Jeg bruker antioksidanter hele året og er spesielt nøye på sommeren. C-vitamin er en av antioksidantene som egner deg spesielt godt på sommeren. Men hvorfor er antioksidanter så viktig? Og hvorfor akkurat C-vitamin?

Huden oksiderer:

Vi må ha oksygen for å leve, men når kroppen forbruker oksygenet produseres skadelige avfallsstoffer. Oksygenet oksiderer og i huden fører dette til aldring. Det kan sammenliknes med et eple som råtner og metall som ruster, som følge av oksidering. Kroppen og huden vår utsettes for det samme og dette kalles hudaldrinag. Vi brytes ned av oksygen, som vi også er avhengig av for leve.

 

IMG_1925

Dette eplet har ligget oppskåret i 5 min. Det begynner allerede å oksidere/ bli brunt

 

Hvorfor antioksidanter?

Antioksidanter  i hudpleieprodukter beskytter mot eller senker hastigheten på oksidasjonen av huden vår. Det finnes mange ulike antioksidanter som   antas og jobbe i nettverk med hverandre. Antioksidantens oppgave er å nøytralisere energien før den når frem til cellene og skader dem. Alle celler blir utsatt for frie radikaler/høy energi, men huden er det eneste organet som blir utsatt for UV stråling. UV stråling skaper masse frie radikaler og dermed betennelser i underhuden. Høy solfaktor vil ikke kunne beskytte huden vår 100% alene.

 

IMG_1924

Begge disse halve eplene har ligget 20 minutter oppskåret. Det til høyre er dryppet med to dråper antioksidanter

 

Hvorfor C-vitamin?

Jeg velger ofte C-vitamin fordi den gir meg en jevn hudoverflate med lekker glød. C-vitamin i en stabil løsning har god effekt på huden og i tillegg flere egenskaper på huden:

  • Vitamin C booster kollagen- og elsastinproduksjonen i huden og gir derfor en fast og spenstig hud.
  • Vitamin C motivirker pigmentflekker, ved å hemme et enzym, som er ansvarlig for dannelsen av pigmentet (melanin). C-vitamin kan brukes til både å lysne pigmentflekker du allerede har fått,  eller forebygge pigmenteringer og aldring i huden.
  • Vitamin C virker oppstrammende og lysnende på arr.
  • Vitamin C gir mer glød og glans i huden.
  • Vitamin C beskytter mot solen. Solen reduserer mengden c-vitamin i huden og derfor bør du absolutt legge C-vitamin under solkremen
  • Etter soling får huden et ekstra lag med døde hudceller og blir tykkere, og da kan huden fort bli mattere. C-vitamin gir liv til huden og dermed mer glød.
  • Røykere har ekstra godt av C-Vitaminier, fordi de forbruker 40% mer C Vitaminer enn andre. De bør alltid bruke hudpleieprodukter, som inneholder Vitamin C.

 

IMG_1545

 

 

Siden jeg er voksen, har pigmentflekker og linjer så bruker jeg antioksidanter hele tiden. Jeg er spesielt glad i produkter med C-vitamin. Det er viktig å vite at C-vitamin er et ustabilt ingrediens som vil miste effekt før den treffer huden, om den ikke behandles riktig. Jeg anbefaler at du bruker et produkt fra en profejsonll hudpleieserie for å være sikker på å få effekten du ønsker. Det er ikke dette produktet du skal spare penger på.

 

Disse produktene med C-vitamin kan jeg anbefale:

 

IMG_1496

 

DMK Direct Delivery Vitamin C:

Dette vidunderet har vunnet flere priser for effekt. DMK`s c-vitamin serum er et luksuriøst serum for en voksen og moden hud proppfull av konsentrert C-Vitamin. C-Vitamin er en kraftfull antioksidant som er dokumentert å ha en god effekt på kollagensyntesen i huden. Virker vitaliserende, oppstrammende og “glatter” ut fine linjer. Beskytter cellene mot UV-stråler og bryter ned frie radikaler.

Environ Comfort Antioksidant gel:

Denne duftfrie gelen bidrar til å beskytte huden mot ytre og indre stress som kan føre til skade i huden. Den er beriket med vitaminer og en rekke kraftige antioksidanter, inkludert beta-karoten, planteformen av vitamin A, vitamin C og vitamin E. Det gir huden beskyttelse og gjør at den ser sunnere ut. Denne er også deilig og sval og egner seg til solbrent, stresset og irritert hud.

Skin Ceuticals C E Ferulic

CE Ferulicbestår  av 15% rent vitamin C (L-ascorbinsyre), 1% vitamin E (alfa-tokoferol) og 0,5% ferulsyre.  Serumet øker beskyttelsen mot miljøskader forårsaket av frie radikaler som kan bidra til tidlig hudaldring. Skin Ceuticals C E Ferulic  nøytralisere frie radikaler forårsaket av UVA / UVB, infrarød stråling (IRA) og ozonforurensning (O3). I tillegg  virker den også beskyttende på huden, reduserer tegn på hudaldring og minsker utseendet på linjer og rynker. Den reduserer tap av fasthet, samtidig som hudfargen lysner. Dette er en av mine favoritter, den etterlater huden silkemyk og med glød hver dag.

Glo skin Beauty Daily Power C

Daily Power C forbedrer hudens struktur og jevner den med en høy dose C-vitamin.
Denne kraftige antioksidanten, gir en daglig beskyttelse mot forurensing og andre ytre påvirkninger samtidig som den styrker huden og gjør den jevnere. Anbefales for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud.

Korres Wild Rose Day Cream og Vitamin C Sleeping night Cream

Wild Rose olje, som naturlig inneholder vitamin C og er en effektiv anitioksidant. Kombinert med imperata cylindrica ekstrakt og hyalurosyre, bidrar disse produktene til å redusere tegn på tidlig aldring og de jevner hudtonen.

Dr. Dennis Gross C + Collagen Brighten & firm vitamin C serum

Et kraftig lysnende og energigivende ansiktsserum har en lett, raskt absorberende geltekstur. Inneholder aminosyrer, vitamin C (3-O C-teknologi) og et energikompleks som bidrar til å fremme kollagenproduksjon og akselerere reparasjon av hudskade som pigmentflekker, grov hudtekstur og uttrykkslinjer.

Dr. Dennis Gross C + Collagen Deep Cream

C + Kollagen Deep Cream med superoksiddismutase ,CoQ10, karnitin og niacinamid for å øke energien i huden.  Kombinert med en kraftig, state-of-the-art form for vitamin C, vil den ha effekt på mørke flekker og linjer, uten irritasjon. En intens konsentrasjon av nærende oljer hentet fra camellia japonica frø, solsikkefrø og risbran gir rik fuktighet og reparere hudens barriere, samt reduserer trans-epidermal vanntap. Super konsistens med effekt på tørr, mørk, aldrende hud inn i en plumped, energized og lysere hudfarge.

Environ C-boost

En krem som inneholder en stabil form for vitamin C (ascorbyltetraisopalmitat) i en lett og ikke-fet formel. Den skal forbedre ujevn hudtone og solskadet hud. C-Boost er ideell til solskader hud, pigmentering, fine linjer og kapillærer samt for å opprettholde en sunn hud. Denne lysnende kremen strammer og jevner huden. Den tilfører fuktighet og øker  kollagenproduksjonen. Huden din vil få en strålende glød og oppleves jevnere og fastere.

Dr. Dennis Gross Alpha Beta+

En kraftigere versjon av Alpha Beta+ som inneholder anti-age booster. Disse padsenevil gi en sterk peeling på huden, uten irritasjon eller nedetid. De eliminerer fine linjer, reduserer porer & behandler breakouts. De vil også bedre mørke flekker og jevne hudtonen. De egner seg perfekt for å øke effekten av produktene over.

 

sol strandJPG

 

 

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy for å teste effekten på huden.  Skin Ceauticals er brukt i testen med eplet. Bildene er tatt av Iris Kongshaug og Josefine Westerby.