på huden din i ferien? Husk at Norge ligger som nr. 2 på statistikken over hudkrefttilfeller, bak Australia. Norge, som omtrent ikke har sol.. det forteller jo litt om hvordan vi «glemmer alt vi har lært» så raskt de etterlengtede solstrålene dukker opp.

 

 

Hva gjør solen med huden vår?

Cellefornyelsen hos en eldre hud går saktere og saktere, noe som vil gi mindre glød, og en tørrere hud. Kollagenet – hudens byggesteiner – vil lettere brytes ned, og blir vanskeligere å bygge opp, noe som fører til en slappere hud med mindre fyldighet, og flere rynker. Faktorer som påvirker hudens aldringstegn er blant annet genetikk, UV-stråling og miljøforurensing. De to sistnevnte faktorene bryter ned huden ved hjelp av blant annet frie radikaler som reagerer i huden, angriper cellene og bryter dem ned. Det betyr altså at huden skades og eldes raskere, når den utsettes for UV-stråling og miljøforurensing.

 

IMG_3649

 

Hvordan kan vi ta vare på huden vår på ferie?

1. Bruke SPF hele sommeren. Er du på solferie må du smøre deg flere ganger om dagen.

 

IMG_2390

Solproduktene til Babor pleier huden aktivt samtidig som de beskytter med SPF. Sjekk den lekre solmake-upen!!

 

2. Bruk et produkt med antioksidanter på huden. Antioksidanter  i hudpleieprodukter beskytter mot eller senker hastigheten på oksidasjonen av huden. Antioksidantens oppgave er å nøytralisere energien før den når frem til cellene og skader dem. UV stråling skaper masse frie radikaler og dermed betennelser i underhuden. Høy solfaktor vil ikke kunne beskytte huden vår 100% alene, vi må sørge for at huden beskytter seg selv fra innsiden i tillegg, ved hjelp av antioksidanter.

 

IMG_6266

Jeg er overlykkelig over at Perfect Glow ampullene er stappet av antioksidanter, for da kan jeg beskytte huden innenfra samtidig som den gir meg en lekker glød!

 

3. Bevar fuktigheten i huden! En tørr hud er ofte en skadet hud. Den vil ikke bare se gusten ut, men den beskytter deg heller ikke godt nok. Den kan ha en barrierefunksjon som ikke fungerer optimalt. Det vil si at den slipper ut mer fuktighet enn du klarer å tilføre.  i tillegg bør kremen din inneholde  stoffer som ivaretar og reparerer barrieren. Slik får du både tilført fuktighet og huden beholder den fuktigheten du har tilført.

 

IMG_2468

Denne er alltid med på solferie. Den er så beroligende og reparerende at all skadet hud kan bruke den. Den reparerer barrierefunksjonen slik at huden beholder fuktigheten den får tilført. Den virker svært helende og gjenoppbyggende.

 

4. Solen lager en liten irritasjon på huden og dette medfører ofte at huden føler for å beskytte seg. Det gjør den blant annet ved at døde hudceller blir liggende på overflaten, i stedet for å falle av som de skal. En slik hud vil ikke trekke til seg fuktighet godt nok og den vil heller ikke ha optimal beskyttelse mot skade. En rens eller et produkt med litt peelende effekt vil fjerne døde hudceller. Bruk produkter som har en utglattende effekt ved å stimulere cellefornyelsen og løse opp i gamle hudceller. 

 

IMG_2396

Sugar oil peeling øker sirkulasjonen og fjerne aktivt døde hudceller fra hudoverflaten. Skrubb forsiktig på sensitiv hud!

 

5. En  aktiv nattkrem vil gi huden ekstra styrke til nattens regenerering. På natten reparerer kroppen, og huden, dagens påførte skade. En rekke nattkremer hjelper huden din å dra nytte av denne reparerende tiden, slik at du får maksimalt ut av den.  Masker som er rike på fuktighet kan du med fordel også bruke daglig på solferien.

 

IMG_2397

Dette er min favoritt! Nattmaske! To-i-ett. Fantastisk effekt, gir masse fuktighet og glød!

 

Dette bør du gjøre for huden din i ferien, det tar lite ekstra tid:

  1. Bruk SPF
  2. Rens og peel mildt
  3. Tilfør fuktighet og barrierebeskyttelse
  4. Tilfør antioksidanter

 

IMG_2724

 

Husk at celleskader forårsaket av UV-stråling er irreversibel, og kan over tid øke risikoen for hudkreft gjennom opphoping av DNA-skader. Solforbrenning kan potensielt øke risikoen for føflekkreft betydelig. 

 

 

 

 

 

Dette innlegget er sponset, men jeg skriver om min private hudpleierutine.