Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i selvbruning.  Høy SPF og selvbruning er en uslåelig sunn kombinasjon for huden i sommer.  En del av dere er litt skeptiske til selvbruning og jeg skal prøve å gjøre det så enkelt som mulig for dere. For det er ikke lenger slik at du blir gul i huden, og skjolder kan du fint unngå.

 

IMG_0821

 

Hvordan virker et selvbrunende produkt?

DHA (dihydroksyaceton) i produktet reagerer med  aminogrupper i hudproteinet. Det dannes da en type pigment som heter melanoidiner som likner litt på melanin uten å ha samme UV-beskyttende effekt. DHA farger bare det øverste døde hudcellelaget og gir derfor ikke veldig langvarig resultat. Ved å kombinere DHA og erytrulose i selvbruning  får man en dypere og penere brunfarge.

 

ankii spania

 

Hvorfor blir noen selvbruningsprodukter gule?

Gammeldagse og lite raffinerte typer DHA ga mer gulfarge enn mer moderne og raffinerte DHA-varianter. Gulhet ser også ut til å kunne variere avhengig av hudtype/hudtilstand, men generelt skal nye og moderne produkter utelate dette helt.

 

IMG_1049 2

 

Dette bør du vite når du bruker selvbruning hjemme:

  1. Peel huden godt før påføring! Tørre hudpartier vil samle mer krem enn de andre hudpartiene og dermed også bli brunere – huden blir skjoldete. For å unngå dette bør du peele hele kroppen godt, særlig albuer, knær og ankler. Peeling vil gjøre fargen mer holdbar, da det er de døde hudcellene som farges og en nypeelet hud bruker lengre tid på fornyelse av cellene enn en hud som ikke er peelet. Peeling gjøres kun før påføring og når fargen begynner å bli ujevn og avta.
  2. Du må rense huden i ansiktet daglig, som normalt. Men bruk gjerne en rens uten perlende ingredienser (som AHA og BHA), da disse vil korte ned varigheten på selvbruningen.
  3. Har du områder som er spesielt tørre på kropp eller i ansikt? Her  kan du legge litt bodylotion/ nøytral krem før du smører på selvbruning.På denne måten fester det seg selvbruning jevnt over hele området, og ikke mer i de tørre områdene.
  4. Bruk ditt serum under dagkremen, som vanlig. Hvis du ikke er avhengig av å ha perlende ingredineser i disse bør du unngå det i denne perioden.
  5. Det kan være en ide å tørke over hårkant og bryn med en klut, slik at de områdene ikke samler produkt og blir mer brune enn resten av ansiktet.
  6. Produktet skal ikke vaskes av. La det trekke god inn før du kler på deg, ca 15 min er en fin tid.
  7. Ble fargen ujevn eller sitter den igjen inne hånden? Det finnes produkter som fjerner selvbruning bedre enn håndsåpe. et internt tips er å bruke pulveret du bruker til vaske av hvite klær.
  8. Bruker du løse og ledige klær øker  holdbarheten, da fargen ikke gnisses bort.
  9. En tørr hud mister selvbruning raskete, så bruk mye fuktighet. Gjerne en rik bodylotion, uten peelende ingredienser. Masker og serum er topp til ansiktet!

 

Selvbruning til kropp:

 

 

Cosmica Cosmica Body Selftanning lotion

Cosmica Body Selftanning Lotion gir en jevn brunfarge med naturlig glød, etter kun 4 timer. Enkel å påføre og trekker raskt inn i huden uten å klisse. Lotionen inneholder Cosmica’s Triple Moist Complex som gir fuktighet.  Kr. 169,-

Vita Liberata Fabulous Self Tanning Gradual Lotion

En lett selvbruningslotion som umiddelbart gir en gyllen farge (guidefarge), mens brunfargen utvikles naturlig i løpet av 6-8 timer. Ekstra fuktighetsgivende og derfor perfekt for de med en tørr, sensitiv og moden hudtype. Fargen varer i opptil 7 dager. Fargenyansen MEDIUM gir en gyllen medium brunfarge. Jeg bruker mest av den gradvise selvbruningen da denne gir et mest naturlig resultat og blir jevn på huden. Kr. 359,-

Vita Liberata – Ten Minute Tan

Karamellfarget krem fra Vita liberata som gir en gradvis selvbruningseffekt til din hud raskt og enkelt. Ten Minute Tan er proppfull av pleiende, nærende og fuktighetsgivende ingredienser som tar vare på huden din, like mye som fargen, slik at du oppnår en strålende og naturlig glød. Ha på i 10 minutter før dusjen for en naturlig farge. Brunfargen vil utvikles i løpet av 4-6 timer og varer i opptil 5 dager. Denne virker faktisk! Perfekt når du trenger brune legger RASKT. Kr. 399,-

Cosmica Sunkissed body lotion selvbruningseffekt

Cosmica Sunkissed body lotion trekker raskt inn og bygger gradvis opp en jevn og naturlig brunfarge for en solgyllen farge hele året. Lotionen inneholder Cosmica’s Triple Moist Complex som gir  fuktighet i dybden. Mildt parfymert. Kr. 149,-

Vani-T Velocity Rapid Tanning Mousse (Ultra Dark)

Vani-T Velocity Rapid Tanning Mousse (Ultra Dark) selvbruningsmousse er utnevnt av VOGUE som den beste «raske selvbruneren på markedet og er blitt en av de bestselgende selvbrunerene på markedet. Gir en lekker brunfarge! Kjøpes påSpraytanhuset. Kr. 449,-

St.Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist

Denne er plassert sammen med kroppsproduktene fordi jeg bruker den både i ansikt og på kropp. Den er superenkelt å spraye jevnt på huden og gir naturlig farge. Nesten som en touch-up.  Inneholder  vann fra grønn mandarin og ekstrakt fra tropisk hibiskusblomst som beskytter mot frie radikaler. Misten er også beriket med Hyaluronsyre samt Pentavitin som gir langvarig fuktighet. Den finfordelte misten har en herlig tropisk duft, farger ikke av og gir en perfekt gyllen hudtone innen 4-8 timer. Kr. 299,-

Vita Liberata – pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse

Lett og luftig selvbrunings-mousse fra Vita Liberata som ved kun 3 påføringer vil gi deg en brunfarge som varer i opptil 2-3 uker. pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse har en unik pHen02-teknologi som tillater fargen å sitte 4 ganger lengre enn noen andre selvbruningsprodukter. Inneholder et Moisture Lock-system som virker fuktbevarende i opptil 72 timer, samt fargen falmer naturlig. Odour Remove™ for Zero smell. For å få verdens lengste glød påføres pHenomenal tre ganger ved å vente minimum 8t og opptil 24t mellom hver påføring. Kr. 375,-

 

Selvbruning til ansikt:

 

 

Cosmica Sunkissed Selftanning Face Cream

En fuktighetsgivende ansiktskrem som trekker raskt inn i huden og bygger gradvis opp en jevn og naturlig brunfarge. Elsker gradvis effekt! Ansiktskremen brukes daglig for best resultat. Dermatologisk testet. Mildt parfymert for en behagelig duft under og etter påføring. Kr. 159,-

Vani-T GLOW + Self Tan drops

Vani-T Glow + Self Tan drops selges på spraytanhuset.  Består av et multifunksjonelt 35% DHA-konsentrat som kan tilføres favoritt hudkremen din slik at det blir et selvbruningsprodukt, eller tilføres solproduktet ditt slik at du blir raskere brun. Det er SÅÅ enkelt med disse dråpene, du får akkurat den fargen du ønsker. Kr. 449,-

Crystal Clear Beach Glow Tan Drops

De første self-tan dråpene jeg brukte. De er fremdeles høyaktuelle. Inneholder DHA Plus som er et vitenskapelig gjennombrudd for å minske lukten av selvbruning.
Coconut Oil: gir fuktighet og etterlater en lett glød. A Clever Sugar Complex: forsterker brunfargen og gjør at den varer lenger. For en dypere brunfarge er det bare å øke antall dråper! Kr. 599,-

Vita Liberata Self Tanning Anti Age Serum

Selvbruning for ansikt som gir deg en gradvis glød, samtidig som huden pleies med fantastiske anti-age egenskaper. Bruker denne ofte på natten, da huden føles fresh dagen etter. Mix 1-3 dråper i din dagkrem eller bruk den som et serum før dagkremen, alt etter hvilken nyanse du ønsker.  Kr. 449,-

 

 

Produktene er sponset for å kunne utføre testen, jeg skriver mine personlige mening om produktene.  Bildene er tatt av Iris Kongshaug og Josefine Westerby.